Založ si blog

„Politická moc“ ovplyvňuje RTVS – hovorí 190 „novinárov“

Týmto reagujem na údajné „napätie v RTVS“ a zároveň doplňujem doteraz napísané ohľadne tzv. „redaktorov“ a „novinárov“. Za pána Miku totiž neobjektívnosť spravodajstva dosiahla naozaj akýsi pomyselný limit, kedy už obraz sveta popisovaný „spravodajstvom“ mal so skutočným svetom spoločné len geografické názvy. RTVS bola v tom čase riadená bratislavskou kaviarňou a politická jednofarebnosť už snáď prekračovala tú v čase tzv. komunizmu, čo sa samozrejme nazývalo demokratickými médiami. Pripomínalo to ale skôr pokus o realizáciu Orwellovej tézy, že nevyhnutnou úlohou vládcov v totalitnej spoločnosti je „vykĺbiť zmysel pre realitu“ u ľudí.

RTVS je zriadená ako verejnoprávna a je financovaná občanmi. Stav, kedy malá podmnožina občanov („zhodou okolností“ pod vplyvom neokonzervatívnej ideológie) v podstate určovala obsah vysielania televízie a rozhlasu, predstavuje diktatúru menšiny. Po nástupe pána Rezníka sa postupne začalo v spravodajstve objavovať – po dlhom období – reportovanie udalostí z objektívnejšieho pohľadu, resp. z viacerých pohľadov. Písal som o tom vo viacerých blogoch a spolu s mnohými ďalšími blogermi sme sa usilovali diery v informáciách vyplňovať aj z iných zdrojov ako z propagandy USA a Británie.

Reálny svet dneška totiž predstavuje opäť svet rozdelený na dva tábory. Neokonzervatívci z toho obviňujú Rusko a Čínu, pričom svet, kedy USA a Británia okupujú viacero krajín blízkeho východu, z čoho niekoľko bohatých rodín – najmä z týchto dvoch krajín – má obrovské zisky, sa popisuje ako „reakcia na terorizmus“. Takto to prezentovali doteraz aj naše demokratické médiá. My blogeri sme doteraz boli súčasťou malej skupiny, ktorá písala pravdu o tom, kto ten terorizmus vytvoril a načo. Po nástupe pána Rezníka sa spravodajstvo postupne začalo meniť smerom k o niečo väčšej objektivite a – prichádza okamžitá reakcia „zástancov pravdy a objektivity“ – aby sa to vrátilo späť do rúk kaviarne! To samozrejme znamená návrat k 100% klamstvám podľa propagandy USA. Takže sa opäť „búri ulica a kaviareň“, ktorá akousi záhadou hlása názor, že pravda môže byť len US propaganda. A pritom, aby bol svet prezentovaný ako je naozaj, museli by verejnoprávne médiá informovať napríklad na tieto témy (v historickom poradí):

Operácia Gladio – usmerňovanie politického vývoja v Európe po II. svetovej vojne doprava, CIA a MI6 (terorizmus, vraždy, aj novinárov), Operácia Gladio B – príprava útoku na WTC v spolupráci CIA s teroristickou organizáciou Ál Kajdá v Turecku a Saudskej Arábii (s využívaním zdrojov a prostriedkov NATO!), realizácia útoku – CIA, následné výboje – Afganistan, Irak, Sýria, ťažba (t.j. lúpež systematická a dlhodobá) nerastných surovín firmami USA a Británie, rozvrat v Severnej Afrike, organizovanie migrácie a teroristických skupín v Európe …..

Keď si spätne pozriem predchádzajúci odstavec, návrat k pravdivým informáciám skokom je dosť ťažko predstaviteľný, ale ako prechodný stav, ktorý zaviedol pán Rezník, odhadujem to na 20% „tým smerom“, by mohol byť prvý krok. A už tu máme zástancov udržania absolútnych klamstiev ako bijú na poplach a vyvíjajú tlak na návrat do bahna. Stačilo rozkoše, dofajčiť, ponoriť sa späť!

Jeden z viacerých blogov na tému, plus zoznam „novinárov“ viď

malinova.blog.pravda.sk/2018/05/03/vyzva-novinarov/

 

 

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.