Založ si blog

Sýrska opozičná armáda prešla k Rusom, Severná Kórea, rakety, protiraketové systémy, debata Američanov v Sýrii

Najprv krátko k Sýrii. K Rusom prešli Sýrski Kurdi, ktorí si uvedomili, že na usporiadanie povojnovej Sýrie prakticky nikto iný nebude mať vplyv. No a Kurdi boli jedinou bojaschopnou zložkou tej armády. Link na MoonofAlabama 9.10., alebo Link na článok, v ňom je link na tlačovku. Už sa tam vraj formuje gerila proti zvyšku Američanov, hoci tí sa na bojoch priamo nezúčastňovali (len vyzbrojovali, podporovali letecky, spravodajsky, …) v každom prípade sa tam nachádzajú v rozpore s medzinárodným právom, čo naše pravdovravné médiá ( v ďalšom PM) – viď nasledujúci odstavec – nejak nespomínajú. Iracké sily ohlásili zároveň zničenie ISIS na svojom území – tým dávam nepriamo do súvisu tú Sýrsku proamerickú armádu a ISIS, ale ten súvis je známy mimo naších PM. Naša materská Pravda píše, že Rusi stiahnu zo Sýrie vojakov, vyššie uvedený dôvod sa tají, asi predstavuje Ruskú propagandu.

Kým sa pustím do ďalších tém v nadpise, pripomeniem, že v poslednom blogu som spomenul, že NATO krajiny sa dohodli minulý týždeň na koordinovaní boja proti Ruskej propagande, čo som si vysvetlil tak, že budú koordinovať klamstvá. Už odvtedy stihli vyhlásiť, že dôkazom o tom, že MH17 zostrelili Donbaské milície, je odchytený rozhovor. V článku som upozornil práve na skutočnosť, že rozhovor bol vytvorený podvod poskladaný z viacerých rozhovorov a to deň pred útokom. Okrem iného odviesť ten let tak ďaleko od pôvodne plánovanej trasy do „priestoru bezpečného zostrelenia“ mohla výlučne Ukrajinská centrála riadenia letov. Takže poďme na ďalšiu nepriateľskú propagandu.

Novinkou posledných dní je najnovšia Severokórejská raketa Hwasong-15, o ktorej už priznali aj Američania, že je skutočnou medzikontinentálnou raketou – ICBM. Zároveň sa do toho mieša Ruské ohlásenie začiatku testovania nového obranného systému, čo USA kritizujú. Hovoria, že Rusi sa pokúšajú zostrojiť niečo ako oni – USA – už majú, a že tým vytvárajú nové preteky v zbrojení. Zaujímavá logika, vrátim sa k tomu.

Bezprostredne po uverejnení snímky tej rakety Severnou Kóreou sa na Yahoo objavil článok (už sa nedá nájsť), kde autor odhadol, že táto raketa (tejto veľkosti) sa nedá len tak zastaviť, môže niesť prostriedky proti protiraketovej obrane. Okrem toho uviedol, že systém ktorým sa USA chvália, nebol poriadne otestovaný a uviedol nejaké detaily, napríklad že využíva slnečné osvetlenie cieľa a teda v noci fungovať nebude. Podobný je dnes tu. Ale asi kľúčový moment je to, že táto raketa je čiastočne výsledkom politiky USA voči krajinám ktoré sa pokúša zastrašovať (a samozrejme aj charakteru tejto konkrétnej krajiny, ktorej šéf tiež nie je celkom v poriadku) a prezentovať ich ako nebezpečné v snahe predávať v okolí zbrane. A Iránske rakety možno tiež pripočítať. Samozrejme konečným cieľom je tieto krajiny ovládnuť a dosadiť tam bábkové vlády (teraz nehovorím o EÚ, ak sa to niekomu tak javí, to už vybavili).

Čo sa týka súčasných schopností zostreliť rakety (nie medzikontinentálne, o tom nič neviem, len „lokálne“), zdá sa, že v tom sú oveľa lepší Rusi. Po fingovanom chemickom útoku na Chan Šajchun Američania vystrelili na toto miesto – ako „trest za ten útok“ – 59 Tomahawkov. Rusi tam nemajú nasadený S300, ktorým chránia niektoré oblasti Sýrie, napriek tomu na cieľ doletelo len 23 rakiet. A v rozhovore (chate) medzi Americkým bezpečnostným poradcom a aktívnym vojakom v službe sa hovorí napríklad (fuck a odvodeniny neprekladám):

… We are likely to get our asses kicked by the Russians. Fucking dangerous. Where are the goddamn adults? The failure of the chain of command to tell the President the truth, whether he wants to hear it or not, will go down in history as one of our worst moments. …Pravdepodobne nás Rusi nakopú do riti. Fucking nebezpečné. Kde sú doboha nejakí dospelí? Neschopnosť veliacich úrovní povedať prezidentovi pravdu, bez ohľadu na to či ju chce počuť, sa zapíše do histórie ako jeden z našich najhorších momentov.

…they might blow us the fuck out of the airspace and back into Iraq. I honestly don’t know what to expect right now. I feel like anything is possible. The russian air defense system is capable of taking out our TLAMs. … mohli by nás vystreliť zo vzdušného priestoru a späť do Iraku. Naozaj neviem čo teraz môžeme očakávať. Mám pocit že možné je všetko. Ruská vzdušná obrana je schopná zostreľovať naše Tomahawky (TLAM – Tomahawk Land Attack Missile).

Ďalej ešte spomenuli aj to, že nespôsobili tými raketami žiadne škody, že im vlastne len predviedli hodne drahý ohňostroj (very expensive fireworks display).

No a na záver ešte správa-pikoška, za ktorej dôveryhodnosť neručím (hoci nepochádza od nás). Izrael sem tam bombarduje časti Sýrie (cieľom je vraj Hizballáh), kde majú Sýrčania inštalovaný len starý Ruský S200 (súčasný je S400, skúša sa S500), doteraz tuším žiadne Izraelské (t.j. Americké) lietadlo nezostrelil, ale minulý týždeň sa vraj „prvá stíhačka na svete piatej generácie radarmi neviditeľná F-35“ vrátila poškodená práve po útoku rakety zo starého S200. Schovali ju do hangáru a povedali, že sa zrazila s dvomi bocianmi. Ale letela v rámci skupiny lietadiel iného typu viditeľných radarom. A ešte prikladám niekoľko linkov na správy o tej Severokórejskej ICBM, dosť rozvírila debaty a špekulácie, ale agresivita vyhlásení USA akoby poklesla: New York Times, CNN, NBCNews, Yahoo.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.