Založ si blog

Novičok – hnusný pokus o podvod – Skripaľovci sa zotavujú! Naša „podpora spojencov“

Vraciam sa k tejto téme aj preto, že nám ukazuje aj možný pohľad na vraždu u nás – vražda, resp. pokus, ktorej účel bol vlastne celkom iný ako niekoho zabiť, vlastná smrť je len „vedľajší efekt“ akcie s cieľom niečo rozvracať. Smrť je totiž psychologicky veľmi účinná, chvíľu trvá, kým sa začneme pýtať či za tým nemôže byť je iný cieľ. Zdroj MoonofAlabama 29.3. Článok je dlhý, niektoré časti som vynechal.

Zdá sa, že rozprávka ‚Novichok‘ , ktorú nám rozpráva Britská vláda, smeruje ku šťastnému koncu – ohromujúce a zázračné zmŕtvychvstanie obetí „nervového jedu“ „vojenskej triedy“ päť až osem krát smrteľnejšieho ako plyn typu VX „typu vyvinutého“ v Hollywoode. Veselú Veľkú Noc! Link na originál dobrej správy: 

Yulia Skripal no longer in critical condition, say Salisbury doctors

Len včera bola šance Skripaľovcov na prežitie odhadnutá na 1 ku 99. Nervové jedy sú smrteľné zbrane. Dávka 10 mg v USA vyvinutého nervového jedu VX zabije 50% z ľudí ktorí mu boli vystavení. Látky typu ‚Novichok‘ sú vraj niekoľkonásobne smrteľnejšie ako VX. Vyzerá stále menej pravdepodobne, že vyhlásenie Britskej vlády o otrave ‚Novichokom‘ je naozaj pravda. Oveľa pravdepodobnejšie sú iné vysvetlenia, napríklad otrava jedlom, alebo alergický šok krátko po jedle v rybacej reštaurácii.

Vyhlásenia o nervovom jede a ‚Novichoku‘ vyzerajú ako zo scenára Britsko-Americkej špionážnej drámy Strike Back (clip), ktorá nedávno išla v Britskej a U.S. TV. Jediný cieľ ‚Novichok‘ drámy je obžalovať a poškodiť Rusko.

Ako píše špión MI6 Alastair Crooke:

Na dôkazoch nezáleží: bola tu príležitosť ukončiť Trumpovu ‘ilúziu’ o možnom zmierňovaní napätia s Ruskom. Dôležitá je historka. Celú pravdu nebudeme asi poznať nikdy.

Julia a Sergej Skripaľovci boli nájdení v bezvedomí popoludní 4. marca.

Ministerstvo zahraničia USA hovorí, že ich kampaň na použitie prípadu Skripaľ ako nástroja proti Rusku začala 6.marca, len 2 dni po incidente, a plných 6 dní skôr ako Britská vláda obvinila Rusko.

Na tlačovej konferencii 27. marca hovorkyňa Min. Zahraničia USA Heather Nauertová rozprávala o koordinovanom vyhosťovaní Ruských diplomatov niektorými „západnými“ krajinami:

Náš poverený tajomník Sullivan, asistujúci sekretár Wess Mitchell, a mnoho ďalších v budove, cez celý proces medzi agentúrami pracovali neúnavne počas posledných troch týždňov, aby sme dosiahli túto bezprecedentnú úroveň kooperácie a aj koordinácie. Konečný výsledok – 151 Ruských osôb zo špionáže poslaných domov do Moskvy – to je potvrdenie ako vážne svet berie pokračujúcu globálnu kampaň Ruska na podrývanie medzinárodného mieru a stability, ohrozovania suverenity a bezpečnosti krajín po celom svete, a rozvracanie a diskreditovanie Západných inštitúcií. *(môj komentár viď na konci)

Tento citát je z pripravených poznámok Nauertovej, nie z časti Otázok a Odpovedí, ktorá prebieha v menej formálnom duchu.

Britská premiérka obvinila Rusko len 12. Marca:

„Teraz je jasné, že pán Skripaľ a jeho dcéra boli otrávení nervovým jedom vojenskej triedy typu vyvinutom Ruskom. Patrí do skupiny nervových jedov známych ako ‚Novichok'“.

Toto jej vyhlásenie veľmi pripomína reč pána Blaira pred útokom na Irak.

Existuje niekoľko detailov, ktoré vyvracajú tézu o ‚Novichoku‘.

Špecialisti v Britskom laboratóriu pre chemické zbrane v Porton Down, ktoré dostáva milióny z U.S. dolárov pre vojenský výskum, nesúhlasilo s tvrdením, že to čo zasiahlo Skripaľovcov bol ‚Novichok‘. Mayovej fráza „typu vyvinutom Ruskom“ bola politicky vyjednaná. Ako poskytol veľvyslanec Craig Murray:

Teraz som obdržal potvrdenie z dobre postaveného FCO zdroja že vedci z Porton Down nevedia identifikovať nervovú látku ako vyrobenú v Rusku, a boli rozhorčení nátlakom ktorý sa na nich vyvíjal aby to potvrdili. Porton Down bol ochotný len podpísať formuláciu “of a type developed by Russia – typu vyvinutého Ruskom” po dosť ťažkom mítingu na ktorom sa toto dohodlo ako kompromisná formulácia (FCO je skratka nejakej vládnej inštitúcie, ale je ich viac na ktoré sa hodí).

Ale išlo tu vôbec o nervovú otravnú látku?

