Založ si blog

Ako (ne)funguje náš štát a „úradníci“

V tomto článku chcem ilustrovať na pomerne nevýznamných príkladoch „ako to tu chodí“. Potom na záver prejdem na vážnejšie témy.

Už som nejaké príspevky na túto tému mal, a príklady vidíme každý deň, ale dva zaujímavé som „stretol“ – predstavte si – v prírode.

Teda mám tu dva príklady: Na jednom chcem ilustrovať, ako sa dá nasadením nesprávnych hesiel dosiahnuť aby niekto mohol „nerobiť nič“, na druhom zase opačne – že možno by v niektorých prípadoch bolo lepšie, keby príslušní úradníci nerobili nič, len prípadne brali plat, a „nechali veci bežať ako sú“. Tá veta obsahuje zjavné protiklady, ale tie dva príklady sú z rôznych prostredí, hoci len „z administratívneho hľadiska“.

Ide o dve prírodné oblasti Bratislavy – Horský Park, a Kamzík. Obidve sú dosť frekventované návštevníkmi, ale je medzi nimi rozdiel, teoreticky dosť veľký – Horský Park je mestský park, je vlastne mestom obkolesený, t.j.miesto na vychádzky v rámci mestskej časti Bratislavy (bez potreby špeciálnej obuvi), Kamzík je akási vstupná časť do bratislavských Malých Karpát, viac turistického charakteru, ale spôsobom využívania tiež v značnej miere aj ako mestský park.

Začnem Horským Parkom. Kráčali sme proti prúdu potôčika orientačne od garáží MHD k prameňu, chodník je v podstate pekný, ale často sme museli preliezať padnuté stromy, a teda terén vôbec nezodpovedal „štatútu“ mestský park (názov „Horský“ je historický). Nad prameňom sme vybočili doľava a prešli na „cesty“, t.j. tie širšie chodníky. Po chvíli sme narazili na tabuľku, ktorá nás varovala, že časť ktorú sme práve prešli je „bezzásahové pásmo“ a nemali sme čo tade chodiť. Upresnenie: išli sme od sútoku dvoch potôčikov, ide o ten „pravý“ pri postoji proti prúdu.

A teraz ku Kamzíku. Boli sme s vnukom na detskom ihrisku, ktoré je priľahlé k „sánkovacej lúke“. Na celej tej lúke rastie „nezničiteľná“ horská tráva, ktorá už desaťročia odoláva naozaj masovým náporom. Ale „pri pohľade od ihriska smerom dole“ v ľavej časti je miesto – pri lese – kde tráva skoro nie je, je tam len tabuľka, ktorá informuje, že tam bola vysiata novo vyšľachtená – v spolupráci s Rakúskom – tráva, ktorá bude odolná voči masovým náporom. Podľa výzoru tej časti teda pred vysiatím novej trávy zničili tú „nezničiteľnú“, ktorá tam rástla predtým.

Takže to spracujem, samozrejme v zmysle ako sa to javí mne. Nejaký úradník na meste, ktorý zodpovedá za stav Horského Parku, sa nestará, a Horský Park – t.j. súčasť mesta Bratislava – sa postupne dostal do štádia, kedy tam padajú stromy, resp. konáre z nich, a vec „sa rieši“ tak, že sa tam vyhlási „bezzásahové pásmo“, kam ľudia nesmú chodiť. A opakujem – je to mestský park, nie les. Teoreticky je na rovnakej úrovni ako Patržalský park pri Dunaji, v mestskom parku predsa nemôže niekto pestovať bezzásahové pásmo – t.j. skoro prales – so zákazom vstupu! A – predstavte si – v súčasti normálneho lesa v Malých Karpatoch, kde by sa mali umelé zásahy minimalizovať – sa „niekto hrá“, resp. poskytne kamarátom z Rakúska na to priestor – na zničenie prirodzenej trávy a testovanie nejakej umele vyšľachtenej. Vraj odolnejšej ako tá čo tam odoláva (doteraz odolávala) celé desaťročia.

Toto popísané vyššie možno väčšina pokladá za bezvyznamnú blbosť. Ale nedalo mi to – ja to totiž vnímam ako celkom dobrý popis spôsobu, ktorým je v súčasnosti riadený celý štát. Od štátnikov až po úradníkov – všetko je riadené akoby bez akejkoľvek koncepcie, pokusov o odhad budúceho vývoja, a na základe náhodných nápadov, ktoré sa presadia z pozície moci, dokonca prípadne nadnárodnej, a súkromných záujmov. Politici riadia štát bez konzultácie s odborníkmi, tých budú skôr zastrašovať, ak sa odvážia k veci vyjadriť. Aj politickej opozícii, existujúcej u nás legálne, a pokiaľ sledujem aj konajúcej legálne, sa vyhrážajú. Nenazývali sme kedysi takýto systém komunizmus? Ale – čo keď za tým predsa nejaké zámery(??) sú?

A v tomto kontexte – čo hovorí tá „bašta demokracie“ EÚ? – nejako nepočuť. Vyzerá to, akoby EÚ ten stav, a tí kvázipolitici čo tu máme, vyhovoval. Vystupuje proti krajinám ktoré sa chovajú ako suverénne, viď napr. Maďarsko. A v tej súvislosti by som si dovolil znova pripomenúť aj „prípad neliečenie COVIDu a úradného habania liekov na hraniciach“ v prvej fáze, kedy sme dosiahli najvyššiu úmrtnosť na svete na počet obyvateľov – nie je mi známa kritika v tejto veci od EÚ. A o tom, že v celej veci vytvorenia a vypustenia vírusu COVID a následne nasadenia „vakcín“ už prebieha súdny proces na ICC, naše médiá (a aj zodpovedné inštitúcie!!) zaryto mlčia, a aj tá superdemokratická EÚ (aspoň podľa seba) „sa chová zdržanlivo“, teda túto „agendu“ ignoruje. Pritom to chovanie sa EÚ v celkovom pohľade je vlastne kontroverzné: naskočila na agendu znižovania počtu obyvateľov v EÚ cez akciu „vírus-vakcíny“, a zároveň presadzuje prísun „migrantov“, ktorý tiež vyzerá ako organizovaná agenda. Teda ako celok to vyzerá ako pokus o nahradenie pôvodného obyvateľstva Európy iným – poslušnejším? Teda – mal by som sa vlastne ospravedlniť – obviňujem tu EÚ z vymyslenia a nasadenia nejakej koncepcie, pričom v skutočnosti vlastne neverím že by niečo také dokázala, takže tá má asi pôvod mimo EÚ, u globalistov(??).

No, ten posun od Horského Parku k neliečeniu COVIDu a migrácii, až výmene obyvateľstva, je dosť divoký, ale vraj všetko so všetkým súvisí.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.