Založ si blog

Umelecké dotazy/vyjadrenia k veci Coronavírus

Dnes trochu na ľahšiu nôtu, hoci sa tu dejú veci hodne vážne. To len na odľahčenie. Minule som mal v aute zapnutú nejakú inú stanicu, takže nemám materiál na kritizovanie SRo.

Dáma ktorá na tej stanici moderuje spomenula, že nejaká jej priateľka povedala, že to dobré z Coronavírusu by si chcela udržať pre budúcnosť. Ďalšou inšpiráciou pre mňa bola výzva umelcov k štátu, aby sa zaoberal aj ich problémom. Najprv k tej priateľke moderátorky:

Tá priateľka tým zrejme myslela tú určitú súdržnosť a ochotu pomáhať, aj disciplínu, teda pozitíva okolo boja proti vírusu. Bolo to vcelku sympatické. Ale pre mňa samozrejme, moja zádrapčivá automatika ma hneď naviedla špekulovať nad jej nedokonalým vyjadrením – čo by mohlo byť „dobré z toho Coronavírusu“.

V snahe zistiť „čo Coronavírus obsahuje“ som zistil na Internete, že Coronavírus možno vznikol ako kombinácia z troch doteraz slávnych vírusov, a to SARS, MERS, a HIV, takže:

SARS Severe Acute Respiratory Syndrome – silný akútny respiračný syndróm

MERS Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus – Coronavírus respiračného syndrómu zo Stredného Východu, a

HIV Human Immune-defficiency Virus – Vírus spôsobujúci všeobecné ochromenie imunity človeka, obsadením a „vypnutím“ signalizačných „T-buniek“ bielych krviniek.

Vraj túto teóriu trochu potvrdzujú aj lieky ktoré na ten vírus zaberajú, v rôznej miere.

Neuvádza sa tam, či mohol vzniknúť prirodzene, alebo bol vytvorený umelo, na to sa názory rôznia. Lekári z Talianska a Južnej Kórei sú si prakticky istí len v tom, že tie výsledné Corona vírusy u nich „nikdy nerástli“ a teda ich tam „niekto vypustil“, čoho dôkazom sú aj ďalšie fakty, viď môj predošlý blog. A ešte uvádzajú, čo som tiež spomenul (dva blogy dozadu), že v USA už mali predtým jednu „chrípkovú epidémiu“ kvôli ktorej zatvorila príslušná US inštitúcia CDC vojenský bio-lab vo Fort Detrick, lebo usúdili že vírus odtiaľ unikol, bolo to aj s úmrtiami, ale bolo o tom pomerne ticho. Trochu ma to posúva k úsudku, že išlo naozaj o ten Corona vírus, alebo jeho bezprostredného predchodcu. Takže v Coronavíruse nie je nič dobrého, dáma len nedotiahla vetu.

A teraz k výzve umelcov. Ja mám dojem, že štát sa tou vecou – predmetom výzvy – na všeobecnej úrovni zaoberá (teda ak dobre rozumiem tým novým politikom, čo je neisté). Je plno ľudí, ktorí nemajú trvalého zamestnávateľa a pracujú na základe krátkodobých zmlúv a podobne, nie sú to len umelci. Je jasné, že tí čo majú zamestnávateľa sú na tom lepšie ako SZČO, resp. všeobecne ľudia čo pracujú na základe zmlúv na projekty, keďže teraz projekty nevznikajú, skôr zanikajú. Mnohí ľudia čo stratili prácu sú ochotní vziať aj iný druh práce, ak sú schopní ju vykonávať. Vnímam tú výzvu trochu aj ako pozoruhodné potvrdenie, že umelci sú trochu odtrhnutí od reality, keďže pôsobia v prostredí ilúzie, ktoré im Coronavírus zrušil.

Určite len prechodne, ale nikto nevie na ako dlho, tak sa ohlásili. Možno vlastne nevedia čo sa tu deje, lebo rovnako ako ja nie sú si istí, či rozumejú tomu čo hovoria „noví vedúci politici“. Vlastne oni sú viac rušičky ako poskytovatelia korektných a pravdivých informácií. Ale umelci ich podľa všetkého považujú za svojich a pravdepodobne ich volili, tak ak im ani tí nerozumejú, kto by mal?

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.