Založ si blog

Odolnosť ľudí voči Fake News sa vraj hodnotila – ako sa to asi meria?

Pred pár dňami sa v Pravde objavil článok o vyhodnotení odolnosti obyvateľstva v rámci EÚ, alebo časti EÚ, voči Fake News. Nepamätám sa ako sme z toho vyšli my, alebo V4, to ma v rámci témy vlastne vôbec nezaujímalo. Ale veľmi ma zaujalo, že sa niekto rozhodol to merať a nejako vyhodnocovať.

A to najmä z dôvodu, že prieskum mal podľa všetkého punc EÚ. No a predsa väčšinu Fake News ktoré sa u nás dostávajú do obehu vytvárajú – alebo preberajú a preposielajú ďalej – mainstreamové médiá EÚ. Takže predpokladám, že prieskumná skupina predloží vzorke obyvateľstva nejaké správy a bude vyhodnocovať odpovede, napríklad:

Príklad 1: Skripaľovci boli otrávení Rusmi vyrobeným jedom Novičok, alebo NATO vyrobeným „BZ toxínom“ – je správne A alebo B? „Žiadúca“ odpoveď „odolného voči Fake News“ je – podľa tých čo sa pýtali – „A“, ale pravdivá odpoveď je „B“.

Príklad 2: Budovy WTC padli následkom A: nárazu lietadiel a požiaru, alebo B: výbušnín. Výsledok rovnaký.

Príklad 3: Chemický útok v Sýrii v roku 2013 bol podľa názoru zástupkyne OSN Carly del Ponte útokom vykonaným: A: Assadovými ľuďmi, alebo B: USA financovanou opozíciou. Výsledok rovnaký. Už je to nudné, tak už len jeden príklad.

Príklad 4: MH17 zostrelili A: Proruskí separatisti Donbaskí, alebo B: Ukrajinská armáda. Podľa Holandského súdu proruskí separatisti, pričom dokonca majú spracovaný podrobný scenár ako sa systém BUK presúval z Ruska na Donbas a po vykonaní operácie späť. Pritom ale let MH17 bol zostrelený stovky kilometrov od trasy svojho letového plánu, ktorý smeroval nad Azovské more – ako mohli Donbaskí milicionári vedieť že tam bude a doviezť si tam ten systém aby ho zostrelili? Takže Holandský scenár: Dopravili si ten systém BUK, nainštalovali, potom zavolali na ATC centrálu v Kyjeve (stredisko riadenia letovej prevádzky): Už to máme, teraz nám presmerujte ten let, nech ho môžeme zostreliť, a ATC tak urobilo. Nijako ináč sa to lietadlo totiž nemohlo v tej oblasti nachádzať, malo byť úplne inde. Ale že by ATC Ukrajiny takto spolupracovalo z proruskými separatistami, to teda skôr s tou ukrajinskou armádou ako poskokom USA. T.j., výsledok opäť rovnaký.

Nebudem pokračovať, nakoľko je to zbytočné, vzhľadom na to, že ak by som bol jednou z testovaných osôb, bol by môj individuálny výsledok – na 100% nevyhovujúci, verí všetkým Fake News. Pričom skutočnosť je, že žiadnym neverím . Ale keďže prieskum robili výrobcovia, alebo šíritelia Fake News z US-Britských dielní Göbbelsovej tradície, je nutné len upraviť interpretáciu výsledkov, a to úplne triviálnym spôsobom: Skutočné percento ľudí odolných voči Fake News nie je to čo bolo uvedené, ale 100 mínus uvedené percento. Teda ak sme boli napríklad hodnotení, že len 30% naších ľudí je odolných, tak v skutočnosti je to 70%. Pozdravujem všetkých blogerov.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia