Založ si blog

Vývoj v Sýrii a Kiskova Teoréma

Pojem Kiskova Teoréma (KT) som zaviedol v minulom blogu, teraz sa pokúsim ju zrekonštruovať na základe dostupných informácií. Teoréma hovorí, približne obsahovo, že „názory našich ľudí, najmä mládeže, ktoré nie sú v súlade s jeho (Kiskovými, resp. NATO) názormi, nemôžu pochádzať z hláv ich nositeľov a preto sú výsledkom Ruskej Propagandy (RP), a tú treba potierať“.

Teoréma bola slávnostne prednesená na summite NATO. Teoréma je zrejme založená na princípe „podľa seba súdim teba“ – pôvod názorov pána Kisku je oveľa transparentnejší ako Transparency International, nakoniec aj pôvod Teorémy ako takej.

V tomto blogu chcem ukázať, že ak jedna strana ponúka len lži, a momentálne jej to situácia prakticky nedovoľuje, lebo by sa mohla znemožniť, automaticky tým vytvára obrovský priestor ako pre vlastné uvažovanie (túto schopnosť nám KT jednoznačne upiera), tak aj pre akýkoľvek zdroj informácií, včítane tej strašnej RP. Od piatku 9.6., kedy Sýrska armáda (SA) vykonala prekvapujúci útok a zároveň tým značne zmenila „geografiu“ vojny v Sýrii (viď predošlý blog), sme v našich a západných médiách nedostali z tejto vojny nijakú správu (a ani tú o tom útoku). Ale vyššie uvedený dátum je dosť starý, takže možno predpokladať – tentoraz ale podľa mentality Americkej Propagandy – že vývoj situácie v Sýrii je pozitívny. Ak by sa totiž medzitým niečo Američanom bolo podarilo, naše médiá by sa išli potrhať aby nám to okamžite oznámili. Ale samozrejme absencia správ má tiež svoju vypovedaciu hodnotu – pre mňa pozitívnu, keďže podľa môjho hľadiska Sýria patrí Sýrčanom, a USA a nimi vybudované vojenské sily tam nemajú čo hľadať. Mali by začať šetriť peniaze na vojnové reparácie (a to aj pre Afganistan a Irak (tá továreň na spracovanie kureniec v Iraku úplne zlyhala)).

Takže, aby som sa vrátil ku KT. Vývoj situácie v Sýrii zaskočil Goebbelsovu dielňu na „fake news“, pardon „americkú pravdu“, v takej miere, že to vyzerá ako rezignácia a dáva priestor nám – šíriteľom RP. Vzhľadom na to, že – prekvapenie – uvádzanie faktov sa tým vlastne automaticky stalo Ruskou Propagandou, uvediem ďalšie skutočnosti o vývoji situácie v Sýrii. Ešte poznamenám, že z logiky KT momentálne „NATO pravdu“ predstavuje čosi ako „prázdnota“, anglický termín by možno bol „void“, alebo „null“.

Posledné úspechy Sýrskej armády úplne zmenili politickú mapu Sýrie. Pred pár mesiacmi vlastne Sýrska vláda väčšinu svojho územia nemala pod kontrolou, a to už dnes neplatí. Navyše na východné mesto Deir Ezzor sa posúvajú dve významné kolóny SA – jedna zo severu a jedna zo stredu od mesta Palmyra. Toto vytvára možnosť, že celý stred Sýrie, od Stredozemného mora až po hranicu s Irakom, bude v rukách Sýrskej vlády. Tým by sa rôzni oponenti Sýrskej vlády ocitli v niekoľkých izolovaných oblastiach – Americká izolovaná kasáreň v al-Tanf na juhu (viď predošlý blog), Turkami kontrolovaná „bezpečnostná zóna“ na severozápade, provincia Idlib na západe, a veľká Kurdská oblasť na hranici s Tureckom na severovýchode.

Ak táto situácia nastane a Sýrska vláda bude mať pod kontrolou väčšinu územia a populácie, bude to mať nepochybne veľký dopad na ďalšie mierové rokovania v Astane a Ženeve. Už som nedočkavý aké budú správy z KT-compliant zdrojov. Medzitým už aj pán Macron stihol vyhlásiť, že netrvá na odstránení Assada – pán Kiska by sa s ním mal prestať kamarátiť, rozvracia mu KT. Z RP zdrojov poskytnem ďalšie informácie až budú nové, poznamenávam ešte, že z definície KT vlastne priamo vyplýva, že všetky ostatné zdroje sú RP.

Zdroj: Alexander Mercouris na Global Research: http://www.globalresearch.ca/huge-advances-by-syrian-army-transform-syrian-war/5595555?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles , plus ďalšie články na Global Reseach, alebo napr. MoonOfAlabama. Napr. na Global research je „chat protocol“ medzi bezpečnostným poradcom a aktívnym americkým vojakom v službe: http://www.globalresearch.ca/airstrike-in-syria-we-got-a-fuckin-problem/5596175

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.