Založ si blog

Prvý deň v úrade Biden zrušil ženský šport

Moon of Alabama. Pán nový prezident si niečo poplietol. Najprv malá retrospektíva. Ženský šport sa v USA rozbehol až po uzákonení Zákona o občianskych právach z roku 1964 – Civil Rights Act of 1964 – ktorý „zakazuje diskrimináciu založenú na rase, farbe, náboženstve, pohlaví, alebo národnostnom pôvode“.

Článok IX Edukačného Dodatku z roku 1972 zakazuje diskrimináciu na základe pohlavia v akomkoľvek edukačnom programe alebo aktivite, ktorá dostáva prostriedky z federálnej finančnej podpory. ALE článok IX zároveň nastavuje aj výnimky pre viacero špecifických edukačných aktivít včítane športov.

Biden, ako jeden z prvých Exekutívnych príkazov, vydal Executive Order on Preventing and Combating Discrimination on the Basis of Gender Identity or Sexual Orientation Exekutívny príkaz na prevenciu a boj proti diskriminácii na základe rodovej identity alebo sexuálnej orientácie. Tu sa nastavuje „nová politika“:

S každou osobou sa bude zachádzať s rešpektom a dôstojnosťou a musí mať možnosť žiť bez strachu, bez ohľadu na to kým je, alebo koho miluje. Deti by mali mať možnosť učiť sa bez starostí o to, či im bude zabránené vstúpiť na toaletu, do šatne, alebo sa zúčastniť školských športov. Dospelí musia mať možnosť zarábať si na živobytie a venovať sa povolaniu s vedomím, že nebudú vyhodení, preradení na nižšiu pozíciu, alebo s nimi bude zle zachádzané kvôli tomu s kým žijú, alebo preto, že ich oblečenie nie je v súlade so sexuálne založenými stereotypmi. Ľudia by mali mať právo dostupnej lekárskej starostlivosti a k zabezpečeniu si strechy nad hlavou bez toho, aby museli podliehať sexuálnej diskriminácii. Všetky osoby by mali dostať rovnaké zachádzanie podľa zákona, bez ohľadu na ich rodovú identitu (gender identity) alebo sexuálnu orientáciu.

Toto je liberálnosť ktorá sa zbláznila (v orig. librulism s narážkou na Bidenovu výslovnosť). Totiž, v USA dievčenský a ženský šport v školách a internátoch odštartoval až po zavedení vyššie uvedeného Článku IX.

Diskriminácia založená na biologickom pohlaví je nielen dovolená, ale je vnímaná v športe ako pozitívna. Ženy majú svoje vlastné súťaže a ligy, pretože je to jednoducho vedecký fakt, že osoby ktoré sa narodili s chromozómom Y, t.j. muži, majú vyvinuté silnejšie telá ako osoby narodené s chromozómom X. Ak by nebola žiadna diskriminácia podľa pohlavia v športe, žiadna osoba narodená ako žena by nemala šancu vyhrať v otvorenom súťažení. Vždy by tu boli silnejší muži, ktorí by vyhrali.

Na olympiáde v Riu v roku 2016 finále behu na 100 m mužov vyhral Usain Bolt v čase 9.81 sekúnd. Posledný muž vo finále, Trayvon Bromell, bežal za 10.06 sekúnd. Finále žien na 100 metrov vyhrala Elaine Thompson v čase 10.71 sekúnd. Nemala by šancu sa dostať ani do mužského semifinále.

