Založ si blog

Téma RTVS a krach „novičoku“ švajčiarskym laboratóriom

Nadpis znamená nie komentovanie Novičoku v súvislosti s RTVS, ale dve témy blogu. Najprv tú RTVS: V predošlom blogu som dosť kritizoval fungovanie RTVS – s príkladom reportáže SRo „zo Sýrie“. Ako na objednávku som opäť počas cesty autom počúval ďalšiu debatu k Sýrii, zdá sa že opäť tam bola na telefóne aj tá pani Českej národnosti, ktorá do Sýrie chodí. Tentoraz som ale utrpel pozitívny šok, debata bola absolútne objektívna aj za zúčastnených Slovákov. Možno si už nebudem prepočítavať keď v RTVS povedia že 2+2 je 4.

A teraz k tomu Novičoku. Aj v rámci vyššie spomenutej debaty bola poznámka, že Británia má problémy do ktorých sa dostala sama aférou Novičok. Celá stavba provokácie voči Rusku mala od začiatku toľko dier, že v zúfalstve vyslali Briti do Sýrie (resp. si ich najali, možno popíšem v ďalšom blogu) skupinu ľudí, ktorí v istej nemocnici vyvolali krikom „útok jedovatou látkou“ určitý rozruch, ale nie veľký. Následne vyrobili nejaké scény a nafotili ich. Takže k Novičoku:

Odborníkom bolo od začiatku jasné, že to je protiruská provokácia. Argumentov je viac:

Rusi nazývajú tie jedy nie menami, ale písmenom a číslicami. Názov Novičok vymysleli Briti, aby to malo Ruský zvuk. Tú skupinu jedov Rusi nazvali A-230. Vynálezca pán Mirzajanov emigroval do USA, kde žije, a vzorce tej skupiny jedov zverejnil v knihe pred mnohými rokmi, vyrobiť ich vie teda „každý“.

Po útoku nervovou otravnou látkou človek zomiera v krátkom čase. Brat Severokórejského prezidenta Kima zomrel za cca 15 minút po zásahu Americkou látkou typu VX. Ten jed ktorý mal byť použitý na Skripaľovcov je asi 8-krát silnejší. Podľa finálnej teórie jed bol na vonkajšej kľučke dverí (do tela sa dostáva aj cez kožu, preto ľudia čo im poskytovali prvú pomoc bez ochrany by tiež zomreli) a teda sa otrávili cez ruky. Z domu ale odišli ráno okolo 9.00 a prišlo im zle po obede a prechádzke po meste okolo 16.00. Absurdné.

Vyjadrenie lekára za oblasť Salisbury som napísal v predošlom blogu – nemali nikoho otráveného nervovým jedom, len troch ľudí s otravou.

V súčasnosti je Júlia Skripaľová v podstate zdravá, ale zdá sa, že ju niekde držia, aby nemohla niečo porozprávať. Uvidíme ako sa to vyvinie ďalej. Pretože:

Nadpis článku v Zerohedge je: Nezávislé Švajčiarske laboratórium hovorí, že „BZ Toxín“ bol použitý pri otrávení Skripaľovcov; Vyrobený v USA/Británii, nie Ruský. Jed použitý na otrávenie Skripaľovcov bol teda jed ktorý nikdy nebol vyrábaný v Rusku, ale bol používaný (in service) v USA, Británii a v iných štátoch NATO. Švajčiarske laboratórium pracovalo s vzorkou ktorú dostalo od Británie, a výsledky odovzdalo Organizácii pre zákaz chemických zbraní (OPCW). „Chemický strážca OSN“ iba potvrdil vzorec látky ktorou boli otrávení Skripaľovci a neuviedol žiadne ďalšie fakty obsiahnuté vo Švajčiarskom dokumente. Pán Lavrov už vzniesol dotaz na dôvod.

Takže pre nás: Musím opäť zopakovať otázku – dokedy budeme bez váhania, kladenia akýchkoľvek otázok, celkom nekriticky „podporovať spojencov“? Celá akcia bola, v prípade čo len minimálneho posúdenia, od začiatku – s miernou formuláciou – smrdiaca. Teraz to prasklo a my sme sa – opäť – vďaka „súhlasu so spojencom“ dostali do pozície poslušného blbca. A podľa ďalších udalostí ktoré s tým zrejme súvisia – chemický útok v Sýrii bol tiež fingovaný a „spojenci“ vystrelili vyše 100 rakiet na základe ďalšieho klamstva – a my nič. A pritom deň pred útokom sám minister obrany USA pán Mattis spochybnil teóriu o chemickom útoku. Takže ešte aj výber osoby „s ktorou súhlasíme“ máme stále ten najhorší. Žiadam aby sme boli oboznámení s postupom pri „súhlasoch so spojencami“, keďže súčasný proces zdá sa vedie zakaždým k tomu, že vyzeráme ako krajina blbcov – tie súhlasy so spojencami sú totiž vydávané za celé Slovensko, aj v mojom mene. Proti tomu si dovoľujem protestovať a žiadam byť zapojený do procesu zásadného prehodnotenia, resp. skôr oslovenia iných potenciálnych spojencov ako USA a Británia. Nakoniec, práve títo dvaja „spojenci“ viacnásobne porušili Zmluvu o NATO, konkrétne Článok 1 aj preambulu, a to aj predvčerom opäť. Z toho vlastne vyplýva, že by vôbec nemali byť členmi NATO. Alebo ak oni sú, tak by sme nemali byť my.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.