Založ si blog

Vraj vláda Liberálov. A čo ten Taliban?

Definícia Liberála: Ten čo podporuje politickú a spoločenskú filozofiu, ktorá propaguje individuálne práva, občianske slobody, demokraciu, a slobodné podnikanie. Ten Taliban vysvetlím neskôr.

Toto vraj máme teraz u nás. Súčasná vláda určite niekoľko takých ľudí obsahuje, ale v realite tú vládu tvoria dosť rôznorodé elementy. Teoreticky sú Liberálmi Sulíkovci, ktorí sa tak tvária od začiatku – Sloboda a Solidarita. V jednom blogu som spochybnil rovnosť „slobody pre podnikateľov“ a „slobody pre prijímateľov výstupov z podnikania“, s tým, že tí druhí majú málokedy možnosť vyberať si – voliť – z výstupov podnikania, lebo nemajú skoro žiadne informácie. Ako príklad som uviedol, že v EÚ nie je zákaz používania výrobkov Monsanto v poľnohospodárstve, teda podnikateľ má „slobodu“, ale koncový používateľ nemá slobodu nejesť jeho produkty, lebo nemá o tom žiadnu informáciu. V tejto veci súčasná vláda zatiaľ nič nemení. Sloboda má stále viac vrstiev, uvedený prípad je ale dosť zložitý. Nejaké ďalšie príklady „práv a slobody“ sú v prejave Nemeckej lekárky v tomto blogu.

V poslednom čase sa zo súčasnej vlády však pokúša presadzovať krídlo, ktoré som nazval pracovným názvom Taliban. Jeden z jeho reprezentantov v súčasnosti rozbíja rezort zdravotníctva, ktoré nám pritom v rámci boja proti Corone závidí svet. Neviem si predstaviť čo tým sleduje. Predsa takéto masové čistky sa robia, keď by ten sektor bol úplne zlyhal. Iný dôvod môže byť len jeden z týchto dvoch:

  • buď sa chcem v rezorte obklopiť svojimi spoluveriacimi, lebo si s nimi lepšie rozumiem, prípadne im chcem dať možnosť pracovať na ministerstve, keď som už taký pán, alebo
  • pripravujem zmeny v sektore, ktorými zabezpečím, aby sektor tlačil pacientov do konania v súlade s mojou vierou.

Obidva tieto dôvody sú ale v demokratickom štáte absurdné, a neprijateľné, a preto na to upozorňujem názvom Taliban pre tieto sily. Neviem či sa dá očakávať, že by v prípade pokračovania týmto smerom zasiahla EÚ, predsa sa tu hovorí aj o zmene zákonov aby sa neprokurátor mohol stať GP, a od EÚ zatiaľ nič neregistrujem, čo je dosť čudné, vzhľadom na históriu kritizovania krajín V4.

A absurdnosti sa množia aj v sektore školstva. Po revolúcii množstvo naších ľudí bez problémov pracovalo v zahraničí, alebo doma pre zahraničné firmy, lebo zahraničie vedelo, že máme lepšie vzdelanie ako u nich, aj to jazykové bolo na viacerých školách dobré, hoci istá propaganda klamala, že sa tu neučili západné jazyky. Teraz sa chystáme na stredných školách trvale zrušiť maturitu – zdá sa pritom, že kompetencie vykonať to sa dostali dosť nízko. Teda absolvent „strednej školy s maturitou“ nebude mať maturitu, len nejaké vysvedčenie zo spriemerovaných známok zo všetkých ročných vysvedčení. Akú cenu má také vysvedčenie? Predsa naťukám si sám všetky výročné vysvedčenia do Excelu a ten mi tú „maturitu“ vypočíta (ešte treba definovať spôsob zaokrúhľovania), len mi nevie potriasť pravicu a zaželať ďalšie úspechy. A nebude „zahraničie“, napríklad to zahraničie, v ktorom by sa absolvent uchádzal prípadne o zamestnanie, očakávať od maturanta vysvedčenie o vykonaní maturitných skúšok?

Tá vláda je ešte „v zábehu“, a je zložité obdobie, ale začíname cítiť niečo zhnité v tom štáte Dánskom. A ešte pridám nejakú skutočnosť a citát, ktoré mi dnes pripomenul kamarát na káve, sú z minulosti.

Noc dlhých nožov. My sme vyhrali voľby, my môžeme všetko. My chceme Lipšica za Generálneho Prokurátora, zmeníme zákon. Pardon, to posledné sa ešte len chystá, viď hore.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 18:05

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.