Založ si blog

Udalosti v Chemnitz a správy o nich v „médiách“

V čase týchto udalostí som sa nachádzal v Drážďanoch a mal som možnosť sledovať v televízii nielen správy o nich, ale aj priame diskusie s rôznymi stranami ktoré reprezentovali určité skupiny obyvateľstva. Bolo to dosť poučné – rozdiel medzi priamymi diskusnými vstupmi „z ulice“, resp. improvizovaného štúdia, a oficiálnymi zhrnutiami udalostí.

Ako vieme, štartovacím momentom bolo dobodanie nožom na smrť občana mesta Chemnitz migrantom. Pritom čo do počtu migrantov ich má východná časť Nemecka – t.j. niekdajšia DDR, po našom NDR, neporovnateľne menej k počtu obyvateľstva, ako „staré“ Nemecko. Občania vyšli do ulíc a požadujú od vlády zabezpečenie – faktické, nielen slovné – bezpečného voľného pohybu ľudí na uliciach. V rámci udalostí sa samozrejme výrazne aktivizovali aj skupiny tzv. radikálnej pravice.

Na demonštráciách sa však zúčastnili – čo sa týka podielu – prevažne normálni občania, ktorí jednoducho požadujú čo som uviedol vyššie. Ich hovorca v prejave vysielanom v rámci diskusie zástupcov jednotlivých skupín to zhrnul asi takto: Náš názor na imigráciu je oveľa bližšie k názoru na imigráciu Česka, Slovenska a Maďarska, ako k názoru našej vlády. Okrem iného sa ukázalo, že dotyčný vrah bol vypovedaný z Nemecka, a podľa všetkého dávnejšie, ale zrejme nikto nedozrel na to, aby naozaj odcestoval. A takýchto sa tam zrejme nachádzajú tisíce. Takže podľa názoru občanov tu ide o zjavné zlyhanie nemeckej vlády – v zlej imigračnej politike – plus zlyhanie exekutívnej zložky štátneho aparátu v realizácii aspoň tej zlej politiky.

Toto všetko odznelo v priamych prenosoch alebo následných vysielaniach z ulíc v normálnej televízii. A za pomerne dobrých diskusných vstupov ako zo strany zástupcov skupín občanov, tak aj miestnych – t.j. Saských – politikov. A v rozsahu a autentickosti ktorú by som u nás nikdy nečakal, najmä zo strany naších politikov, hoci u nás sa predbežne taká vec neudiala. Ale napriek tomu, štátne oficiálne zložky to celé vyhodnotili ako „prejav nebezpečenstva pravicového radikalizmu“.

Neuveriteľné, že? Občana zabije imigrant, ľudia požadujú od vlády záruky bezpečnosti, aby sa nemuseli báť vychádzať na ulicu. Požadujú teda odstránenie príčiny udalosti. Politický aparát riadiaci krajinu to vyhodnotí ako nebezpečenstvo nástupu radikálnej pravice, t.j. hodnotí následok udalosti, pričom o odstránení príčiny sa síce debatuje, ale oveľa viac sa venujú tomu následku. A už vôbec sa nehovorí o prípadnom riešení primárnej príčiny – lúpežnými výpravami USA a niektorých krajín EÚ, ktoré tú imigráciu spôsobili. Takže opäť sme doma v newspeaku. Udalosť sa predefinuje a využije na vnútorné politické čachre, príčina sa postupne utopí v zahmlievaní okolo následkov.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.