Založ si blog

Vražda novinárky na Malte – traja obvinení v decembri

Spomínam to preto, že vražda je tiež považovaná za mafiánsku, a navyše na zavraždenú podal premiér Malty predtým žalobu (Independent). Premiér, rovnako ako Fico, nie je obľúbenec EÚ, lebo nie je pravičiar predpísaného EÚ (Sorosovho?) typu. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej (na Malte, aj u nás). Na Malte boli zatknutí 10-ti a z toho potom traja obvinení, ale dopracovali sa k nim až po cca 2 mesiacoch. U nás zatkli bezprostredne 7 a zatiaľ ich pustili.

Samozrejme takéto paralely znejú trochu „pritiahnuté za vlasy“ a majú konšpiratívny nádych, dosť silný, ako uvidíme ďalej. Napriek tomu ho trochu rozviniem, však som konšpirátor. Tomu prípadu Malta som sa v čase keď bol aktuálny venoval, samozrejme len vyhľadávaním dostupných materiálov. Už predtým som poznal – samozrejme nie osobne – „najutajovanejšiu ženu USA“, ktorá pracovala dlho ako tlmočníčka FBI. Na základe toho, že mala dlhodobé nasadenia na naozaj tajných akciách (napr. aktivity USA na Balkáne, t.j. rozbíjanie Juhoslávie, Turecko,…) a adekvátny prístup k materiálom, mala udelený „gag“ t.j. nesmela rozširovať žiadne informácie. Opatrenie sa ale vydáva na dobu určitú a niekto jej to po vypršaní zabudol predĺžiť. Kým sa spamätali, dáma napísala nejaké knihy a založila web noviny Boiling Frogs Post, ktoré sa dnes volajú Newsbud – https://www.newsbud.com/ – niekedy z nich čerpám. Dáma sa volá Sibel Edmonds.

Toto vyzerá že som odbočil od témy, ale nie je to tak. Po tej vražde na Malte sa na niektorých zdrojoch objavil názor, že vražda môže byť súčasťou „operácie Gladio-B“. Keďže som nič nevedel ani o operácii Gladio bez B, musel som si nájsť materiály. A tie pochádzajú práve od tejto dámy, napríklad tu. Vopred sa ospravedlňujem za množstvo odkazov, ale niekomu sa možno hodia tak som ich ponechal, sám som väčšinu nečítal.

Operácia Gladio nie je tajná. Bola to príprava, bezprostredne po skončení 2. svetovej vojny, na možnosť, že by sa Rusi neboli zastavili. Operácia bola plánom na vytváranie buniek odporu po celom území Západnej Európy. Rusi ale po konci vojny zostali stáť a operácia sa potom použila na akcie napríklad proti zvyškom fašistických skupín, plus vytvorenie takýchto skupín pre prípad, že by Varšavská Zmluva zaútočila a niečo obsadila – bol to plán NATO, viď tu.

A teraz k Operácii Gladio B podľa Sibel Edmonds:

‚Operácia Gladio B‘ je kódový názov ktorý používala FBI od roku 1997 pre trvalé vzťahy medzi špionážou USA (US intelligence), Pentagonom a Al Kajdou.[1] Toto bolo odhalené whistleblowerkou (oznamovateľ nekalých praktík) Sibel Edmonds (ktorej informácie, ako hovorí Daniel Ellsberg, sú „oveľa explozívnejšie ako tzv. Pentagon Papers). Pôvodná Operation Gladio viď vyššie, výcvik poskytli NATO/CIA/MI6. Gladio B dosadilo Moslimov namiesto fašistov a pokračuje vo vykonávaní falošných útokov, hlavne v Európe

Stručne – k roku 2017 (as of, t.j. „k dátumu“) neexistuje žiady oficiálny popis pre Gladio/B. Wikipedia, za čo jej patrí pochvala, presmerováva v tejto veci na heslo Sibel Edmonds kde uvádza sumárne jej obvinenia.[7].