Doktor ktorý poskytoval prvú pomoc Júlii Skripaľovej 30 minút nebol vôbec zasiahnutý . Záchranné služby mali podozrenie, že obete dostali predávkovanie fentanylom.

Doktor Steven Davies, ktorý vedie záchranné služby v Salisbury District Hospital, napísal v liste pre London Times:

Pane, ešte k vašej reportáži „Vystavenie jedu zanechalo skoro 40 ľudí s potrebou ošetrenia“, (Mar 14), by som chcel objasniť, že žiadni pacienti v Salisbury nejavili známky otravy nervovou látkou, a mali sme len troch pacientov s významnou otravou.

Dnes, 25 dní po incidente, polícia hovorí, že má podozrenie že Skripaľovci boli otrávení zo vstupných dverí ich domu. Dnes, 25 dní po incidente, odmontovali vstupné dvere. Myslím si, že toto rozhodnutie bolo založené na odhade čo je „najpravdepodobnejšia historka“ a nie na skutočných dôkazoch. Ak by bol na dverách pri testovaní nervový jed, boli by odstránené pred týždňami. Toto je, presne ako tí ľudia v oblekoch s vysokou ochranou behajúci okolo Salisbury, iba teátro.

Skripaľovci vraj opustili svoj domov ráno o 9:00. Skolabovali pomerne náhle o 4:00 popoludní. Je toto sedemhodinové oneskorenie konzistentné s vážnym zásahom vysoko toxickým nervovým jedom „vojenskej triedy“? O tom pochybujem.

Ale aj keby išlo o nervový jed typu ‚novichok‘, preskočiť na unáhlený záver proti Rusku je úplne nepodložené. David B. Collum je Professor Organickej Chémie na Cornell University. On skutočne ovláda tieto veci:

Dave Collum @DavidBCollum – 12:54 AM – 27 Mar 2018
I will say it again:
Anybody who tells you this nerve agent must have come from Russia is a liar–a complete and utter liar. They are simple compounds. Poviem to znova: Každý čo hovorí, že nervový jed určite prišiel z Ruska je luhár – kompletný a úplný luhár. Sú to jednoduché zlúčeniny.

Skripaľovci sa zotavujú. To je dobre. Ale ich zmŕtvychvstanie z istej smrti je ďalší úder do vyhlásenia Britskej vlády o ‚nervovom jede‘ ‚typu vyvinutého Ruskom‘.

Celá anti-Ruská kampaň z toho vybudovaná je v podstate smiešna a hlboko nečestná. Päťstranový propagačný materiál ktorý Briti poskytli ostatným vládamje zlý vtip. Neposkytol k prípadu žiadne fakty . Reagovať naň racionálne, o čo sa Rusko pokúša, vlastne nemá zmysel.

Editoriál (odporúčam) v Chinese Global Times zachytáva úplne zhnusenie ktoré toto chovanie sa vyvoláva inde:

Skutočnosť, že veľké Západné mocnosti sa môžu spolčiť (gang up) a „odsúdiť“ zahraničnú krajinu, pričom nepoužijú tie procedúry ktoré iné krajiny rešpektujú a sú v súlade so základnými princípmi medzinárodného, práva je mrazivá.

Počas posledných niekoľkých rokov bol medzinárodný štandard sfalšovaný a manipulovaný spôsobom predtým nepoznaným.

Je viac ako šokujúce, ako sa USA a Európa zachovali voči Rusku. Ich akcie znamenajú ľahkovážnosť a bezhlavosť, ktorá sa postupne stala charakteristikou Západnej hegemónie ktorá dokáže len zamorovať medzinárodné vzťahy. Presne teraz je čas kedy majú neZápadné krajiny posilniť jednotu a snahu o spoluprácu medzi sebou navzájom.

Zmŕtvychvstanie alebo nie – výsledok nezmyslu ‚Novichok‘ nebude v prospech ‚západu‘ .

*Na záver môj komentár s použitím toho označeného citátu hore. Takže krajiny EÚ sa zapojili do nezmyslu založenom na kecoch ktoré museli Američania a Briti skopírovať z nejakého prejavu proti imperialistom nejakého komunistického vodcu zo starých čias – predsa tie sme sem tam počuli. Minimálne 14 z krajín EU, pričom ostatné krajiny hrali divadlo a radili sa s vyslancami v Rusku a podobne. To sme už celá Európa úplne nesvojprávni? Nie je tu nikto čo by v EP ohlásil, že my krajiny EÚ nie sme šašovia ktorí budú robiť USA a Británii „křoví“ pre ich debilné a nebezpečné show? A stále veria že v ďalších voľbách nevyhrajú nové strany ktoré oni volajú extrémistami? Veď týmto show sa celá EÚ zaradila do tábora extrémistov a tí ktorých takto EÚ nazýva sú pravdepodobne jediní normálni. Naozaj dnes na Slovensku niet koho voliť, neviem odhadnúť ako je to v iných krajinách a ako celá EÚ skončí. Keď vidím ako vážne špekulujeme „ako zareagujeme aby sme podporili našich spojencov“ – kde je hranica za ktorú sme ochotní ísť? Hranicu smiešnych idiotov sme dávno prekročili v rámci reakcií na Afganistan, Irak, Sýriu (v tom 9/11), Kosovo, Krym, ….. ale tento prípad je tak zjavný nezmysel, že prekračuje všetky medze. Súhlas so spojencami, súhlas so spojencami, súhlas… súhlas …. prepáčte poruchu….

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.