Založ si blog

Kto zostrelil MH-17? Neboli to Rusi a ani Donbaská milícia

Najprv si zopakujeme, že udalosť sa stala 17.7.2014 a bola využitá na vyhlásenie sankcií voči Rusku. Pritom niekoľko dní po udalosti Američania (tajné služby) priznali, že Rusi to neboli, na základe snímok zo špionážnej družice. Vyhlásili však, že to boli milicionári z Donbasu, a „za tých sú zodpovední Rusi“. Použili vraj na to raketu typu BUK z Ruska (tie má ale aj Ukrajinská armáda). Tie snímky zo špionážnej družice však nikdy nezverejnili.

Vyhlásenie o tých Donbaských milicionároch založili na „odchytenom“ rozhovore medzi nejakými Donbaskými útvarmi. Rozhovor uverejnili, ten ale bol odborne preskúmaný, a bolo dokázané, že bol „poskladaný“ zo slov pochádzajúcich z viacerých nasnímaných hovorov. Navyše, bol zostavený dňa 16.7.2014, teda deň pred zostrelením. To naozaj pripomína rôzne „reakcie na útok na dvojičky“ ktoré sa odohrali pred útokom, napríklad hromadné finančné transakcie s akciami aerolínií a WTC.

Problematikou MH17 sa zaoberá holandská inštitúcia, keďže lietadlo štartovalo z Holandska (a sídli tam ten slávny súd, ktorý dlho ignoroval aj video záznamy z Maidanu). Až koncom Augusta tohto roku(!) si vyžiadali záznam aj od Ruska, ktorí majú incident zachytený na radare. Najprv im poskytli originálny záznam a kódovací systém, aby si to dekódovali, keďže to nezvládli, požiadali následne o dekódovaný záznam z radaru. Rusi dodali.

Ešte predtým ako povieme výsledok, povieme si niečo o dôsledkoch zostrelenia MH17: Kees van der Pijl, Holandský profesor odboru medzinárodných vzťahov (Department of International Relations) na University of Sussex, prezident mimovládnej organizácie The Committee of Vigilance Against Resurgent Fascism (Výbor pre ostražitosť proti ožívajúcemu fašizmu), nedávno dokončil knihu “The Launch: Flight MH17, Ukraine and New Cold War” (Spustenie: Let MH17, Ukrajina a nová studená vojna). Profesor van der Pijl skúma tragédiu z geopolitickej perspektívy a pýta sa: kto na tom zarobil najviac? A odpovedá: USA, ktorí následne nasadili sankcie proti Rusku, podrazením ich plynového-ropného priemyslu a zastavením ich stúpajúcej pozície na medzinárodnom javisku. Konkrétne cituje nasledujúce argumenty:

Deň pred tragédiou národy BRICS podpísali dohodu v ktorej založili vlastnú banku, ktorú USA vnímali ako rivala pre IMF a World Bank (tie majú pod kontrolou).
Vladimír Putin a Angela Merkel sa dohodli na novom koncepčnom rámci riešenia krízy na Ukrajine – bez vstupov z USA – a bol už viditeľný pokrok.

Následky samozrejme poznáme, nebudem ich opakovať. Vrátim sa k tomu, čo hovoria údaje, ktoré Rusi odovzdali Holandsku. Dekódované záznamy jasne ukazujú, že raketa bola vystrelená z oblasti pod kontrolou Ukrajinskej armády. A toto nie je nejaká fabrikovaná rozprávka od žurnalistov, ale dokumentovaná technická informácia. Ilustračné obrázky možno pozrieť v tomto článku. Text pod obrázkom: Odhadovaná vzdialenosť k letu MH-17 od štartovacieho zariadenia rakiet BUK pod kontrolou Ukrajinskej armády pri Zaroščenskoje v momente útoku (menej ako 30km) – v operačnej vzdialenosti (t.j. na dostrel), na rozdiel od zariadenia pod kontrolou Donbaskej milície. Otázka je samozrejme ako údaje skončia, možno v čiernej diere, kde sú už údaje zo špionážnej družice USA.

Pozoruhodné sú ale aj ďalšie fakty, ktoré postupne vyšli na povrch: Pôvodne plánovaná a bezpečná trasa, ktorou denne lietajú desiatky letov – ponad Azovské More a v obvyklej výške 35000 stôp, naplánovaná aj pre MH17 – bola na základe inštrukcií od príslušného Ukrajinského strediska kontroly letov postupne zmenená. Lietadlo najprv kleslo do výšky 33000 stôp, čo je už len 1000 stôp nad úrovňou kde lietajú aj miestne stíhačky, a – čo je závažnejšie – zmenilo kurz a letelo ponad Donbas, čo bola vlastne oblasť bojov (mapka sa tiež nachádza v článku uvedenom vyššie). V tejto oblasti sa vôbec nevyskytujú dopravné lietadlá, takže nehrozilo zostrelenie iného lietadla, alebo prípadne viacerých. Navyše sa v tom čase naozaj dve Ukrajinské stíhačky SU-25 v oblasti nachádzali. Takže tí čo zostrelenie organizovali si dali záležať na vytvorení dokonalého zmätku. Existuje aj teória o zostrelení stíhačkami, podporená snímkami prednej časti vraku lietadla (Donbaská milícia samozrejme stíhačkami vôbec nedisponuje).

Vcelku to teda môžeme zhrnúť: Ani jedna teória podložená faktami neukazuje na iného možného páchateľa ako Ukrajinskú armádu, zrejme pod (nepriamym) velením „poradcov z USA“. Podobne ako streľba na Maidane toto zostrelenie s 298 obeťami zrejme poslúžilo záujmom USA v oblasti, a ďalej prehĺbilo krízu v ktorej sa dnes Ukrajina nachádza, a to aj vo výraznej miere vďaka protiruským sankciám. Tie tiež pomohli (dali zarobiť) len USA, Európa na tom stratila. Napriek tomu je samozrejme priateľstvo medzi nami, a násobnými organizátormi rôznych hromadných vrážd a ďalších akcií rozvracajúcich EÚ, nerozborné. To nás, tiež samozrejme a nevyhnutne, tlačí k „extrémistom“, ktorých tak nazývajú skutoční extrémisti, ktorí toto všetko, plus ďalšie vojny, (spolu-)organizujú a fakty o nich falšujú. Tuším aj včera v správach hovorili o koordinácii ďalších klamstiev v rámci NATO.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?