Založ si blog

Chudák Navaľnyj: Nemci to pobabrali a hrozí zmena scenára

Ako som správne odhadol v mojom predošlom blogu na túto tému, Rusi majú odložené laboratórne vzorky. Vedia teda dokázať, že kým bol u nich, žiaden jed v tele nemal. To môže Nemcov dohnať k zmene scenára – na už jediný možný účinnejší záver – „úmrtie chudáka Navaľného“. Takže – článok autora Finian Cunningham v Strategic Culture Foundation.

Takže teraz tá epizóda o jede Navaľného nadobúda nový zvrat v ktorom Nemecká vojenská špionáž – následne – vyhlasuje že našli stopy Novičoku na fľaške vody, z ktorej Ruský disident údajne pil. No, skôr to znie akoby autori tejto falošnej (false-flag – t.j. hlásajú že niečo robil niekto iný) operácie sa sami „zavarili“ – v angličtine aj “bottled” – čím myslím, že stratili nervy z absurdností teraz neoddeliteľných z ich vlastnej historky.

Minulý týždeň Nemecká vláda oznámila, že vojenské laboratórium Bundeswehru zistilo – detected – Novičok v telesných tekutinách Sergeja Navaľného. To promptne viedlo k obvineniam, že Kremeľ bol zodpovedný za pokus o vraždu Navaľného použitím nervového jedu zo Sovietskej éry.

Problém Nemeckej strany bol, že ich historka rýchle narazila do rozporu s Ruskými toxikológmi, ktorí ako prví ošetrovali Navaľného keď zjavne ochorel na lete zo Sibíri do Moskvy 20. Augusta. Ruskí medici hoviria, že testovali Navaľného na celú škálu jedov, včítane typov chemikálií typu organofosfátov, ktoré útočia na nervový systém. Ruskí doktori uistili, že nenašli žiadne stopy jedov. Došli k uzáveru, že Navaľného kóma bola spôsobená existujúcim zdravotným stavom, dá sa predpokladať že diabetes. Navyše, doktori v nemocnici v Omsku, kde bol Navaľnyj prijatý 20. Augusta, povedali, že majú pôvodné vzorky jeho telesných tekutín.

Zdá sa, že je to tento posledný detail, ktorý prinútil Nemcov vypracovať tú historku s novým prvkom otrávenej fľaše vody. Ak naozaj Rusi majú Navaľného biologické vzorky, ktoré neukazujú prítomnosť nijakých jedov, tak Nemecká verzia sa rozsýpa ako umele vyrobená. To by ale mohlo znamenať len to, že Nemcami vyhlasovené zistenie Novičoku v jeho tele bolo výsledkom úmyselnej kontaminácie jeho telesných tekutín v čase keď bol ošetrovaný v nemocnici v Berlíne, kam bol prevezený lietadlom 22. Augusta z Ruska.

Práve Der Spiegel reportuje že Navaľného rodinní príslušníci si odložili tú údajnú fľašu po tom, ako mu prišlo zle počas letu zo Sibírskeho mesta Tomsk. Údajne ju úmyselne neodovzdali Ruským toxikológom v Omsku, ale radšej poskytli tú fľašu namiesto toho Nemcom keď Navaľnyj prišiel do Berlína o dva dni neskôr.

Tento “fľašový zvrat – bottle twist” je vhodný a nevyhnutný pokus o zmarenie – vyhnutie sa – potenciálne usvedčujúceho proti-vyhlásenia z Ruskej strany. Nemci môžu teraz vyhlásiť, že majú dôkazy, ktoré Rusom neboli prístupné.

Ale takýto trik vytvára plno ďalších otázok, ktoré robia Nemeckú historku nevierohodnou, ak už nie absurdnou.

Ak by bol Novičok použitý na otrávenie Navaľného, 44-ročný disident by najpravdepodobnejšie bol už mŕtvy. Tiež obsluha letu a servis, ktorí prišli s ním do úzkeho kontaktu počas letu, by boli mali prejavy otravy. Je nepredstaviteľné, že by fľaška kontaminovaná smrteľným nervovým jedom bola transportovaná Navaľného rodinou do Nemecka bez toho, aby neboli ním zasiahnutí.

Táto čudná Navaľného aféra má nepochybnú podobnosť s rovnako prapodivným prípadom Skripaľ. A predsa jeden sa cituje ako precedens pre druhý, aby sa “podoprelo dôkazom” obvinenie Ruska. Údajná zbraň Novičok má, zdá sa, udivujúcu schopnosť strácať svoju smrteľnú potenciu voči okolostojacim. Bezprostredné obete zjavne upadajú do záhadnej kómy a už o nich nikto nepočuje, ani nevidí, na verejnosti, tajne zadržiavaní Britskoui, a teraz Nemeckou, vládou. V obidvoch prípadoch je zabudované záhadné manipulovanie s fľašami: fľaša od parfému ktorá údajne prepravovala zbraň Novičok v Skripal incidente v Británii v roku 2018, a teraz fľaša s vodou v prípade Navaľny.

Rovnako ako v údajnom pokuse o vraždu na dvojitého agenta MI6 Sergeja Skripaľa, posledný incident s Ruskou opozičnou osobou Alexejom Navaľnym je bezpochyby provokácia typu false-flag aby rozbúrila Západné sankcie a nepriateľstvo proti Moskve.

Bezprostredne po správach o údajnej detekcii Novičoku Nemcami v tele Navaľného, prišlo čo sa dalo očakávať – výzvy na zrušenie plynového projektu Nord Stream-2 medzi Ruskom a Nemeckom. Nie je žiadnym tajomstvom, že pro-Washingtonskí Nemeckí politici boli dlho proti ambicióznemu obchodu s energiou s Ruskom.

Nemecká kancelárka Angela Merkel bola doteraz rezolútna v tom, že chcela Nord Stream-2 skompletizovaný napriek obrovskému tlaku od Trumpovej administrácie a Kongresu USA, aby ho opustila. Agenda Ameriky je zjavne nahradiť Ruské dodávky energie vo forme plynu Americkými exportmi.

Navaľného zdanlivá vražda jedom pekne zapadá do tejto strategickej Americkej agendy. Vzhľadom na oddanosť Nemeckej vojenskej rozviedky, a určitých politikov, transatlantickej osi, nie je ťažké si predstaviť ako sa dá zorganizovať taká false-flag provokácia proti Moskve.

Problémom je, že v náhlivosti „nastaviť“ Navaľného ako obeť za účelom sabotovania Nord Stream-2, autori prehliadli nešťastnú anomáliu Ruských doktorov, že by mohli – potenciálne – vyvrátiť vyhlásenie o zistení Novičoku v tele Navaľného. Keď si uvedomili tú neohrabanú chybu, autori museli vymyslieť ďalšiu kľučku v historke, zahrnutím kontaminovanej fľaše s vodou. Avšak, v zmysle kredibility, tento vynález značne tečie.

Toto má vážne implikácie pre Navaľného schopnosť prežiť. Ako opozičná figúrka dlhodobe prezentovaná ako „levia“, a ináč zveličovaná Západom ako Nemesis Ruského Prezidenta Vladimíra Putina, Navaľny je cennejší mŕtvy ako živý ako zbraň propagandy. Po zlyhaní false-flag historky môže prísť pokušenie zvýrazniť prvú časť dramaticky úpravou scenára v ktorom Navaľny “podľahne” Novičoku.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.