Založ si blog

Ľudstvo sa blbnutím dostalo do situácie „Preber sa alebo zomri“

Preklad časti úvahy autorky Caitlin Johnstone na jej vlastnom médiu.

Rútime sa smerom k dystopii a armageddonu, a mocné elity, sediace za volantom sa vyjadrili nadmieru jasne, že nemajú vôbec v úmysle uhnúť z tejto dráhy. Nemôžeme použiť demokraciu aby sme obrátili loď preč od ľadovca, pretože “demokracia” ktorú sme dostali, je len falošný detský volant, aký sa dáva do ruky malým deťom na hranie, aby mohli predstierať že šoférujú. Dokonca aj priama revolučná akcia je celkom mimo nášho dosahu, kým sme sa pod vplyvom úspešnej propagandy dostali do súhlasu so „status quo“ manipuláciami mainstreamu a korporácií tzv. spoločenských médií.

Tak teda čo môžeme robiť? Aký únikový východ sme si ešte nechali?

Pokiaľ ja viem povedať, jediné dvere ktoré ešte máme otvorené ako živočíšny druh, je hromadné prebudenie sa. Kolektívny posun preč od nášho nezdravého vzťahu s naším vnímaním toho čo sa deje (mental narrative), a to k zdravému. Do vzťahu s vnímaným kde sa na myšlienky už neverí a neidentifikujú sa, ale namiesto toho sa používajú ako nástroje na prežitie a prosperovanie. Kde príbehy propagandy sa už neabsorbujú reflexívne cez moc viery alebo dôvery, pretože tie egoistické štruktúry, do ktorých sa tie príbehy majú zapasovať, už neexistujú.

Nemôžeme mať zmeny bez masových ľudových hnutí. Nemôžeme mať masové ľudové hnutia bez neutralizovania toho propagandistického stroja vytvoreného na to, aby tomu predišiel. Nemôžete neutralizovať stroj propagandy bez masového prebudenia sa z nezdravého vzťahu ľudstva s myslením.

Je to vlastne fascinujúce. Akosi, akýmsi spôsobom, sme dokázali sami seba podviesť do stavu, v ktorom jediný spôsob ako sa vyhnúť vyhynutiu, je na masovej úrovni realizovať tú možnosť, na ktorú mudrci ukazovali už tisícročia. My sme dokázali dokonale chytiť sami seba do situácie/času „zmeň sa alebo zomri“.

Akoby vedené nejakou záhadnou, hlbokou múdrosťou, ľudstvo vkráčalo samo od seba do situácie, keď v jednej ruke drží nôž a v druhej horiacu vonnú tyčinku, a prisahá, že sa zabije, ak nedokáže dosiahnuť kolektívne osvietenie kým tyčinka dohorí.

Neurobili sme to naschvál. Neurobili sme to preto, že naše egá usúdili že to je kríza ktorú si vychutnáme, do ktorej sme sa dostali. Tu sme sa proste ocitli, nejakým bizarným zázrakom, celkom akoby z iného priestoru. Niečo hlboko v nás nás strčilo do pozície, kde sa musíme nevyhnutne zdvihnúť k nášmu plnému potenciálu ako živočíšny druh, alebo ísť cestou dinosaura.

Už začíname cítiť pálenie tej tyčinky. Bude stále horúcejšia a horúcejšia.

Vyskočíme? Zobudíme sa? Neviem, buď áno alebo nie. Ale v tomto momente si nemôžem pomôcť, iba čumím v úžase nad potrhlou múdrosťou ľudstva že sa dostalo do tejto šlamastiky.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.