Založ si blog

Sľúbili sme si pravdu a lásku: aj to bola lož?

Dovolil by som si citovať tri výroky jedného z hlavných protagonistov „nežnej revolúcie“ – Václava Havla – ktorý sa neskôr stal aj prezidentom, čo znamená, že mal významný vplyv na ďalší vývoj v ČR aj SR.

Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte.

Obviňují mne, že chci zrušit socialismus a zavést kapitalismus, že chci získat zpět své majetky. Prohlašuji, že je to sprostá lež.

V súvislosti s rozpúšťaním Varšavskej Zmluvy povedal: Již nikdy do žádného vojenského paktu nepůjdeme.Nedávno bol vykonaný prieskum názorov stredoškolákov na niektoré spoločensko-politické otázky. Neviem či sa otázky týkali len Slovenska, alebo celej EU, ale to asi nie je veľmi dôležité. Tuším až 59% je toho názoru, že v našich štátoch (alebo v našom štáte) nevládnu vlády, ale záujmové skupiny. Ale ešte viac vydesil našich ideológov názor na kompenzáciu diktatúry sociálnymi istotami za tzv. komunizmu. Išlo samozrejme o súčasných ideológov, hoci načo sú ideológovia v štáte kde sa hlása iba pravda? A dokonca, keď počúvam čo hlásajú – nie sú to tí istí, nezabudli sme ich povymieňať?

Reakcia bola blesková, až naznačujúca paniku. Okamžite sa chystá nejaká akcia akéhosi inštitútu SSPI na ideologické školenia stredoškolákov – to bývalo za tzv. komunizmu. SSPI podľa web stránky je Slovak Security Policy Institute. Je to zaujímavé, nedávno som v blogu rozoberal GLOBSEC, zdá sa, že o bezpečnosť máme postarané, a to určite nie sú len tieto dva inštitúty čo nám ju zabezpečujú. Máme ešte aj políciu, armádu, tajné služby, … Ale: je určite vhodné, alebo nutné, aby sa názormi stredoškolákov zaoberali inštitúty bezpečnosti štátu? Navyše, aby tieto inštitúty školili stredoškolákov, predpokladám že povinne, ako za diktatúry? Čo ich budú školiť správne názory? Pritom je jasné, že to školenie nemôže mať inú formu ako tzv. Výmenu názorov: účastníci tam prídu so svojimi názormi a školitelia im ich vymenia za svoje (alebo skôr predpísané). Budú tých ktorí budú svoje názory obhajovať, označovať za extrémistov a vyhrážať sa im? Tým samozrejme ich názory významným spôsobom spropagujú. Z postojov niektorých politikov, napr. prezidenta Kisku, vyplýva, že názory tých študentov má na svedomí Ruská propaganda. Na rozdiel od neho, a iných ktorí kopírujú propagandu USA si myslím, že ich názory sú dôsledkom nahlúplej politiky našich médií (a teda tých čo ich riadia).

Mám pre súdruhov ideológov návrh: Skúste zabezpečiť, aby sa v našich médiách zmenil pomer pravdy a lži v prospech pravdy. Mám na mysli hlavne RTVS, ale aj ostatné, ktoré slepo preberajú správy zo zahraničných zdrojov, zrejme výlučne tých predpísaných, bez akéhokoľvek pokusu o zhodnotenie ich pravdivosti. Obyvatelia tohto štátu, ktorými sú aj študenti, a tí navyše ešte nie sú zaťažení potrebou predstierať že veria niečo iné ako skutočne veria, sú zavalení našimi médiami obrovským množstvom informácií, ktoré sú celkom zjavne nepravdivé. V takejto situácii človek často potom považuje za lži prípadne aj tie informácie, ktoré sú pravdivé. Ja som sa už vo vzťahu k RTVS dostal do štádia, že ak raz povedia, že 2+2 je 4, budem hľadať iný výsledok pre 2+2. Ale uplynulo od tzv. totality už toľko rokov, že niekto už zabudol ako to bolo, a vznikne tu nová trieda ideológov, pre zmenu pravicových (prípadne pretransformovaných pôvodne ľavicových), ktorí nám budú vtĺkať do hláv klamstvá, resp. nás budú učiť popisovať skutočnosť politickým prekrúcaním? Pravda nie je ani pravicová, ani ľavicová, takto sa delia len klamári. Kedysi ľavicoví, dnes pravicoví, ale stále (v podstate tí istí) klamári. Aparátnici sú nepoučiteľní, ale čo – niekto ich za to platí, tak to robia, rovnako ako vtedy. Kruh sa uzavrel.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.