Založ si blog

Maďarsko by dnes neprijali do EÚ, potom prípadne Poľsko, a ďalej?

EÚ má zase nejakú agendu, ktorá odvádza našu pozornosť od dôležitých otázok na nepodstatné, pričom túto aktivitu zdobí siláckymi vyjadreniami a paragrafmi Lisabonskej zmluvy. Vyhráža sa aktivovaním Článku 7 na základe skutočnosti, že určitý počet dôležitých ľudí (z pohľadu EÚ) uzná, že je ohrozené dodržiavanie Článku 2, ktorý je základom na ktorom stojí EÚ. Dokonca nejaká dôležitá osoba okolo pani Mogherini vyhlásila, že Maďarsko by dnes do EÚ neprijali.

Článok 7 len popisuje proces ktorý by prebiehal keby prípad nastal. Takže tu uvediem, čo to tí Maďari porušujú, t.j. Článok 2. Dám ho najprv v angličtine, nechce sa mi hľadať oficiálny preklad, potom ho preložím. Takže toto je základ na ktorom stojí EÚ:

Article 2: The Union is founded on the values of respect for human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights, including the rights of persons belonging to minorities. These values are common to the Member States in a society in which pluralism, non-discrimination, tolerance, justice, solidarity and equality between women and men prevail.

Článok 2: Únia je založená na hodnotách rešpektu ľudskej dôstojnosti, slobody, demokracie, rovnosti, zákonnosti a rešpektovania ľudských práv, včítane práv osôb, ktorí patria k menšinám. Tieto hodnoty sú spoločné členským štátom v spoločnosti, v ktorej prevládajú pluralizmus, nediskriminácia, tolerancia, spravodlivosť, solidarita a rovnosť medzi mužmi a ženami. Poznámka k prekladu slova prevail – má aj význam napríklad víťaziť, prípadne aj dokonavé zvíťaziť.

Nemožno samozrejme nesúhlasiť: je to zrejme výpočet určitých základných hodnôt. Nesúhlasiť ale môžeme s ich interpretáciou v praxi. Mám totiž pocit, že tu ide o dve záležitosti: Jedna je odmietanie migrácie, druhá je čosi ako odmietanie práva na voľné pôsobenie mimovládiek, ktoré asi ohrozuje aj tzv. Sörösovu Univerzitu.

Odmietanie migrácie sa týka aj časti mojich blogov, takže:

  1. Migrácia je dôsledkom expanzívnych vojen USA a Veľkej Británie, s podporou niektorých ďalších Európskych krajín, napr. Francúzska. Tieto vojny tvoria odbyt pre zbrojný priemysel zúčastnených krajín, najmä USA. Maďarsko na týchto vojnách nezarába, nezúčastnilo sa ani žiadnych rozhodnutí o ich spustení. Nevidím žiaden dôvod, prečo by sa zodpovednosť za následky týchto vojen mala prenášať aj na Maďarsko (alebo ďalšie nezúčastnené krajiny).
  2. Aplikovanie odmietania migrantov ale prekračuje výrazným spôsobom Článok 2, nakoľko sa tu Článok 2 pomerne ľubovoľne aplikuje rovnako na občanov EÚ, a na ľudí, ktorí nie sú občanmi EÚ. Pritom voči týmto je Maďarsko povinné sa chovať podľa pravidiel Šengenu.
  3. Maďarsko leží na Šengenskej hranici, dosť dlhej. Jednou z jeho povinností je chrániť túto hranicu pred ilegálnym prechodom zvonku dovnútra. Migranti, ktorí pochádzajú z krajín kde je vojna, môžu prejsť. Ale všetci ktorých sa táto klauzula týka, sú zároveň z krajín, kde tú vojnu rozpútali vyššie uvedené krajiny, teda vinník je známy, a treba ich jednoducho presmerovať – stanoviť percentá, napríklad podľa zárobkov zbrojného priemyslu, a takto migrantov deliť medzi vinníkov. Praktická organizácia: tieto krajiny si na južných hraniciach Maďarska otvoria tábory, tam imigrantov prefiltrujú, a oprávnených si rozdelia a okamžite distribuujú – a to do svojich krajín – ostatných pošlú domov. Okrem toho väčšina Maďarov v hlasovaní bola proti tomu, aby o tejto veci za nich rozhodovala EÚ, ktorej niektoré štáty sú pritom za migráciu spoluzodpovedné, pričom hlavní vinníci – USA a Británia – sú vlastne mimo obliga. Tí by tam mali mať dva najväčšie tábory.
  4. Záležitosti okolo mimovládiek rozumiem len v tom zmysle, že ide prakticky na 100% vlastne o zasahovanie do vnútorných záležitostí štátu organizáciami, ktoré sú financované zvonku, napríklad Transparency International, ktorá je financovaná najmä z vládnych zdrojov USA, Veľkej Británie, a má tu svoj podiel aj pán Sörös. Skutočnosť, že to vraj ohrozuje ním financovanú univerzitu celkom nerozumiem, nesledujem to dostatočne podrobne. Ale vo všeobecnosti aj ja som proti tomu, aby organizácie platené napríklad najmä USA vyvolávali rôzne umelé problémy. Ako som už písal, skutočné korupčné kauzy – spomenuté vojny, ktorých „vedľajšie následky“ sú rozvrat a migrácia – v ktorých ide o sumy úplne neporovnateľné s tými ohľadne ktorých tu podrývajú, sú nimi ignorované, takže ich zameranie je cielené. Takéto organizácie nemožno považovať za objektívne a ich činnosť za prospešnú, môžu si dať trebárs aj názov Transparency of the Universe – Vesmírna Transparentnosť (ináč, znamená to v podstate priehľadnosť, zrejme napr. v oblasti míňania peňazí a iných procesov, ale hlavne si myslím, že „už sme ich aj dávno prekukli“).

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.