Založ si blog

Záhada: teroristi vždy zanechávajú po čine na mieste svoje ID

Dňa 23. mája 2017 po teroristickom bombovom útoku v Manchestri bol terorista identifikovaný vďaka bankovej karte, ktorú mal v zadnom vrecku (snímka karty nebola uverejnená). Pozoruhodná je ale v tomto prípade aj skutočnosť, že jeho identitu oznámili najprv USA – cca o 2.35, ostáva záhada ako to vedeli, nakoľko Britská polícia v tomto čase ešte žiadnu identifikáciu neposkytla. Dokonca sa ňou ešte nezaoberala, riešila sa situácia po bombovom útoku ako taká. Ak to teda CIA vedela, bez akejkoľvek informácie od vyšetrovateľov, tak vlastne teoreticky mohla anglické tajné služby varovať.

Páchateľ Berlínskeho predvianočného útoku r. 2016 nákladným autom nechal údajne na sedadle v aute svoje identifikačné doklady, vyhlásili tajné služby. Pritom páchateľ bol tajným službám predtým známy a hodnotený ako rizikový. Na úteku v Taliansku bol zastrelený, teda ho nebolo možné vypočúvať.

Nice – podobný útok nákladným autom 15.6.2016. Páchateľa zastrelila polícia, jeho identifikačné dokumenty boli v aute ktorým útočil.

Teroristický útok na Bataclan a Saint-Denis v Paríži v Novembri 2015. Sýrsky a Egyptský pas dvoch páchateľov na štadióne v Saint-Denis boli nájdené, a čitateľné, hoci sa obidvaja zlikvidovali bombami. Malý zázrak.

Teroristický útok na redakciu Charlie Hebdo v Paríži 10.1.2015. Polícia vyhlásila, že našla pas Saida Kouachiho.

A nakoniec bonbónik (alebo skôr bombónik). Po útokoch na dvojičky a Pentagon, plus páde posledného lietadla pri Shanksville, boli takisto nájdené doklady údajných páchateľov. Pri ruinách jednej z WTC budov bol nájdený pas jedného z údajných únoscov, hoci z lietadiel neostalo prakticky nič po výbuchoch ktoré roztavili nosné časti budov, a lietadlá boli pri páde budov zasypané. Znamená to z praktického hľadiska, že únosca by musel počas letu mať otvorené okno a držať pas vonku (aj ten dopis, viď ďalej), aj tak by museli navyše „odletieť kus ďalej“, aby neboli zasypané ruinami. Navyše podľa niektorých zdrojov na ruinách sa povaľoval aj list na rozlúčku jedného z únoscov, to ale neskôr oficiálne nebolo zaradené medzi „dôkazy“, niekoľko podľa znalcov mentality údajných útočníkov z tajných služieb to bol určite podvrh. A pri Shanksville, hoci po lietadle ostal prakticky len kráter (vraj, podľa oficiálnych zdrojov), našiel sa v ňom pas, hoci mierne ohorený, ale čitateľný. V kráteri pritom podľa tých zdrojov neostalo prakticky nič iné, vieme len, že nikoho tam nepustili.

Takže aby sme to zosumarizovali: teroristi sú z určitého hľadiska neuveriteľne disciplinovaní ľudia a po každom útoku zaručujú plnú informovanosť verejnosti o tom kto to urobil. Nakoniec, zámerom útokov je podľa všetkého zastrašovať neveriacich. Ale niektoré z uvedených prípadov skôr naznačujú, že tie identifikačné predmety na príslušné miesta niekto položil následne. Keďže miesta sú okamžite zabezpečené políciou, vlastne ich tam môžu dať len tí policajti, prípadne tajné služby. Predsa konkrétne v prípade Berlínskeho útočníka, ak by v aute ten pas nebol nechal, neboli by ho asi našli. Pritom konkrétne tento bol predtým nejaký čas tajnými službami sledovaný a potom ho prestali sledovať, verejnosť dodnes nevie akým rozhodnutím.

Takže, kto tie útoky vlastne skutočne organizuje – ISIS? To je dosť alibisticky povedané, nedáva to prakticky možnosť bližšej identifikácie. Pritom v reakcii na terorizmus ISISu sa napríklad USA, aj Francúzsko a Británia, pokúšajú zničiť v Sýrii oficiálny režim Bašara Assada a nie ISIS. A ako vieme, ISIS vytvorili, zásobujú a cvičia USA, a to dokonca po dvoch líniách – CIA a Pentagon – pričom jedna línia sa volá umiernená opozícia, ale líšia sa len názvom (raz už dokonca bojovali proti sebe). To je ale významná schizofrénia, ktorá nedáva v boji proti ISIS nejakú významnú nádej na úspešnosť v prípade že boj realizuje USA. Na základe toho sa dá skôr predpokladať, že teroristické útoky v Európe budú naďalej. Navyše, likvidáciou režimu Muamara Kaddáfího vytvorili vlastne USA ďalšie základne pre ISIS (útočník z Manchestru bol z Líbye). No a spravidla to býva tak, že ten kto financuje, aj potom „riadi“.

Možno je to tak, ako píše Roman Bednár vo svojich niektorých blogoch – cieľom mafie vládcov je urobiť z Európy neurčitú masu bez kultúrnych a národnostných dedičstiev, a prípadne vlastných názorov, ktoré s tým do značnej miery súvisia. Pokiaľ ich máme, nie sme dobre spracovateľní, stále sa bránime napríklad zmluvám ako TTIP, migrantom, a pod. Migrantov potrebujú vládcovia aby nás „rozriedili“, útoky potrebujú na zastrašenie, aby sme prijali obmedzenia niektorých základných práv, napríklad na informácie, slobodného prejavu, a podobne. Potom to už bude ako je popísané v Orwellovom 1984. V USA sú už blízko, možno aj v Európe, o tom vlastne nemusíme vedieť; o stave v USA sme sa dozvedeli z uniknutých dokumentov CIA – trezoru 7 – Wikileaks, o stave v Európe nemáme odkiaľ.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.