Založ si blog

Rozdeľ a Vymývaj Mozgy!

Preklad článku od Austrálskej analytičky Caitlin Johnstone na médiu The Altworld. Celý názov článku je „Divide and Brainwash: Notes From the Edge of the Narrative Matrix“ a má štýl typický pre autorku (druhá časť nadpisu je čosi ako „Zápisky z Hrany Matrixu Výkladu Udalostí“, používa ju často).

V roku 2016 tá najskorumpovanejšia a najvražednejšia vláda na Zemi zvládla verejnú nepokojnosť tak, že verejnosti „predala“ sociopatického bilionára ako prezidentského kandidáta anti-establishmentu, potom v roku 2020 predala celoživotného lokaja impéria ako ľudové revolučné povstanie proti tomu predošlému kandidátovi.

Chcete revolúciu? Tu máte. Toto je tá revolúcia presne ktorú potrebujete. Tak. Hotovo. Sme radi, že ste sa od toho odreagovali.”

Postavte imperialistickú oligarchiu, ktorá vládne tak tyranicky ako nejaký monarcha.

Zostaňte schovaní a nikomu sa nezodpovedajúci.

Presvedčte propagandou ľudí, že sú slobodní.

Kedykoľvek nastanú nepokoje pre nespravodlivosti systému, nechajte ich zvoliť jedného z vašich zamestnancov, ktorý sľúbi veci zmeniť.

Imperialistická oligarchia zámerne udržuje verejnosť chudobnú, zaneprázdnenú a zmätenú, a potom nasmeruje výslednú zlosť na Rusko, Čínu, a ľudí z tej druhej politickej strany. Naša zlosť voči sebe navzájom ich chráni pred nasmerovaním našej zlosti tam kam patrí.

Propagandisti vedia, že priemernej osobe nemusíte poskytnúť faktický dôvod aby niečo verila. Dokonca jej nemusíte dať ani finančné dôvody. Všetko čo potrebujete zaistiť je, že vaše vyhlásenia potvrdzujú ich súčasný svetonázor. Pevná a nemenná štruktúra názorov (belief structures, aj viery) uľahčuje propagandu.

Američania celkom spokojne (happily) dajú Izraelu miliardy dolárov ročne aby vraždili Palestínskych civilistov a potom odbijú na ulici žobráka, pretože by mohol tie peniaze použiť na chlast.

Izrael dostáva ďalšieho Predsedu Vlády ktorý čiastočne vyrástol a dostal vzdelanie v Spojených Štátoch, s rozsiahlymi väzbami na moc v USA, a rozpráva anglicky s americkým prízvukom. Prestaňte hrať divadlo, že to sú dve samostatné krajiny.

Genocída moci USA v Jemene zostáva ako jediná nahnusnejšia vec ktorá sa odohráva dnes v našom svete. Čo by sa muselo stať, aby ľudstvo (humanity) prestalo odvracať oči od tejto hrôzy?

Vstúpiť do Armády USA by malo byť nekonečne viac tabu a hanebné ako byť sexuálnym pracovníkom.

Kým boli vynájdené masové médiá, najlepšie si počínajúcim agentom pre propagandu establishmentu bola viera.

Nemám problém s tým, keď ľudia hovoria, že aj tí najľavicovejší politici v najsilnejšej vláde na svete by mali byť viac vľavo ako sú. Postavenie centristov ako je AOC ako “úplnych ľavičiarov” a “najlepších akých môžeme mať” vytvára zátaras pre ďalšie ľavicové hnutie (AOC – tí čo si hovoria Centristi a sú združení okolo Alexandry Ocasio-Cortez).

Ľavičiari” ktorí sa pokúšajú vykoľajiť anti-imperialistické debaty predstieranými starosťami o ľudské práva v rámci národov na ktoré sa zameriava Pentagon, sú tí istí, ako pravičiari, ktorí sa pokúšajú „vykoľajiť“ konverzáciu o rasovej spravodlivosti predstieranými starosťami o “zločinoch čiernych voči čiernym – black-on-black crime”.

Jeden z najväčších problémov pre vyvíjajúceho sa anti-imperialistu, aspoň podľa mojich skúseností, je naučiť sa rozlišovať medzi tými, čo naozaj chcú skoncovať s oligarchickým impériom, a tými, ktorí len chcú, aby sa impérium chovalo o niečo kozmeticky krajšie ako sa chová. Toto sú dve totálne odlišné pozície, zvlášť preto, že to druhé je čistá fantázia: nemôžete mať unipolárnu štruktúru moci ktorá dominuje Zemeguli, ktorá by nepoužívala surovú silu aby tento systém sveta udržala. A predsa tieto dve skupiny často skončia točiac sa v kruhoch ktoré sa prelínajú.

Nikdy som nemala problém vedieť aká je moja vlastná pozícia vo vzťahu k impériu, ale často som sa nadrela v zisťovaní, kto túto pozíciu so mnou zdieľa. Bol tam dlhý postupne sa vynárajúci proces typu: “Ách, my vôbec nie sme na tej istej stránke (ako knihy). Ty chceš úplne iné veci ako ja chcem.”

Väčšina sektárskych bojov ktoré vidíme naľavo, sa štiepi zhruba po tejto línii: tí, ktorí chcú ukončiť to oligarchické impérium, a tí, čo chcú aby to oligarchické impérium sa lepšie chovalo (to be a bit nicer). Tieto dve pozície sú v konečnom dôsledku nezmieriteľné, takže tieto dve frakcie si nikdy nebudú rozumieť.

Ak naozaj existujú mimozemšťania a naozaj lietajú okolo nášho sveta v čudných lietadlách, pravdepodobnejšie sa túto pravdu dozvieme skôr od mimozemšťanov samých, ako od armády USA.

Vláda USA je nič iné ako bažina (pure swamp); nie je možné použiť bažinu na opravu bažiny. Demokrati by nikdy neboli použili Špeciálneho Prokurátora aby odstránili Trumpa. Trump nikdy nemal v úmysle odstrániť Deep State. Vláda USA by nikdy nevyšetrovala sama seba, ani neodhaľovala pravdu o mimozemšťanoch.

Snáď najlepšie vysvetlenie pre tých plno správ o neidentifikovaných lietajúcich objektoch – UFO – predvádzajúcich manévre a vlastnosti ktorým nerozumieme, je, že my sa rútime cez obrovský a záhadný vesmír, o ktorom naše len čerstvo vyvinuté mozgy primátov nevedia skoro nič.

Ak existujú ET, a naštevujú našu planétu, pravdepodobne sa chovajú k nej viac ako k svojmu domovu ako my.

Ľudia (humans) sa zameriavajú na vonkajší priestor, aby sa vyhli zameriavaniu sa na vnútorný priestor (v angličtine sa slovo „space“ používa pre vesmír, aj pre priestor).

Možno, že svet naozaj skončil v roku 2012. Odvtedy sa všetko rozmotávalo/rozpadalo do exponenciálne expandujúceho stavu-poľa podivnosti.

Tento text bol pôvodne uverejnený na webe Slovanské Noviny.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.