Založ si blog

Dodávanie zbraní teroristom je podľa US zákonov trestné, alebo aj nie

Pravdepodobne môj prvý blog bol preklad článku Stephena Lendmanna, ktorého obsahom bol návrh zákona kongresmanky za štát Hawai Tulsi Gabbard o zákaze vyzbrojovania teroristov zo strany štátu (neprešiel), keďže táto činnosť je pre amerických občanov podľa amerických zákonov trestná.Pozrime sa ako tento zákon funguje v praxi. Budem čerpať z MoonOfAlabama 3.8.2017 http://www.moonofalabama.org/ , článok má názov „Prečo by Petraeus, Obama a Brennan mali čeliť 5000 rokom v base“, uvediem však aj tam vyznačené zdroje. Pravdepodobne prvýkrát budem tým pádom citovať aj New York Times.

Časť 1 pochádza zo zdroja Daily Beast 1.8.2017 California CEO Allegedly Smuggled Rifle Scopes to Syria . Majiteľ (v článku CEO, čiže výkonný riaditeľ, istý pán Jijakil) istej firmy z Kalifornie je obžalovaný z transportu rôznych zbraní a inej taktickej výbavy bojovníkom v Sýrii (pod týmto názvom sa rozumejú bojovníci proti režimu Bašara Assada). Ak mu dokážu vinu, mohol by dostať 50 rokov basy. Vyšetrovanie FBI, v koordinácii s ďalšími orgánmi, pokračuje.

Časť 2 pochádza priamo zo spomenutého NY Times*, 2.8.2017 – Under Trump, a Hollowed-Out Force in Syria Quickly Lost C.I.A. Backing  (k hviezdičke komentár na konci). Z článku, ktorý je dlhší, sú uvedené len dôležité citáty:

Riaditeľ CIA Mike Pompeo odporúčal prezidentovi Trumpovi, aby ukončil štvorročnú snahu vyzbrojiť a vycvičiť Sýrskych rebelov. ……..
Kritici v Kongrese sa roky sťažovali na náklady (…), a na správy, že časť zbraní dodaných CIA skončila v rukách skupín rebelov naviazaných na Ál Kajdu. …..
V lete 2012 generál Petraeus, vtedy riaditeľ CIA, prvýkrát navrhol tajný program vyzbrojenia a výcviku rebelov. …..
Pán Obama podpísal prezidentskú autorizáciu CIA aby tajne vyzbrojila a vycvičila malé skupiny rebelov. ….
John O. Brennan, posledný Obamov riaditeľ CIA, ostal aktívnym obhajcom programu ….

Kedy bude FBI vyšetrovať pánov Petraeusa, Obamu a Brennana? Kde sú prokurátori „sekcie zločinov terorizmu a exportu“? Títo traja páni sa angažovali v presne tej istej činnosti ako pán Jijakil, ale v oveľa väčšom rozsahu.

A ešte k hviezdičke komentár autora z MoonOfAlabama: Článok v NYT je „whitewash“ (natretý na bielo, teda prezentuje skutočnosť výrazne „vylepšenú“). Hovorí, že „umiernení“ rebeli zaútočili na Idlib v roku 2015. Útok v skutočnosti viedli Al-Kajda a Ahrar al Sham (sú na US zozname teroristických skupín). Ďalej článok hovorí, že náklady na program CIA boli „cez 1 miliardu počas programu“, zatiaľčo dokumenty CIA ukazujú, že to bolo cez 1 miliardu ročne a pravdepodobne viac ako 5 miliárd celkovo (v USA je miliarda billion). Článok hovorí, že program začal v roku 2013, zatiaľčo CIA poskytovala zbrane Wahhabiom (Islamistická sekta) prinajmenšom od jesene 2011.

Napriek tomu – konečne som raz citoval New York Times, spolu s Washington Post reprezentuje mainstream.

Takže zase máme plno času sledovať kedy príde obžaloba a začne súd.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.