Založ si blog

Voľby v USA: nie prezident, len CEO (niečo ako GR)!

Článok v Moon of Alabama ma prekvapil vtipnými postrehmi. Prvá časť je vraj z interview so Sýrskym prezidentom. Aj keď môžeme predpokladať že vopred pripraveného, stojí to za prečítanie. V ďalšej časti sú uvedené názory nezávislej americkej novinárky. Takže prvá časť:

Zahraničná politika USA sa nemení od prezidenta po prezidenta. V nedávnom interview Sýrsky prezident Bašar al-Assad vysvetlil prečo je to tak:

Otázka 9: Určite sledujete prezidentskú kampaň v Spojených Štátoch. A dúfate, že nový US prezident, bez ohľadu na meno víťaza, prehodnotí sankčnú politiku voči Sýrii?

Prezident Assad: My normálne neočakávame v Amerických voľbách prezidentov, my očakávame len CEOv (Chief Executive Officer – približne Generálny Riaditeľ); pretože máte predstavenstvo (board), to predstavenstvo pozostáva z lobbystických skupín (lobbies), plus veľkých korporácií ako banky a ropa, atď. Takže, to čo máte je nejaký CEO, a tento CEO nemá právo alebo autoritu posudzovať; on má implementovať. A presne to sa stalo Trumpovi keď sa stal po voľbách prezidentom.

Žurnalista: On býval CEO dosť rokov predtým.

Prezident Assad: Presne tak! A je CEO aj tak. Chcel sledovať alebo vykonávať svoju vlastnú politiku, a prišlo na to, že za to zaplatil – pamätáte si tú záležitosť s impeachment-om. Musel prehltnúť každé jedno slovo ktoré povedal pred voľbami. Takže, to je dôvod prečo som povedal, že neočakávate Prezidenta, očakávate len CEO. Ak chcete rozprávať o tom, že chcete zmeniť politiku, máte jedno predstavenstvo – to isté predstavenstvo – nezmení svoju politiku. CEO sa zmení, ale predstavenstvo je stále to isté, takže nič neočakávajte.

Otázka 10: Kto sú toto predstavenstvo? Kto sú tí ľudia?

Prezident Assad: Ako som povedal, toto predstavenstvo je poskladané z lobbies (t.j. množné číslo), takže tie implementujú čokoľvek chcú oni, a oni majú pod kontrolou Kongres a to ostatné (and the others), a médiá, atď. Takže, je tu aliancia medzi týmito rôznymi korporáciami s vlastnými záujmami (self-vested interest corporations) v USA.

Druhá časť: Caitlin Johnstone (známa nezávislá novinárka nazývaná „rogue journalist“) by prevdepodobne súhlasila s týmto pohľadom. Ona dokonca argumentuje, že vlastne tie dva politické tábory v USA sa líšia minimálne:

Keď sa pozriete na politiku USA, javí sa to akoby tu boli dve mainstreamové politické frakcie, ktoré silne jedna s druhou nesúhlasia. “Rozdelené (Divided)” je slovo ktoré sa často vyskytuje. “Polarizované” je ďalšie. …

Ale pod všetkými tými vychrlenými urážkami a ostrými (heated) debatami tieto dve frakcie sa vlastne zúrivo zhodujú (furiously agreeing) jedna s druhou. Zhodujú sa celý čas.

Zhodujú sa v tom, že vláda USA by mala zostať centrom Zemeguľu-objímajúceho impéria (globe-spanning empire); oni sa len zlostne škriepia ohľadne niektorých detailov týkajúcich sa toho, ako sa má to impérium spravovať [..]. …

Vo všetkých veciach, ktoré najsilnejšie ovplyvňujú skutočných ľudí v masovom rozsahu, sú tieto dve frakcie v súhlase, s banálnymi námietkami. Len nalievajú značné množstvo zvuku a zúrivosti do maličkého jedného percenta celého rozsahu v ktorom majú nejakú nezhodu.

Nedovoľujú žiadnu mainstreamovú diskusiu na tému či to oligarchické impérium má naďalej existovať; všetky ich témy, argumenty, a celé divadlo sa točí okolo toho, ako má existovať. Na túto činnosť sú naprogramovaní. …

Politika v Amerike nie je skutočná. Je to show. Obojručná bábka z ponožky (sock puppet – sú normálne na jednu ruku) robí show aby odviedla pozornosť divákov, a zatiaľ ich vreckoví zlodeji úplne okradnú. Ak chcete vidieť veci jasne, úplne ignorujte predstieranú drámu ponožkovej bábky a sústreďte sa na posúvanie tej skutočnej debaty: to, že USA – centralizované oligarchické impérium – je skorumpované nad akékoľvek vykúpenie, a malo by sa úplne rozobrať (originál redemption – znamená vykúpenie vo všetkých významoch, t.j. aj spása, aj umorenie dlhov).

Ťažko nesúhlasiť s týmito názormi.

A pritom vraj majú prezidentský systém. A – keďže sa teraz hodne kváka v naších médiách o tom že nemáme veriť hoaxom – týmto sme slávnostne zrušili jeden hoax – že v USA volia prezidenta.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.