Sibel Edmonds sumarizuje cieľ Gladio B ako “projekciu moci USA v predtým Sovietskej sfére vplyvu, aby získala dosah na predtým nepoužité strategické energetické a minerálne zdroje pre firmy z USA a Európy; odtlačiť späť Ruskú a Čínsku moc; a expandovať rozsah lukratívnych kriminálnych aktivít, najmä ilegálne kšeftovanie so zbraňami a drogami.”[8] . Môj doplnok – to samozrejme zahrnuje pokusy o „zmenu vlády“ tam kde sa to hodí USA, a vo väčšine prípadov sa zhodujú aj s EÚ, viď nalievanie peňazí do volieb v ČR, teraz v Maďarsku, aj aktivity pravičiarov a ovládnutie médií momentálne u nás, nejaké pokusy boli aj vtedy na Malte.

Sibel Edmonds odhalila, že vyšší agenti špionáže USA sa pravidelne stretávali s Ayman al-Zawahiri (vtedy vodca Al Qaedy) na vyslanectve USA v Azerbajdžane v Baku, počnúc rokom 1997 a pokračovali až po útoky 9/11. (moja poznámka: od roku 1977 vznikal PNAC). Tiež sa stretávali s členmi rodiny bin Laden (včítane Osamu Bin Ladena) a ďalších mudžahedínov , ktorí boli prevážaní lietadlami NATO do Strednej Ázie a na Balkán aby sa zúčastňovali na falošných „destabilizačných operáciách“.

Iní ľudia boli tiež prevážaní, na príkazy špionáže USA, do Turecka, kde bola veľká operačná základňa, a kde boli agenti cvičení a pripravovaní na účasť na týchto operáciách. Edmonds špecificky reportovala, že niektorí z 9/11 únoscov boli cvičení tam.[12] Toto súhlasí so svedectvom Michaela Springmanna , že jeho odmietnutia udeliť víza väčšine z 19 únoscov boli zakaždým zrušené US Ministerstvom Zahraničia (pracoval na príslušnom úrade USA v Saudskej Arábii, keď podal toto svedectvo vyhodili ho).

A nakoniec niečo čo by mohlo smerovať na Maltu:

Edmonds pripisuje kľúčovú úlohu vo financovaní tajných operácií ako Operation Gladio/B medzinárodnému obchodu s drogami. Upozorňuje, že v roku 2001, t.j. po 9/11, bez poskytnutia akýchkoľvek dôkazov že Afganistan bol v tom namočený, USA obsadili najväčšieho svetového producenta ópia – Afganistan. Tvrdí, že hlavné oblasti prania peňazí pre Gladio B sú Cyprus, Malta a Dubaj [18] . Žurnalistka pani Daphne Caruana Galizia sa možno pustila do niečoho priveľkého, z vyšetrovania jej vraždy nie sú zatiaľ pochopiteľne žiadne správy. Ale ak to súvisí s Gladio/B, tak to s Maltou ako takou nemá v podstate nič spoločného, okrem použitia územia Malty na pranie peňazí niekým silnejším. Ona možno odhalila niekoho čo sa na tom podieľal a „záhadne“ zbohatol, možno skupinu. Pritom „páchateľ“ to ani nemusel robiť celkom dobrovoľne, a takíto ľudia sú asi do určitej miery „chránení centrálne“, mocou ktorá je nad EÚ, t.j. proti by sa musela najprv postaviť EÚ. Takže po vražde novinára sa v obidvoch prípadoch vyšetruje korupcia mafiánskeho typu, na ktorú novinár prišiel, a páchateľa možno teoreticky nájsť, ale asi len ak bola vražda organizovaná lokálne. Nad tým je ale superkorupcia, o ktorej vlastne nič konkrétne nevieme, len všeobecnú schému Sibel Edmonds, a skutočne vyšetriť sa nedá bez spolupráce s „riadiacou zložkou“ – a tá určite spolupracovať nebude.

A ešte na koniec, dosť ľudí sa čuduje, ako je možné, že Sibel Edmonds stále publikuje a štátne zložky, ktorých činnosť rozmazáva, s tým nevedia nič urobiť. Je možné, že ľudia ktorí roky žili v tomto prostredí vedia ako sa zabezpečiť proti „nehode“, napríklad stále nepovedali všetko a niekde to je asi uložené. Ale čítanosť týchto zdrojov – napr. konkrétne Newsbud – aj tak nie je taká veľká aby ich to výrazne trápilo, už tých svojich ľudí dosť oblbli.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.