Založ si blog

Ešte raz k pokusu o štátny prevrat v USA tajnými službami pod velením oligarchov

Najprv prečo sa vŕtam v politike USA a EÚ a nie našej: V tomto článku sú popísané udalosti, ktoré ak by sa odohrávali u nás, tak by EÚ na nás poslala bandu vyšetrovateľov a poradcov, ktorí by nám ponúkali návody na „skutočnú demokraciu“. Som stále presvedčený, že naša politika nie je v súčasnosti v rukách občanov Slovenska – pretože nesmie byť, tak je systém nastavený. Ak hrozí že by k tomu mohlo dôjsť, horeuvedení „nadriadení“ vyvolajú udalosti, ktorí tento vývoj zvrátia, napríklad vraždu. Zdroj: 13. Máj 2019 „Information Clearing House„, preklad častí článku. Za EÚ v tu popísanom komplote vystupovala Británia – UK.

Niekedy v nasledujúcich 4 týždňoch Inspector General (IG, čosi ako generálny vyšetrovateľ – interný) Ministerstva Spravodlivosti uvoľní interný posudok (review), ktorý odhalí pôvod, resp. zdroj, vyšetrovania kauzy Trump-Rusko. Okrem iných záležitostí, očakáva sa, že správa IG určí, “či existuje dostatočné odôvodnenie, pri dodržaní existujúcich zásad pre FBI vo veci naštartovania vyšetrovania v prvom rade”. Kritici vyšetrovania Trumpovej kolúzie veria, že nikdy nastalo dôvodné podozrenie (probable cause) že bol vykonaný trestný čin, takže neexistuje žiaden legálny dôvod na spustenie vyšetrovania. Zistenia Muellerovej správy – že neexistovala žiadna spolupráca alebo kolúzia medzi Kremľom a Trumpovou kampaňou – zdá sa, že podčiarkuje tento širší pohľad, a naznačuje, že fiktívne spojenie Trump-Rusko bolo čiste zámienkou na špehovanie kampane outsidera Washingtonu (orig. Beltway outsider – Beltway je okružná diaľnica okolo DC, t.j. Washingtonu), ktorého politické názory boli v protiklade s názormi ustanovizne (establishmentu) zahraničnej politiky. V každom prípade, nadchádzajúce uvoľnenie Horowitzovej správy formálne ukončí prvú fázu dlhodobého škandálu Russiagate a bude bodom začiatku Fázy 2, v ktorej budú vysoko postavení úradníci predchádzajúcej administrácie čeliť kriminálnemu vyšetrovaniu za svoje roly v niečom, čo vyzerá ako zbabraný pokus o štátny prevrat (coup d’etat).

Tu je krátky sumár od politického analytika menom Larry C. Johnson, ktorý predtým pracoval pre CIA a Ministerstvo Zahraničia USA:

Dôkazy sú jasné – išlo tu o široké, koordinované úsilie zo strany Obamovej Administratívy, s pomocou zahraničných vlád, zamerať sa na Donalda Trumpa a vykresliť ho ako Ruského poskoka. Muellerova Správa poskytuje nezvratné dôkazy, že prípad tzv. Ruskej kolúzie proti Donaldovi Trumpovi bola premyslená fabrikácia organizáciami spravodajstva, a policajných a bezpečnostných zložiek v USA a UK, a organizácií zapojených vo volebnej kampani Clintonovej.” Viď (“How US and Foreign Intel Agencies Interfered in a US Election”, Larry C. Johnson, Consortium News)

