Založ si blog

USA: smetný kôš dejín očakáva ich príchod, EÚ sa im konečne postavila

Najprv prečo sa stále venujem USA a nie Matovičovcom: hlavne preto, že najmä USA financovali našu pravicu v posledných voľbách. Treba si stále uvedomovať, že nás – t.j. Matovičovcov – manipuluje sila, ktorá

  • bezprecedentne klame, to už naozaj dávno prekonalo klamstvá komunistov

  • je štátom, ktorý vojensky okupuje, drancuje alebo aspoň rozvracia iné krajiny

  • zasahuje do vnútorných záležitostí každého iného štátu, ktorý by sa choval nezávisle

  • …. ešte hodne, ale to si každý doplní sám.

A ešte, chcem týmto upozorniť, že zatiaľčo hegemónske chovanie sa USA už naráža vo svete (a EÚ!) na rastúci odpor, u našej súčasne vládnúcej kliky vidno len trvalý hlboký úklon a priam iniciatívnu a servilnú poslušnosť.

Takže preklad článku od: Stephen Lendman, Global Research: Rastúca izolácia USA na svetovom javisku.

Sergej Lavrov z Ruska má pravdu ohľadne hegemóna USA, keď v sobotu povedal nasledujúce:

zámerom Trumpovho režimu je urobiť všetko čo je možné, aby neboli viazaní žiadnymi medzinárodnými multilaterálnymi záväzkami”, a pridal:

Keď sa USA rozhodnú, že Čína predstavuje nebezpečenstvo, pretože predáva priveľa do USA a kupuje primálo, Američania uplatnia obmedzenia na importy z Číny”.

Keď sa USA rozhodnú, že Irán, hoci robí všetko k čomu sa zaviazal pod JCPOA, ale pritom neposlúcha, sankcie sú nasadené proti Iránu”.

Geopolitická agenda Washingtonu je v podstate tá istá pod obidvomi pravými krídlami ich vojnovej strany – war party – v hľadaní dominancie nad všetkými ostatnými národmi pomocou čohokoľvek čo treba aby dosiahli svoje ciele.

Niekedy, čo funguje krátkodobo, je dlhodobejšie vopred odpísané.

Čím tvrdšie hegemóni tlačia iné národy aby sa ohli podľa ich vôle, dokonca v rozpore s ich vlastnými záujmami, tým viac urýchľujú svoj vlastný úpadok (decline).

Neakceptovateľná politika USA voči Ruskému projektu plynového potrubia Nord Stream 2 je jedným z mnohých príkladov.

Trumpov režim chce narušiť jeho kompletizáciu, aby tým tlačil predaj oveľa drahšieho skvpalneného prírodného plynu z USA (LNG) na Európskych trhoch – čím rozzúril kľúčového spojenca Nemecko.

Začiatkom Augusta Nemecké médiá reportovali o dopise od senátorov USA z tvrdej línie (hardline US senators) adresovanému manažmentu Nemeckého prístavu Mukran.

V úplnom rozpore so záujmom národa a medzinárodným právom, vyhrážali sa v liste “finančným zničením” prístavu, ak jeho manažment bude ďalej poskytovať logistickú podporu kompletizácii konštrukcie projektu Nord Stream 2.

V odpovedi, poslanec Spolkového Snemu (Bundestag MP) Jürgen Tritten odsúdil čo nazval “(USA) vyhlásenie economickej vojny”, pokračujúc:

Sprostý (nasty, aj odporný) zvyk výhražných Amerických dopisov Nemeckým firmám sa rozrastá”.

Toto zasahovanie do suverénnych záležitostí Nemecka a Európskej Únie dosiahol bezprecedentnú úroveň, ktorá nesmie zostať bez odpovede”.

Firmy zaangažované v tomto projekte potrebujú ochranu pred metódami Washingtonu z Divokého Západu”.

Nemecko a EÚ musia nájsť silnú odpoveď tomuto chvaniu sa USA”.

Toto môže zahrnovať (naše vlastné) vyhrážky sankcií…ako napríklad na import (LNG) z USA.”

Nezávisle, Nemecký Výbor pre Východoeurópske Ekonomické Vzťahy (German Committee on Eastern European Economic Relations) požaduje, aby Berlín a Brusel ochránili suverénne národy EU a ich podniky pred “útokmi tretích krajín” – včítane poskytnutia finančnej a právnej podpory.

Predsedkyňa vlády Nemeckého štátu Mecklenburg-Vorpommern (Minister-President) Manuela Schweisig nazvala vyhrážky USA ohľadne Nord Stream 2 “absolútne neprijateľné,” a dodala:

Je suverénnym právom Berlína rozhodnúť sa, kde a ako získa svoju energiu”

Federálny Nemecký minister zahraničia (Federal Foreign Office Minister of State) Neils Annen verejne odsúdil USA “extrateritoriálne sankcie proti blízkym partnerom a spojencom”, nazvajúc ich “vážnym útokom na našu národnú suverenitu”.

