Založ si blog

NATO opäť klame, RTVS nám to posúva (stále dookola)

Tým nehovorím, že Rusko a Čína neklamú. Ale klamstvá NATO nám opäť čerstvo zopakovali v správach a tvoria skoro chlieb náš každodenný. Zhruba v tom zmysle, že NATO „robí čo môže“ pre zníženie napätia v Európe. Samozrejme: všetci každý deň vidíme, ako budujú mier na svete, možno nazývajú mierom stav po ďalšej svetovej vojne.

Je bohato zdokumentované, že Belgicko, Holandsko, Nemecko, Taliansko a Turecko majú jadrové zbrane, ktoré sú nasadené pod ich národným velením a to potenciálne proti Rusku, Iránu a Strednému Východu (pôvodne, pozícia Turecka je dnes úplne iná, nejasná). Ide v súčasnosti o jadrové bomby B61.

Treba zdôrazniť, že v posledných niekoľkých rokoch Pentagon vyvinul pokrokovejšiu verziu B61, konkrétne B61-12, ktorá má nahradiť staršie verzie v súčasnosti umiestnené v Západnej Európe, a v Turecku.

Jadrové zbrane sú na stole: V súčasnosti Trumpova administrácia špekuluje o jadrových zbraniach za 1.2 trilión (náš bilión) dolárov, s deklarovaným zámerom „Urobiť Svet Bezpečnejším“. Finančná „zlatá baňa“ pre „obranných kontraktorov“.

Pritom „Severoatlantický Výbor“ (North Atlantic Council) potvrdil „silný záväzok NATO vo veci plnej implementácie Zmluvy o nešírení jadrových zbraní (Nuclear Non-Proliferation Treaty – NPT)“ . USA, porušujúc Článok 1 NPT, ktorý zakazuje jadrovým štátom presúvať jadrové zbrane do iných štátov, nasadil jadrové bomby B61 v piatich krajinách NATO uvedených hore. Článok 2 NPT zakazuje vojensky nejadrovým krajinám prijať jadrové zbrane, alebo mať nad takými zbraňami kontrolu, priamu alebo nepriamu.

Nová US jadrová bomba, B61-12, ktorá nahradí B61, má jadrovú hlavicu s voliteľnou silou štyroch stupňov. Pri vypustení sa sila výbuchu nastaví podľa cieľa. Na rozdiel od B61, ktorá sa na cieľ spúšťa vertikálne, B61-12 sa vypúšťa diaľkovým ovládaním, ktoré ju aj riadi pri jej jadrovom údere (satelitne).

Program Pentagonu predpokladá výrobu okolo 500 B61-12, s predpokladanými nákladmi okolo 10 billion – naše miliardy – dolárov (takže každá bomba bude stáť dvakrát toľko ako by stála keby bola z čistého zlata). Nebezpečnosť tejto zbrane zvýraznil dokonca aj Generál James Cartwright, predtým veliteľ Strategického veliteľstva USA (US Strategic Command), ktoré zodpovedá za jadrové zbrane: “Jadrové zbrane s menšou silou a väčšou presnosťou zvyšujú pokušenie použiť ich, dokonca aj použiť ich ako prvý, namiesto ako odvetu”.

Ak si uvedomíme, že Trump len nedávno zošrotoval zmluvu INF o raketách stredného doletu, čo umožní Rusom pri ich súčasných technológiách vyrobiť hypersonické rakety tohto dosahu, ktoré do vyššie uvedených štátov priletia za čas v sekundách (doteraz v minútach), pozícia Európy ako neochvejného spojenca USA vyzerá ako neuveriteľná absurdnosť, ak si uvedomíme sústavné provokovanie zo strany NATO (reálne USA) budovaním základní v blízkosti hraníc Ruska. Ale tak dnes vyzerá celá politika NATO, a to nielen v zbrojení a vojenských otázkach, ale aj v súčasných ekonomických vojnách USA, ktoré Európu značne poškodzujú. A nedávno som sa stretol so skupinou priateľov z Británie, ktorí rovnako nechápu politiku svojej krajiny a rovnako ako ja sa pýtajú ako je také niečo idiotské vôbec možné – v ich prípade bol v tom ako významná položka aj Brexit (a ich nový premiér).

Ale táto stránka celkovej politiky EÚ, ktorá ako nejaká retardovaná osoba stále považuje USA za svojho spojenca, hoci ju stále viac ohrozuje a ekonomicky poškodzuje, je v súlade s celkovým obrazom. Dozerajú na všetko oligarchovia a podplácaní politici a „žurnalisti“. Situácia sa stále zhoršuje, často špekulujem nad nejakou hranicou tejto debility. Existuje vôbec nejaká?

Nejaký náznak: Demokratická strana USA po prehratých voľbách zažalovala Wikileaks a J. Assangea za (získanie a) publikovanie finančnej, politickej a voličskej stratégie DNC v minulých voľbách. Rozhodnutie sudcu: Ak by WikiLeaks mohli byť považovaní za právne zodpovedných za publikovanie dokumentov týkajúcich sa politických, finančných a voličských stratégií DNC, jednoducho preto že DNC ich nazve „tajnými“ a „obchodnými tajomstvami“, potom by mohli každé noviny alebo iný mediálny výstup urobiť to isté. Ale tým by sa neprípustne (impermissibly) povýšil čiste súkromný záujem súkromia nad záujem Prvého Dodatku (ústavy USA – First Amendment) vo veci publikovania vecí, ktoré sú najvyššieho záujmu verejného. Publikované interné komunikácie DNC umožnili Americkému elektorátu nazrieť za oponu jednej z dvoch veľkých politických strán v USA počas prezidentských volieb. Tento typ informácie je jasne toho typu, ktorý má nárok na najvyššiu ochranu akú ponúka Prvý Dodatok.

Prvý dodatok (Amendment I) Ústavy USA sa týka slobody slova, publikovania, viery, pokojného zhromažďovania sa, a petícií vláde so sťažnosťami. (Wikileaks)

Zdrojom je Global Research, viacero článkov. A viď aj článok v dnešnej Pravde ako sa bojuje za mier. Rozpútame taký boj za mier, že nezostane kameň na kameni.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.