V článku je ďalej uvedený príklad rozhodnutia súdu, z roku 2020, v ktorom sa zohľadňovalo nie „pohlavie pri narodení“, ale „transgender“ pohlavie, ku ktorému „sa človek hlási“. Ale diskriminácie (význam slova je vlastne primárne „rozlišovanie“) založené na biologickom pohlaví sú v športoch nevyhnutné, ako je uvedené vyššie. Problém s rozhodnutím Najvyššieho Súdu a Bidenovho Exekutívneho Príkazu je, že význam „biologického pohlavia“ sa mení na ‚pohlavnú identitu – gender identity‘. Toto rozbíja výnimky nastavené pre šport pod Článkom IX. Na základe Bidenovej interpretácie akýkoľvek muž môže vyhlásiť že „ja sa v súčasnosti identifikujem ako žena – I currently identify as woman“ a zúčastniť sa v ženskej súťaži v behu v škole, alebo college (a má chodiť na ženské záchody, mnohí odporcovia upozorňujú, že napr. stredoškoláci s úchylnými sklonmi sa môžu „stať identifikovanými ženami“ dočasnými počas strednej školy). Podľa Bidenovho Exekutívneho Príkazu každá škola, ktorá odmietne takú blbosť, príde o federálne dotácie.

Už v prvý deň v úrade Biden jednostranne vykuchal ženský šport. Každá vzdelávacia inštitúcia ktorá dostáva federálne peniaze, musí akceptovať biologicky mužských atlétov do ženských mužstiev, na ženské štipendiá, atď.

Poslankyňa Tulsi Gabbard tento problém očakávala a pripravila návrh zákona Protection of Women and Girls in Sports Act of 2020 – Ochrana žien a dievčat v Zákone o Športe z roku 2020, kde jednoducho vyhlasuje: „For purposes of determining compliance with title IX of the Education Amendments of 1972 (20 U.S.C. 1681–1688) in athletics, sex shall be determined on the basis of sex assigned at birth by a physician – Pre účely určenia zhody s Článkom IX Edukačných Dodatkov z roku 1972 pre atletiku (athletics znamená aj všeobecne šport a hry), pohlavie bude určené na báze pohlavia priradeného pri narodení lekárom“. Ale Tulsi Gabbard už nie je poslankyňou, takže jej návrh asi ostane vo vzduchu. A ešte k tomu – štáty Severnej a Južnej Ameriky podpísali tiež konvenciu o právach žien, obsahové porovnanie s Istambulským dohovorom nepoznám, predpokladám vysokú príbuznosť, preto asi Tulsi Gabbard ten problém „očakávala“.

Možno niekto má ilúzie o USA, napr. že pán Biden je múdrejší ako bol Trump, alebo že sa im USA javia ako demokracia. Treba si uvedomiť, že posledný prezident USA ktorý mal rozum, a opovážil sa ho používať, bol Robert F. Kennedy. A zrejme aj preto ho CIA – hlavný strážca demokracie – nechala zastreliť. Predsa rozum, resp. jeho používanie, je ohrozením demokracie z hľadiska feudálnych štátov. Deep State žiadne kafranie od „volených bábok“ nepovoľuje. Trump si tiež sem-tam niečo dovolil a aj preto tieto voľby prehral, preto ich musel vyhrať Biden. A – prvým dňom v úrade zrejme potvrdil nádeje do neho vkladané.

A ešte jedna poznámka: Poslankyňa Tulsi Gabbard spomenutá vyššie sa tiež v prvom kole uchádzala o pozíciu kandidátky v prezidentských voľbách. Z jej jednoduchej a perfektnej formulácie je jasné, že nemohla postúpiť do tých volieb, keďže prejavila inteligenciu na neprípustnej úrovni.

A ešte jedna – z tej celkovej analýzy, ktorá pritom poskytuje priestor na obrovské množstvo ďalších špekulácií, to vyzerá, že návrhy konvencií typu Istambulského Dohovoru nemajú slúžiť ľuďom, ale majú medzi ľuďmi vytvoriť veľké množstvo skupín, ktoré sú v nejakom ohľade postavené proti sebe navzájom. To je podľa niektorých autorov súčasný stav obyvateľstva USA, a výrazne to oslabuje akcieschopnosť obyvateľstva, lebo do určitej úrovne rôzne problémy na úrovni žabomyších sporov prehlušujú – zdajú sa akútnejšími – skutočné problémy. Až kým nepríde stav, ktorý bude neznesiteľný pre väčšinu, a v ktorom zaniknú ich vzájomné rozpory a prehlušia ich problémy spoločné. A obyvateľstvo vraj vlastní pol miliardy strelných zbraní.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.