Založ si blog

Navaľného „otrávenie“ plánované? Možné ciele.

Už predsa „poznáme svojich ľudí“. Aj značne spackané otrávenie Skripaľovcov. Ale nepoučili sa:

MINSK, 3. September (agentúraTASS). Minsk zachytil rozhovor medzi Berlínom a Varšavou, ktorý dokazuje, že historka o otrávení Ruského blogera Alexeja Navaľného bola vyfabrikovaná, povedal Bieloruský prezident Alexander Lukašenko vo štvrtok, a doplnil, že táto informácia bude odovzdaná ďalej Ruskej Federálnej Bezpečnostnej Službe (FSB).

„Predtým ako [Nemecká Kancelárka Angela] Merkelová vyhlásila, že niekto sa pokúsil umlčať Navaľného, my sme zachytili istý rozhovor (a conversation). Porozumeli sme, že to bol rozhovor (a chat) medzi Varšavou a Berlínom,“ povedal Lukašenko na stretnutí s Ruským premiérom Michailom Mišustinom (Russian Prime Minister Mikhail Mishustin). „Naša vojenská elektronická špionážna agentúra zachytila tú konverzáciu. My naďalej pokračujeme v konfrontovaní NATO na poli elektronickej špionáže, pretože sú tam umietnené vojenské jednotky [pozdĺž západnej hranice Bieloruska – TASS],“ špecifikoval Lukašenko.

„Odchytili sme zaujímavý rozhovor, poskytnem prepis vám, a tiež ho pošleme do FSB [Ruská hlavná bezpečnostná agentúra]. Toto dokazuje, že to je vyfabrikovaná historka. Navaľnyj nebol otrávený,“ zdôraznil Bieloruský prezident.

Cieľom tohto komplotu Berlín-Varšava bolo „odradiť Putina od strkania nosa do vecí Bieloruska,“ povedal Lukašenko, citujúc odchytenú konverzáciu medzi Nemeckými a Poľskými politikmi.

„Skupina špecialistov pripravila, pokiaľ som rozumel, detaily pre administráciu [Nemeckej kancelárky Angely] Merkelovej, alebo možno dokonca vyhlásenie, ktoré k tomu urobila. Urobili to aby, a tu citujem, ‘odradili Putina od strkania svojho nosa do Bielarusikých záležitostí.’ To je citácia z tej konverzácie. Rozumiete ako podlo títo ľudia konajú,“ potvrdzoval Lukašenko.

„Takže, ja si myslím, že [Riaditeľ FSB Alexander] Bortnikov a [Riaditeľ Zahraničných Špionážnych Služieb Sergej] Naryškin budú musieť preskúmať túto situáciu vážne. Odovzdáme Vám ako hlasovú nahrávku, tak aj text. Materiály budú u Vaších špionážnych služieb kompletné dnes, alebo zajtra, aby sa dalo vyhodnotiť, kto toto potreboval, “ zdôraznil Lukašenko.

„Je tam aj iný citát: Hlavne, budú mať v krátkom čase voľby, volebný deň v Ruských regiónoch. To znamená, že oni vedia že v Rusku budú voľby, a majú v rukáve nejaký špinavý trik pred tými voľbami,“ varoval prezident.

„Veríme, že vyjdú ešte s niečím ďalším. To je ich štýl. Toto je ich pravá tvár,“ zdôraznil Lukašenko. „Bola tam aj reč o Bielorusku. Nechám vám to, aby ste si to prečítali.“

„Chcú sa uistiť, že nám nedajú ani chvíľu pokoja. Život nebude pokojný,“ uzavrel Bielorusiký vodca. „Tým som si istý. Ale určite rozumiete, že sme odhodlaní brániť svoju suverenitu a svoju nezávislosť a nenecháme sa prinútiť v tomto povoliť.“

Navaľného sága ‘otrávenia’

