Založ si blog

Hrôza: Pán Matovič sa vraj učí anglicky

Môže to byť naozaj hrôza: predstavte si, že by sa pán Matovič naučil tak plynne anglicky, že by to, čo rozpráva na domácich tlačovkách a iných podujatiach, rozprával na medzinárodnom fóre. A prípadne by aj na tých svojich blogoch písal v správnej angličtine.

Naša jediná nádej na záchranu aspoň existujúcej reputácie Slovenska (aj keď ju už teraz neviem veľmi odhadnúť) spočíva v tom, že sa to nikdy poriadne nenaučí a bude sa buď medzinárodným fóram vyhýbať, alebo bude využívať tlmočnícke služby. Tlmočník by to v každom prípade mal ťažké priamo tlmočiť niektoré tie výroky, snáď na medzinárodnom fóre by to pán Matovič filtroval. Ale to by mal začať trénovať už teraz, to filtrovanie v rámci svojich prejavov.

To čo tu píšem vyzerá možno na prvý pohľad ako také príspevky na ľahšiu nôtu, keď to neyslím ako vážnu vec. Ale toto by mohla byť naozaj vec vážnejšia ako na prvý pohľad vyzerá. Pripomenul by som, že po návšteve pána Matoviča v ČR sa nejaký český novinár vyjadril, že „nikdy by si nemyslel že to niekedy povie, ale že teraz je rád že majú Babiša, že mohli dopadnúť oveľa horšie“. A to je práve tým, že Česi rozumejú po Slovensky, teda rozumejú prakticky všetko čo povie.

Na šťastie, naučiť sa jazyk nejaký čas trvá, takže nádej samozrejme máme, aj keď neviem odhadnúť jazykový talent pána Matoviča. Jeho učiteľka sa vraj vyjadrila že mu to ide. Na druhej strane, aby bol schopný rozprávať v štýle ktorý sem tam používa na domácej scéne, musel by asi počas výučby zahrnúť nejaké pobyty v Anglicku, alebo USA, kde by sa chodil rozprávať do krčmy, resp. do „pubu“. No, sem-tam kritizujem náš Taliban, alebo „modlenie sa k NATO“ naších vládnych strán, ale trochu to vyzerá, že niečo zanedbávam.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.