Založ si blog

Investícia – Devastácia – Migrácia (tzv. „Civilizácia“)

Tento postup „obrody sveta“ používajú „Zjednotení Feudáli Sveta“ (ZJS) od času, kedy nezvládli dlhodobé následky predošlej taktiky – novodobých križiackych výprav – a to hlavne nimi vyvolanej hromadnej migrácie. Európski feudáli, čiastočne platení za služby Britskými a Americkými, sa najprv pokúsili migrantov použiť na rozriedenie svojho obyvateľstva, ktoré sa nechce dať prevychovať (odvychovať?) podľa smerníc z centrálnych neokonzervatívnych kruhov. O postupoch „Investorov bez hraníc“ a o nich ako takých som už spracoval jeden blog , aj o ich základnom metodickom dokumente zvanom PNAC.

Zároveň sa ale používala aj taktika osvedčená v rámci Operácie Gladio – zastrašovanie obyvateľstva teroristickými útokmi, a to asi bola chyba, nakoľko tieto dve veci sa postupne prejavili ako prepojené. Po primárnom odpore „nových“ krajín EÚ sa odpor šíri a tlačenie migrácie dnes ohrozuje etablované politické strany aj v Nemecku a Francúzsku. Iná taktika – napríklad dve vraždy novinárov na Malte a na Slovensku – sa tiež asi nedá viackrát nasadiť, nastal by rovnaký efekt, ľuďom by prípadne „došlo“ o čo ide a komu.

ZJS oficiálne funguje pod inými názvami, napríklad Davos – Svetové Ekonomické Fórum, Bilderberg, G7, a podobne. Nasledujúcu – t.j. podstatnú – časť tohto blogu čerpám z článku autora Manlio Dinucci na Global Research s názvom „Neokolonializmus a migrantská kríza“, pôvodne v Taliančine na Il Manifesto:

Ohľadne migrácie dnes ešte zároveň pretrváva aj interpretácia „my bohaté krajiny sme povinné pomáhať migrantom z chudobných krajín“. Manlio Dinucci k tomu píše „Táto chybná interpretácia ukrýva jej hlavnú príčinu – svetový ekonomický systém, ktorý umožňuje aby úzka menšina akumulovala bohatstvo na úkor rastúcej väčšiny, tým že ju zbedačuje, čím vyvoláva vynútenú migráciu“, a pokračuje:

Čo sa týka migrácie do Európy príznačný je prípad Afriky. Kontinent je bohatý na suroviny – zlato, platina, diamanty, urán, coltan (tantalum a niobium), meď, nafta, metán, vzácne dreviny, kakao, káva a mnoho ďalších. Tieto zdroje, kedysi drancované starým Európskym koloniálnym systémom, sú dnes drancované Európskym neo-kolonializmom, za spolupráce s Africkými „elitami“ pri moci, lacnej miestnej pracovnej sily, a ako vnútorného, tak aj medzinárodného ovládnutia trhu (moja poznámka: rozumej vypnuté trhové mechanizmy, teda teoretického základu kapitalizmu).

Viac ako sto firiem registrovaných na Londýnskej Burze (London Stock Exchange), Britských a iných, čerpá minerálne zdroje z 37 sub-Saharských Afrických krajín v hodnote viac ako 1000 miliárd dolárov.

Francúzsko ovláda peňažné systémy 14-tich bývalých Afrických kolónií prostredníctvom CFA France (pôvodne skratka z „Colonies Francaises d´Africa“, teraz recyklované ako „Communauté Financiére Africaine“). Aby mohli udržovať paritu s Eurom, tieto Africké krajiny musia platiť Francúzskej Štátnej Pokladni polovicu svojich peňažných rezerv.

Líbya, ktorá sa pokúsila vytvoriť autonómnu Africkú menu, bola zdemolovaná vojnou v roku 2011 (moja poznámka: ako vieme z uniknutých mailov, toto bol asi hlavný dôvod vojny, mena mala byť krytá zlatom). V Pobreží Slonoviny (oblasť CFA) Francúzske firmy ovládajú väčšiu časť komercializácie kakaa, ktorého je táto krajina najväčším producentom na svete – pričom malým producentom bolo ponechaných sotva 5% hodnoty finálneho produktu, takže väčšina z nich žije v biede. Toto je len pár príkladov neokoloniálneho vykorisťovania kontinentu.

Afrika, prezentovaná ako závislá na zahraničnej pomoci, v skutočnosti platí zahraničným krajinám čistú ročnú „daň“ okolo 58 miliárd dolárov (moja vsuvka: „výpalné?“ v origináli forfeit, má význam aj pokuta, poplatok). Sociálne dôsledky sú devastujúce. V sub-Saharskej Afrike, kde žije viac ako miliarda obyvateľov, a z nich je viac ako 60% detí a mladých ľudí vo veku medzi 0 až 24 rokov, asi dve tretiny obyvateľov žije v biede, a navyše asi 40% – teda to znamená asi 400 miliónov – žije v podmienkach extrémnej chudoby.

Tá “migrantská kríza” je v skutočnosti krízou neudržateľného ekonomického a sociálneho systému.

Môj dodatok: K tomu treba ešte pripočítať devastáciu životného prostredia pri niektorých typoch ťažieb, napríklad v minulosti bol známy prípad extrémneho znečistenia delty Nigeru pri ťažbe ropy.

Takže – zdá sa, že aj „pokročilé“ krajiny musia postupne akceptovať Ficov „fór“ „keď mi tečie vaňa neriešim čo s tou vodou, ale ako dieru zapchať“, a ten ich vtedy hodne vytočil. Ale – ak chcú trvalé riešenie – to by museli distribuovať časť nahonobených, viac-menej nakradnutých, peňazí, plus hodne do ochrany životného prostredia. A poniektorí z nich by ho radšej vyčistili svetovou vojnou, z týchto typov peniaze ťažko niekto vytlčie.

A ešte k Európe – pred časom jedna blogerka uverejnila link na článok Francúzskeho ekonóma, ktorý v článku ukázal, že z krajín V4, ktorým EÚ poskytuje Eurofondy a má okolo toho plno rečí, odchádza ročne o hodne viac peňazí cez západné firmy ako dostávame tých Eurofondov. A na úplne všeobecnej úrovni, samovražednú povahu dnešného kapitalizmu, ktorý postupne zlikvidoval niekoľko základných podmienok pre svoje fungovanie, spísal známy Francúz Thomas Piketty v knihe „Kapitál dvadsiateho prvého storočia“.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.