Ruský bloger Alexej Navaľnyj bol hospitalizovaný v Omsku 20. Augusta, po tom, ako sa jeho zdravie prudko zhoršilo počas leto z Tomska do Moskvy (teda rozumiem, že lietadlo prerušilo let a pristálo neplánovane v Omsku, čo by sa asi pre žiadneho nedisidenta nestalo). Po hospitalizácii, Navaľnyj bol v kóme, a potom bol pripojený na ventilátor. 22. Augusta bol presunutý do Charite clinic v Berlíne. V stredu Nemecká vláda deklarovala, že testy Navaľného odhalili stopy (traces) nejakej neidentifikovanej jedovatej substancie zo známej skupiny Novičok (neidentifikovanej zo známej skupiny je dokonalá formulácia, pritom uplynuli dva dni a v Omsku nič nenašli). Ináč – odbočka, ale nie úplne blbá, aj keď na inú nôtu – to pripomína nájdený Covid u futbalistov Slovana a aj Kosovských, v obidvoch prípadov žiaden nemali a boli by asi vyhrali.

Hovorca Kremlľa Dmitrij Peskov vyhlásil vo štvrtok, že Ruskí špecialisti nezistili žiadne jedovaté substancie počas pobytu Navaľného v nemocnici v Omsku. Zdôraznil, že Rusko má nepochybne záujem v určení príčiny incidentu, a pridal, že informácie od Nemeckých úradov (authorities) by pomohli pri vyšetrovaní lepšie pochopiť čo sa stalo bloggerovi. Peskov spomenul, že Ministerstvo Vnútra vykonáva pred-investigačné skúmania a všetky nevyhnutné investigačné procedúry.

Môj komentár – ani nie je príliš potrebný. Zase tie oškvarky, Móricko? Ak dostal nejaký jed, zase v tej krajine kde to vykrikujú a nie v Rusku. Predpokladám, že si Rusi odložili laboratórne vzorky. Urobili naozaj pre Navaľného čo sa dalo, hoci to bolo autormi naozaj starostlivo naplánované. Možno počítali, že kvôli nemu nebudú pristávať a niečo sa mu stane počas letu. A- najmä – dodnes si nezistili čo je táto trieda jedov, resp. sa spoliehajú, že väčšinu ľudí to nezaujíma, a nezisťujú si to. Tak by som ešte doplnil, že vynálezca týchto jedov je pôvodom Rus, ale vysťahoval sa do USA, vydal o tých jedoch aj knihu, aj so vzorcami. Takže vyrobiť a použiť by ich mohol ktokoľvek (samozrejme v určitých hraniciach, ale určite aj napríklad v Salisbury). Z Googla: Novichok’s existence was revealed by chemist Dr Vil Mirzayanov in the 1990s, via Russian media. He later defected to the US, where he published the chemical formula in his book, State Secrets. Existencia Novičoku bola odhalená chemikom Dr. Vil Mirzajanov v 90 tych rokoch cez Ruské médiá. Neskôr ušiel do USA, kde publikoval chemický vzorec vo svojej knihe Štátne Tajomstvá. Takže vyrobiť to vedia všetci.

Ale ešte jeden komentár: My si neuvedomujeme, že na hraniciach Bielruska, sa nachádzajú vojská NATO, vďaka naším bratom Poliakom, plus ďalším. V jednom článku (z USA) som čítal, že Rusi by mali upozorniť všetky krajiny ktoré pustia na svoje územie rakety USA, že v prípade štartu rakety z ich územia ich krajina prestane existovať. Totiž, raketové systémy útočné a obranné majú dnes podobné šachty, a USA zrušili zmluvu o raketách stredného doletu. To znamená, že Rusi nemajú žiaden čas „overovať“ čo to štartuje, ostáva im len stlačiť gombík. A vzhľadom na to, že ich rakety sú hypersonické, proti ktorým nemá NATO žiaden prostriedok, tieto rôzne provokácie USA – a prekvapujúca spolupráca Merkelovej, asi prejav staroby – stavia tie krajiny do pozície rukojemníkov debility USA. A to je teda dosť nebezpečná pozícia.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.