Zásah! Generálny Prokurátor William Barr už deklaroval že verí, že špehovanie proti Trumpovej kampani “nastalo” a že, podľa neho, toto je “veľká vec (big deal)”. Od Zároveň zopakoval svoje odhodlanie dôkladne vyšetriť túto vec, aby zistil, či špehovanie bolo adekvátne “podmienené (predicated)”, teda či FBI postupovala podľa predpísaných protokolov pre také špehovanie, alebo nie. Barr už vie odpoveď na túto otázku, keďže si je plne vedomý skutočnosti, že FBI použila informácie, o ktorých vedela že sú nepravdivé, na získanie súdnych povolení na špehovanie Trumpovej kampane. Hoci nemali žiadne skutočné dôkazy o spolupráci s Kremľom, vyšší úradníci FBI a ich ekvivalenty na Obamovom Ministerstve Spravodlivosti použili časti dokumentu “výskum opozície (opposition research)” (Trumpov fascikel – The Trump Dossier), o ktorom vedeli, že nie je dosť spoľahlivý na získanie súdnych povolení, ktoré im umožnili zachádzať s prezidentskou kampaňou rovnakým spôsobom akým špionážne agentúry zachádzajú so zahraničnými nepriateľmi; používali elektronickú špionáž, odpočúvanie telefónov, dôverných informátorov a schémy “honey trap (zneužívanie dôverných známych a pod.)” zamerané na získavanie nepríjemných, trápnych a inkriminujúcich informácií o svojom cieli. Barr už všetko toto vie, a toto je dôvod prečo Demokrati robia všetko čo je v ich moci pre to, aby ho diskreditovali a dali ho odstrániť z úradu. Jeho odhodlanie “dostať sa do jadra tohoto” nie je iba vyhrážka voči FBI, je to ohrozenie viacerých úradov, ktoré sa mohli zúčastniť na tejto rozsiahlej domácej špionážnej operácii, včítane CIA, NSA, Ministerstvo Spravodlivosti, Ministerstvo Zahraničia, a snáď dokonca Obamov Biely Dom. Zatiaľ nikto nevie ako ďaleko hore po politickom „potravinovom reťazci“ tieto podvody skutočne siahajú, ale zdá sa, že Barr myslí vážne, že to zistí.

Opäť hovorí Barr: “Mnohí ľudia zdá sa veria, že jediný špionážny zber informácií ktorý nastal, bol od jediného dôverného informátora…. Chcel by som zistiť, či je toto je v skutočnosti pravda. Pripadá mi to ako značne bezkrvné úsilie, ak toto bolo kontrašpionážne úsilie, ktoré malo zastaviť nebezpečie ktoré bolo tým reprezentované.”

Inými slovami, Barr vie, že Trumpova kampaň bola prelezená špiónmi a je odhodlaný urobiť všetko, aby zistil čo sa stalo. Vie aj to, že FISA súdne povolenia boli získané nezákonne, použitím podlých dezinformácií z “údernej historky” (Steeleho Fascikel), za ktorú zaplatili Hillary Clinton a DNC (Výbor Demokratickej Strany), presne tak, ako vie, že vládni agenti upiekli stratégiu, ako nechať uniknúť tajné informácie do médií, aby kŕmili verejnú hystériu. Barr už vie väčšinu z toho, čo sa už stalo. Stačí skompilovať výsledky do správneho formátu a predložiť to spôsobom, ktorý pomôže zvýrazniť ako vládni agenti, ktorí mali dôveru, zneužili svoju moc na vykonanie krutej straníckej manipulácie, ktorá mala buď zničiť prezidentovu reputáciu, alebo ho vytlačiť z úradu. Ako Barr povedal, to je teda “veľká vec (big deal)”

.….

Podľa správy v The Guardian (kde sa táto historka objavila ako prvá): “GCHQ (British Government Communications Headquarters, Veliteľstvo Britskej komunikačnej špionáže) hralo počiatočnú, prominentnú rolu v odpálení (kickstarting) vyšetrovania Trump-Rusko zo strany FBI, ktoré začalo ku koncu Júla 2016. Jeden zdroj nazval Britskú odpočúvaciu agentúru “hlavný whistleblower”. (“Britskí špióni boli prví čo zistili väzby Trumpovho teamu s Ruskom“, The Guardian)

OK, takže Brennan párkrát vykrútil niekomu ruky („vykrútil ruky“ je obrazné, niečo na nich vedel a pritlačil ich) a prinútil svojich kamošov zo zahraničnej špionáže (his foreign Intel buddies) aby vyhlásili nepotvrdené správy, ktoré rozbehli vyšetrovaciu guľu, ale potom čo ďalej? Keby za Brennanovými zahraničnými špionážnymi zisteniami bola nejaká podstata, tak Mueller by ju bol vydoloval a použil vo svojej správe, že? Ale neurobil to. Prečo?

