Založ si blog

NATO mení Európu na vojnové pole proti Rusku

Podtitul článku: Volebná kampaň Talianska: NATO už hlasovalo pred nami. Preklad článku z Global Research , autor Manlio Dinucci, pôvodný zdroj ilmanifesto.it

Existuje strana, ktorá aj keď sa neobjavuje, zúčastňuje sa volieb v Taliansku: strana NATO. Vytvára ju transverzálna väčšina, ktorá explicitne alebo mlčky podporuje členstvo Talianska vo Veľkej Aliancii pod velením USA.

Toto vysvetľuje prečo, v najintenzívnejšej fáze volebnej kampane, hlavné strany mlčky akceptujú dodatočné záväzky prijaté vládou na mítingu 29 NATO ministrov obrany (za Taliansko Roberta Pinotti), ktorý bol 14-15 Februára v Bruseli.

Ministri sa najprv zúčastnili zasadnutia NATO Skupiny Jadrového Plánovania (Nuclear Planning Group), predsedalo USA, ktorej rozhodnutia sú vždy top secret.

Potom sa ministri stretli na úrovni Severoatlantického Výboru – North Atlantic Council. Len o dve hodiny oznámili dôležité rozhodnutia (už rozhodnuté inde) že sa “zmodernizuje štruktúra velenia NATO (the NATO Command Structure ), chrbtová kosť našej Aliancie”.

Vytvorí sa nové Velenie Spoločných Síl (Joint Force Command) v oblasti Atlantiku, pravdepodobne bude umiestnené v USA, za účelom “ochrany morských komunikačných liniek medzi Amerikou a Európou”. Takto spolu vynašli scenár o Ruských ponorkách, ktoré by mohli potápať obchodné lode na transatlantických trasách.

Bude vytvorená nové Velenie pre logistiku, pravdepodobne umiestnené v Nemecku, aby “zlepšilo pohyby vojsk a vybavenia v Európe, čo je podstatné pre našu kolektívnu obranu”. Takto vynašli scenár ako NATO bude nútené brániť sa pred agresívnym Ruskom. Presne naopak, je to NATO, ktoré agresívne rozmiestňuje svoju vojenskú silu pozdĺž hranice s Ruskom. Doplnkové veliteľstvá jednotlivých krajín budú v Európe vytvorené aby “ďalej zlepšili koordináciu a rýchle reakcie pre naše sily”.

NATO tiež vytvorí nové Cyber Operačné Stredisko , aby “ešte posilnilo našu obranu”. Bude umiestnené vo veliteľstve v Mons (Belgicko), ktorého veliteľom je Najvyšší Spojenecký Veliteľ v Európe (Supreme Allied Commander in Europe), čo je vždy nejaký U.S. Generál vymenovaný Prezidentom USA.

Ministri potvrdili svoje odhodlanie zvýšiť výdavky na armádu (vojenské výdavky). Počas posledných troch rokov ich Európski spojenci a Kanada zvýšili v úhrne o 46 miliárd USD, ale to je len začiatok. Cieľom je, že každá členská krajina dosiahne najmenej 2% HDP (USA míňajú 4%), aby sme mali „viac prachov a tým pádom väčšie vojenské schopnosti“.

Európske krajiny, ktoré zatiaľ dosiahli a prekročili túto kvótu, sú: Grécko (2.32%), Estónsko, Veľká Británia, Rumunsko, Poľsko. Vojenské výdavky Európskej Únie musia byť komplementárne voči výdavkom NATO. Toto bolo zopakované na stretnutí so zahraničným reprezentantom EÚ Federicou Mogherini.

Ministerka Pinotti potvrdila, že “Taliansko, rešpektujúc požiadavku USA, začalo zvyšovať výdavky na obranu ” a že “budeme pokračovať touto cestou, ktorá je cestou zodpovednosti”.

Cesta je teda nájdená. Ale vo volebnej kampani sa o tom nehovorí. Zatiaľčo ohľadne členstva Talianska v Európskej Únii majú hlavné strany rôzne pozície, ohľadne členstva Talianska v NATO sa prakticky zhodujú. Toto úplne deformuje celý scenár.

Nemôžeme predsa diskutovať o Európskej Únii a pritom ignorovať, že 21 z 27 krajín EÚ (po Brexite), ktoré predstavujú asi 90% populácie Únie, sú členmi NATO pod velením USA.

Nemôžeme ignorovať politické a vojenské dôsledky – rovnako ako ekonomické, sociálne a kultúrne dôsledky skutočnosti, že NATO mení Európu na bojové pole proti Rusku, zobrazovanému ako hrozivý nepriateľ: ako nová “mocnosť zla” útočiaca na “najväčšiu demokraciu sveta” zvnútra svojou armádou trollov.

Môj dodatok: Dostali sme sa do pozície, ktorá sa dá nazvať „zdokonalený komunistický systém“. Predtým sme patrili pod Varšavskú Zmluvu a velenie v Moskve, teraz sme pod NATO a velenie ešte oveľa vzdialenejšie, mimo Európy. Ale, na rozdiel od čias Varšavskej Zmluvy, NATO slúži nielen vojenským záujmom, ale tie sú súčasťou záujmov super-úzkej vrstvy Feudálnych Pánov, ktorej podstatnou súčasťou je vojensko-priemyselný komplex, a minimálne zisky z investícií sú na úrovni 7% – a toto je jediné platné kritérium, naša bezpečnosť nie je vôbec predmetom úvah. Naša vláda a parlament sa skutočnosťou že tu USA-NATO pripravujú bojové pole proti Rusku nezaoberajú, a vyhovárajú sa na naše členstvá. EÚ sa v tomto smere tvári, že to je vec NATO, a je to naša ochrana. My vieme, že je to blbosť, a predstavuje to naše ohrozenie, ale nemáme kde sa s touto informáciou oficiálne obrátiť. Jediné „miesto“ sa zdajú byť rôzne nové strany, ktoré skutoční extrémisti, podporujúci vyššie uvedené aktivity, nazývajú extrémistami. „Cesta zodpovednosti“ – nová „korektná“ fráza v tejto súvislosti – je naopak prejavom hanebného postoja „dávam od toho ruky preč“ a skrývania sa za anonymnú feudálnu štruktúru zo strany „vlád a parlamentov“, ktoré sú v skutočnosti len niekoho poskokmi.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.