Založ si blog

Pre nového riaditeľa RTVS o korupcii

Dnes ráno som pozeral program na STV 2 ráno od 8.00, a po chvíli som si uvedomil, že dokonca v rámci programu zvaného Živá Panoráma je možná – a realizuje sa – korupcia. A keďže sa vraj volí nový riaditeľ RTVS, tak mi napadlo upozorniť na to. Napriek tomu, že väčšina si povie – však to je všade, škoda reči. Ale táto je pomerne nenápadná.

Ide totiž o akýsi „program pre turistov“ – aspoň pôvodne – ktorého cieľom bolo ukázať prírodu a počasie na jednotlivých „štandardných turistických cieľoch“. A ukazuje sa, že „turistické ciele“ nie sú rovnocenné. Výraznú prednosť majú „turistické ciele ktoré vlastnia oligarchovia“.

Zatiaľ som si uvedomil dva, ak má niekto postreh na ďalšie, napíšem prípadne „Pokračovanie“, alebo čosi ako „Druhý diel“. Takže predbežne: Tie ciele – alebo skôr pseudociele – sú Hotel Sliezsky Dom a „Wellnes“ Hotel Chopok. Takže – čo mám proti „spôsobu propagácie“ práve týchto dvoch hotelov (ktorý tu označujem ako korupciu)?

Bod 1: Turistickými cieľmi nie sú hotely. Ak sa vyberám na túru na/cez Velické Pleso, tak sa môžem zastaviť aj na kávu v pôvodne sympatickej chate na Velickom Plese. Ale nie je cieľom. Hotel Chopok môže byť nanajvýš štartovacím/koncovým bodom.

Bod 1/a: väčšina destinácií v rámci programu sa ukazuje raz. Pseudocieľ Hotel Sliezsky Dom sa ale ukazuje minimálne dvakrát v krátkom časovom intervale, tuším aj hotel Chopok, ale tu si nie som istý.

Bod 2: Obraz Hotela Chopok je v TV predkladaný ako miesto vstupu do Demänovských jaskýň, čo je lož, vstup je o kus vyššie. Teda, text hovorí o Demänovských jaskyniach a obraz ukazuje hotel, ktorý s nimi nemá nič spoločné.

Dá sa teda predpokladať, že RTVS v týchto prípadoch korupčne spolupracuje s dvojicou oligarchov, v každom prípade môžem však iba upozorniť nového riaditeľa, aby veci skontroloval, pretože v prvom rade sú tie hotely ukazované v rámci „programu pre turistov“, ktorý asi ukazuje ciele bezplatne. Ale ciele nie sú ani zďaleka rovnocenne prezentované, tieto dva sú predvádzané na úrovni reklamy, ktorá by mala byť normálne dosť drahá. A hotel Chopok je prezentovaný vo forme lži, keďže sa prezentuje ako miesto vstupu do Demänovských jaskýň. Takže môj tip – ak tam niekto zaparkuje na základe tej reklamy, môže si skúsiť vyhádať – na základe tej reklamy v TV – nezaplatiť za parkovanie, keď odtiaľ bude ochotný si odkráčať do jaskyne. Celkom blízko to ale nie je.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.