Založ si blog

Vládnu nám ľudoopi vlastniaci PR firmy: Poznámky z hrany matrixu výkladu udalostí

Caitlin Johnstone, The Altworld

Takže jasné, v podstate čo vidíme sú sociopatickí oligarchovia ako hrabú väčšiu a väčšiu kontrolu nad globálnym obyvateľstvom, a naše volebné systémy sú zmanipulované, aby zabránili čokoľvek s tým urobiť, a naše informačné systémy sú mnohonásobné, aby znemožnili masovú priamu akciu proti ním.

Nomôžete sa dostať cez hlasovanie z problému, do ktorého ste sa na začiatku hlasovaním nedostali. Nemôžete mať revolúicu, kým je každý úspešne propagandou dotlačený do akceptovania vecí ako sú. Akékoľvek riešenie bude musieť preto prísť odniekiaľ, kde to nemajú zabezpečené.

Takže my všetci len tak akoby pozorujeme ako sa veci dejú a dúfame v nejaký vlastne zázrak, alebo v skutočnosti niekoľko zázrakov. Čo mi dáva nádej je, že viem, že ľudia majú plno prekvapení vo svojom vnútri, ktoré ešte ani nezačali skúmať. Mohli by sa nám podariť nejaké zázraky.

Chovanie sa globálnych oligarchických mocenských štruktúr dáva oveľa väčší zmysel, keď si uvedomíte, že to nie je až tak nejaká jasná konšpirácia elít, skôr ako niekoľko čiastočne-si-uvedomujúcich ľudských bytostí nutkavo predvádzajúcich psychologickú dynamiku svojho vnútra, ktorú vlastne nechápu. Konšpirácie elít sa určite stávajú, ale čo ich v konečnom dôsledku poháňa nebýva komplexná a koherentná vízia budúcnosti, ktorá berie do úvahy všetky skutočnosti, ale skôr jednoduché egoistické impulzy sotva vyvinutých primátov slepo sa snažiacich nadobudnúť kontrolu ako šimpanzy uplatňujúce dominanciu.

Tí sociopati, ktorí vládnu nášmu svetu si nie sú o nič viac vedomí svojich vlastných vnútorných procesov, ako nejaký priemerný sériový vrah. Môžu predvádzať svoje impulzy spôsobom ktorý vyzerá značne organizovaný a účinný, ale tie hnacie sily za tým sú tie najmenej-vyvinuté aspekty ľudstva. Vládnu nám ľudoopi s PR firmami (Public Relations).

To je príčina, prečo sa často chovajú spôsobmi, ktoré sú nezmyselné. Niektorí sa pýtajú, prečo by pkračovali v ničení biosféry a flirtovali s jadrovou vojnou, keď ich to môže zabiť, napríklad. A odpoveď je nie že nukleárne hra na hrane je len pokrytecké predvádzanie, alebo že ničenie klímy je hoax, ale že máme do činenia s presne tými primitívnymi impulzmi typu stimulácia-reakcia ako pri akomkoľvek inom elementárnom organizme.

Je pravda, že tí čo tlačia to USA-centralizované impérium chcú žiť ako bohovia, schopní spôsobovať hladomory, alebo vypúšťať oheň (rain fire) v ktorejkoľvek časti sveta ktorá ich neposlúcha. Nie je žiadna náhoda, že tých niekoľko zostávajúcich častí sveta kde toto nemôžu, sú práve tie časti, ktoré ťa najtvrdšie trénujú nenávidieť.

Ale toto nie sú bohovia ustanovujúci grandiózne vízie z vyšších miest; oni sú organizmy konajúce na základe tých istých síl, ktoré sa rozvíjali od Big Bangu, rovnako ako my ostatní. A oni sú si menej vedomí spôsobu, ktorým tieto sily pôsobia v ich vnútri, ako náš priemerný zdravý človerk, nie viac.

Žiadni normálni ľudia nechcú aby prešli zákony o digitálnej identite. Bežní príslušníci verejnosti nesedia pri stole a nerozprávajú si “Človeče, to ma strašne štve že nemôžeme dokazovať našu identitu online pomocou digitálneho ID čo obsahuje naše všetky informácie.” Toto chcú len tí mocní, a majú dobrý dôvod.

