Založ si blog

Florentská Deklarácia: Medzinárodný front pre odchod z NATO. Plus poznámka k pánovi Assangeovi.

Text Florentskej Deklarácie (Florence Declaration), prijatej viac ako 600 účastníkmi Konferencie Nie Vojne Nie NATO (No War No NATO Conference), 7. Apríla 2019.

Originál je v Taliančine, preklady v Angličtine, Francúzštine, Ruštine, Španielčine. Príspevkom a diskusiám predsedal známy autor a geograf Manlio Dinucci (je aj autorom tohto článku v Global Research).

Udalosť organizoval Taliansky „Comitato No Guerra, No NATO“, v spolupráci s „Centre for Research on Globalization“ (CRG). Návrh Florentskej Deklarácie bol pripravený Talianskym Comitato a CRG.

***

Riziko rozsiahlej vojny, ktorá, za použitia jadrových zbraní by mohla znamenať koniec Ľudstva, je reálne a rastie, napriek tomu že si ho neuvedomuje široká verejnosť, ktorá je udržovaná v ignorancii tohto bezprostredného nebezpečia.

Je nevyhnutné silné angažovanie sa v hľadaní cesty z tohto systému vojny. Z tohto vyplýva otázka vzťahu Talianska, a ďalších Európskych krajín, s NATO.

NATO nie je Aliancia. Je to organizácia pod velením Pentagonu, a jej cieľom je vojenské ovládnutie Západnej aj Východnej Európy (definíciu slova Aliancia uvádzam na konci).

Základne USA v členských krajinách NATO slúžia na okupovanie týchto krajín, udržovaním stálej vojenskej prítomnosti, ktorá Washingtonu umožňuje ovplyvňovať a ovládať ich politiku a zabraňovať skutočným demokratickým voľbám (voľbám v širšom zmysle, výber z možností, v origináli choices, nie elections).

NATO je vojnový stroj, ktorý pracuje pre záujmy USA, s napomáhaním zo strany veľkých Európskych mocenských skupín, pričom sa pošpinili zločinmi proti ľudskosti. Moja poznámka: Všimnite si, že nie štáty, ale mocenské skupiny – to je to, čo ovláda EÚ, a určite nie je v súlade – je v protiklade – s teoretickým systémom vlády v EÚ, čo sa prenáša do každej jednej krajiny.

Agresívna vojna zo strany NATO proti Juhoslávii v roku 1999 vydláždila cestu ku globalizácii vojenských intervencií, s vojnami proti Afganistanu, Líbyi, Sýrii a iným krajinám, v absolútnom porušovaní medzinárodného práva.

Tieto vojny sú financované členskými krajinami, ktorých vojenské rozpočty nepretržite rastú, na úkor sociálnych výdavkov, aby podporili kolosálne militaristické programy, ako nukleárny program USA, ktorý stojí 1,200 miliárd (billion v US) dolárov.

Porušujúc Zmluvu o nešírení jadrových zbraní (Non-Proliferation Treaty), USA rozmiestňuje jadrové zbrane v piatich nejadrových štátoch NATO, pod falošnou zámienkou ”Ruského nebezpečenstva”. Týmto zvyšujú riziko pre bezpečnosť Európy.

Aby sme sa dostali z vojnového systému, ktorý spôsobuje stále viac škôd, a vystavuje nás rastúcemu nebezpečenstvu, musíme opustiť NATO, čím potvrdíme svoje práva ako suverénne a neutrálne Štáty.

Týmto spôsobom sa stane možným prispieť k rozobratiu NATO a všetkých ostatných vojenských aliancií, aby sa dal rekonfigurovať celý Európsky región, smerom k formovaniu multipolárneho sveta, v ktorom bude možné realizovať ašpirácie ľudí a národov na slobodu a sociálnu spravodlivosť.

Navrhujeme vytvoriť NATO EXIT International Front – Medzinárodný Front NATO EXIT – vo všetkých členských krajinách NATO, vybudovaním organizačnej siete na základnej úrovni, dostatočne silnej aby podporila veľmi náročný zápas ktorý je pred nami aby sme dosiahli tento cieľ, ktorý je životne dôležitý pre našu budúcnosť (moja poznámka – primárny cieľ je aby ešte vôbec nejaká bola). Koniec prekladu článku Manlia Dinucciho.

Pre zaujímavosť definícia slova alliance (online Cambridge výkladový slovník)

(1) a group of countries, political parties, or people who have agreed to work together because of shared interests or aims – skupina krajín, politických strán, alebo ľudí, ktorí sa dohodli že budú pracovať spolu, kvôli zdieľaným záujmom alebo cieľom

(2) an agreement to work with someone else to try to achieve the same thingdohoda spolupracovať s niekým iným v pokuse dosiahnuť to isté

Podľa môjho názoru, podľa vyššie uvedených významov, do Aliancie NATO v žiadnom prípade nepatríme, a vôbec z Európy tam pasuje asi len Británia, ale aj to možno bez Škótska a Írska. Možno ešte Kosovo, keďže tam asi vládne pôvodne mafia povýšená USA na vládu (čo bol dokonca aj názor vtedajšej ministerky zahraničia EÚ – Lady Catherine Ashton, t.j. z Británie), a značne veľká vojenská základňa USA tam zvýšila zamestnanosť.

A na záver informácia z Moon of Alabama, prečo vlastne CIA tak potrebuje dostať Juliana Assangea: Väčšina verejnosti ani nepostrehla, že vlastne jeho posledný úlovok – tzv. Vault 7, čiže Trezor 7 – odhalil „CIA hacking tools“, teda nástroje, ktorými sa CIA dostávala do systémov objektov svojho záujmu a kradla odtiaľ informácie, teda vykonávala presne to čo pán Assange. To znamená, že zverejnením zrejme pán Assange od toho momentu výrazne obmedzil možnosti CIA v špionáži formou hackingu. Vykonáva to zložka CIA menom Center for Cyber Intelligence. Nemusím asi ani písať, že v tomto CIA nerozlišuje medzi spojencami a nepriateľmi, viď rôzne odpočúvania, napr. pani Merkelovej, čo bezpochyby len potvrdzuje, že v NATO nemáme čo robiť. Akcia je navyše útokom na slobodu prejavu a šírenia informácií, v tomto prípade pravdivých. Šírenie nepravdivých nikomu neprekáža a je podporované, organizované, a aj platené.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.