Pretože tam nič nebolo, celá záležitosť bola švindeľ od úplného začiatku. Brennan pravdepodobne “vylepšil (sexed up)” výstup špionáže, aby to znelo ako niečo čím to v skutočnosti nebolo. Opäť, ak by tam bolo dokonca nejaké zrnko (scintilla) skutočného dôkazu, že asistenti Trumpovej kampane „boli v posteli“ s Ruskom, Mueller by to bol vyvrieskal z každého kopca po celej Amerike. Ale to neurobil, pretože nemal čo. Nebola tam žiadna spolupráca, žiadna konšpirácia, žiadna kolúzia. Trump bol falošne obvinený. Koniec poviedky.

Moje zhrnutie: Takže demokracia, akú sa pokúšajú nastoliť aj u nás, je vláda oligarchov (prípadne aj zahraničných, sú nadnárodní, ako bývali komunisti), ktorí si platia tajné služby na špinavé práce, a ich prostriedky sú prakticky neobmedzené, viď predošlý blog. Volené inštitúcie a zástupcovia ľudu im len „robia křoví“. Oligarchovia potrebujú udržať si finančnú nadvládu, na čo sa používa finančný a zbrojný sektor. Na to by im bola viac vyhovovala bohyňa vojny Clintonová, ale nakoniec dotlačili do podobnej politiky aj Trumpa, hoci v predvolebnej kampani hovoril o opaku. Zatiaľ ich nepretlačil, ale má slušnú obranu, uvidíme ako to bude ďalej. Možno chce viac ako ponúkajú. MICC je tu stále (Military-Industrial-Congressional-Complex), je z pôvodného MIC rozšírený o Zvolených Zástupcov v Kongrese. A toto je model ktorý máme nasledovať, alebo skôr ktorý sa bude aplikovať na úrovni EÚ? To je prakticky návrat do komunizmu, pričom ale vyššie popísanú úroveň boja o moc komunisti nedosahovali!

Takže Vzorová Demokracia. Podľa mňa má Trump obrovské šťastie že už počas predvolebnej kampane nejaké médiá napísali, že ak sa pokúsi splniť predvolebné sľuby, zastrelia ho ako Kennedyho. Teraz je problém naozaj to urobiť, a hore popísaná komplexná a asi dosť drahá procedúra sa trochu rozsypala.

EÚ sa k takejto veci „nevyjadruje“, je to predsa vnútorná záležitosť nášho spojenca. Ale zástupcovia EÚ si bežne najímajú ľudí na kafranie do vnútorných záležitostí jednotlivých štátov a zasahuje do každých ich volieb spolu s USA. Z toho tak trochu vyplýva, že EÚ nevníma jednotlivé štáty EÚ ako spojencov, partnerov, ale ako potenciálne problémy, ktoré by mohli chcieť byť samostatnejšie a neposlušné, čomu treba sústavne predchádzať skrytým zasahovaním (napríklad britskou vládou platenou NGO Integrity Initiative, našimi platenými poskokmi, a pod., a prípadne organizovaním vrážd, ktorých objednávateľov zistiť spoľahlivo je skoro nemožné, viď Malta a Slovensko). A pripomeňme si, že EÚ sa (za nás) obáva Kotlebovcov, ale blízko sa priatelí s otvorenými fašistami z Ukrajiny. Pritom EÚ má kompetencie len delegované na ňu jednotlivými štátmi, niektoré by jej možno bolo dobre okresať.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.