Ak preto, že hlásate starosti ohľadne tých celkom základných ľudských práv a mandátov a digitálnych ID, vás budú nazývať “anti-vaxxer” (a budú), je nejaký dôvod, aby ste tú nálepku vnímali ako niečo reálne s nejakým významom?

Trans sexuáli nie sú pre vás ohrozením, imigranti tiež nie, Rusko a Čína vás neohrozujú. Prosím, prestante dovoľovať najhorším ľuďom sveta manipulovať s vami tým, že poťahujú za nitky ku tým najnižšie vyvinutým častiam vášho mozgu.

Najprv hackeri, potom mikro-vlnné žiarenia Havana Syndrómu. Je to zjavne šibnuté, ako to Rusko stále útočí na USA neviditeľnými spôsobmi, ktoré dokážu vidieť len špionážne agentúry USA.

Som dosť stará na to, aby som si pamätala, keď na ospravedlnenie militaristických cieľov USA boli nutné skutočné, fyzické udalosti, ako lietadlá vrážajúce do budov. Teraz sú opravedlnené neviditeľnými, neoveriteľnými obvineniami, ktorých dôkazy sú tajné.

Aby bolo úplne jasno, vláda USA si sama udelila právo jednostranne rozhodnúť, ktoré z populácií sveta dostanú jesť a ktoré nie, a aj uväzniť každého, kto by sprostredkoval neautorizované jedenie v USA-sakcionovanej krajine.

Zdaňte bohatých” je veľký banner pre Demokratov, pretože je úplne nezmyselný. “Zdaňte ich” koľko? Dosť na vyrovnanie práv v krajine, alebo maličké percento, ktoré naozaj nič nezmení? Je to perfektné pre Demokratickú stranu, lebo to znie revolučne, ale je to len stále to isté.

Zdaňte bohatých” v praxi znamená len “Zdaňte bohatých o maličký kúštik viac, ktorý nič neznamená a zruší sa v momente keď nastúpia k moci Republikáni.” V praxi pomalé inkrementálne zmeny vždy znamenajú vôbec žiadne zmeny.

Nerovnosť vás robí menej bezpečnými, nie viac. Bez ohľadu na to, koľko peňazí dostanete, čím je väčšia nerovnosť medzi vami a ostatnými, tým menej bezpeční ste, a o to viac sa musíte spoľahnúť na vonkajšie štruktúry ochrany, ktoré potrebujú konštantnú údržbu.

Preto stále hovorím, akí hlúpi sú tí bohatí, ktorí ovládajú svet. Ich myslenie mozgami jašterice (reptile-brained thinking) nie je dobré ani na to, aby poslúžilo ich vlastným záujmom, nie to záujmom sveta.

Účelom propagandy establišmentu je oklamať ovládaných, aby verili, že ich záujmy sú presne tie isté ako záujmy ich vládcov.

Ten fakt, že do nás tlčú propagandou tak agresívne 24/7 vnímam ako dôvod pre nádej, nie zúfalstvo. Tá skutočnosť, že musia pracovať tak tvrdo aby udržali ľudstvo tak hlúpe, znamená gravitačný ťah smerom k rozumnosti, a oni bojujú stále tvrdšie proti tomu ťahu. Je potrebné hodne vzdelávania, aby nás udržali takto hlúpych.

Naozaj je to bol medzi svetlom a temnotou, v určitom zmysle. Boj medzi tými, ktorí chcú urobiť veci viditeľnými, vedomými a jasnými proti tým, ktorí ich chcú udržať tajné, nepoznané (nevedomé) a prekrútené. Dysfunkčnosť nemôže prežiť, ak sú všetky jej machanizmy jasne viditeľné.

Tí čo chcú pravdu a zdravie, chcú aby veci boli transparentné, čestné, a prebudené. Tí čo chcú nepravdu a dysfunkciu, chcú vládne tajnosti, propagandisktické prekrúcanie, a hlboko nevedomú verejnosť. Tí druhí sú tí, čo sú práve teraz pri moci. Tí prví ich chcú vytlačiť.

Časť na konci som vynechal, už bola filozofická.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.