Nemecko je rozhodnuté pre kompletizáciu Nord Stream 2.

Trumpov režim a tvrdá línia v Kongrese robia všetko pre to, aby prekazili jeho dobudovanie.

Rusko je spoľahlivý politický, ekonomický a obchodný partner Európskych a iných krajín svetovej komunity – hľadá kooperatívne vzťahy so všetkými, dominanciu nad nikým, nevyhráža sa nikomu.

Hegemonistická politika USA je protipólom. Riskujú odcudzenie kľúčových spojencov ako je Nemecko, ekonomický generátor sily Európy.

Dve ponižujúce porážky Trumpovho režimu ohľadne Iránu v OSN počas minulého týždňa odrážajú tie najvýraznejšie príklady opozície voči jeho neakceptovateľných geopoliticlých požiadaviek.

Môže to byť aj príznak že ešte príde niečo ďalšie tohto typu, zvlášť preto, že stále neustupuje zo strany DJT (Donald John Trump) totálna vojna proti Iránu inými spôsobmi, v rozpore s pravidlami práva a proti silnej opozícii kľúčových spojencov, ktorí chcú tú dejinnú JCPOA zmluvu zachovať.

Trumpov režim nemá žiaden právny nárok na nasadzovanie momentálne splodených (snapback) sankcií voči Iránu, t.j. politiku ktorú nelegálne vykonáva, proti opozícii ostatných signatárov zmluvy.

V reakcii na jeho imperiálnu aroganciu, Iránsky Minister Zahraničia Zarif tweetoval nasledujúce minulý týždeň:

Po oficiálnom a explicitnom odstúpení od účasti v JCPOA na najvyššej úrovni, a porušením každého jedného zo svojich záväzkov pod JCPOA a Rezolúciou 2231, USA si nemôže uzurpovať (arrogate) akékoľvek právo pod touto Rezolúciou.”

Odvolávka USA na Mechanizmus riešenia sporov (Dispute Resolution Mechanism) v (Rez.) 2231 nestojí na ničom (nemá na akej nohe stáť – has NO LEG TO STAND ON).”

Rusko, Čína, Británia, Francúzsko a Nemecko — ostatní signatári JCPOA — súhlasia v tejto veci s Iránom.

USA vedú vojnu – skutočnú, alebo inými spôsobmi, proti všetkým národom ktoré neovláda – samozničujúca agenda v dlhšom čase odcudzovaním si spojencov, a posilňovaním odporu u svojich nepriateľov.

Spolu s Ruskom a Iránom, Čína je na vrchu zoznamu cieľov USA pre marginalizovanie, oslabovanie, podrývanie a izolovanie na svetovom javisku – predbežné kroky pre snahu aby pro-Západný bábkový režim nahradil jej suverénnu nezávislosť (moja poznámka – to len dokonale ukazuje úplne ignorantstvo – nulové vedomosti – tých bohatých Američanov o Číne).

Na vopred nahratom Fox News interview ktoré sa malo vysielať v nedeľu, Trump sa vyhrážal že sa ekonomicky odpojí od Číny, takto:

(My) nemusíme” robiť business s Pekingom. Po otázke ohľadne možného odpojenia sa, povedal:

No, to je niečo, čo ak sa k nám nebudú chovať správne, by som určite, ja by som to určite urobil.”

Napriek rastúcim nezlučiteľným (irreconcilable) rozdielom medzi týmito národmi, boli úzko integrované po desaťročia – odtrhnutie sa nie je také jednoduché.

Ekonomika Číny je kľúčovým strojom globálneho ekonomického rastu. Národ je spoľahlivý obchodný partner.

Virtuálne všetky veľké a mnoho menších firiem USA operujú v Číne. Je to významný zákazník produktov a služieb z USA.

Trumpova vojna proti Číne inými prostriedkami predstavuje nástroj z ktorého sa vyrábajú konflikty, ak chladnejšie hlavy vo Washingtone neustúpia od okraja, aby sa vyhli väčšej zrážke civilizácií ako už tu máme.

USA sú národ v úpadku, ktorý opakuje charakteristiku všetkých ostatných impérií v dejinách sveta.

Už nie je svetovou vedúcou super-mocnosťou.

Ruské super-zbrane prevyšujú tie najlepšie Pentagonu, vyvinuté za malý zlomok nákladov.

Čína smeruje k prekonaniu USA v úlohe vedúcej ekonomiky sveta.

Napriek dekádam vojny USA proti Iránu inými prostriedkami, Islamská Republika dokázala že je odolná v obrane svojej suverénnej nezávislosti.

Dni na slnku Ameriky slabnú, oslabované v čase jej imperiálnou aroganciou a neochotou zmeniť sa.

Ako pri všetkých predošlých impériách, smetný kôš histórie očakáva jej príchod.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.