Lietadlová loď na „antiteroristickej“ misii – chytila vírus

17. apríla 2020, Ivan Hečko, Nezaradené

Správu som našiel v MSN prebratú z The Guardian. Lietadlová loď Charles de Gaulle má na palube 668 (z 1767) námorníkov pozitívne testovaných na Corona vírus. Vyplávala z prístavu 15. marca a odvtedy nebola v kontakte so svetom. Rýchlosť šírenia vírusu je pozoruhodná.

Ale pre mňa oveľa pozoruhodnejšie je popísané poslanie tejto lode s celkovým počtom personálu 1767 v čase v ktorom k tomu infikovaniu došlo. Má na palube (teda okrem značnej zásoby bojových vírusov) stíhačky Rafaele, špionážne lietadlá Hawkeye, helikoptéry Caracal a Coguar. Bola na cvičení od 21. Januára a strávila niekoľko týždňov v Stredozemí v rámci Operácie Chammal, príspevok Francúzska k medzinárodnej antiteroristickej operácii menom Inherent Resolve (nedeliteľné riešenie?) v Iraku a Sýrii. Počujete dobre – antiteroristická operácia v Iraku a Sýrii, a to medzinárodná, znie to lepšie.

Nezachytil som – a to určite už roky, alebo vôbec nikdy – že by vláda Sýrie alebo Iraku bola požiadala Francúzsko o antiteroristickú pomoc. Samozrejme registrujem že Irak, po zabití Iránskeho generála teroristami z USA, vyzval USA aby opustili jeho územie, čo USA ignorujú. Teda malo by to určitú logiku, ak by Francúzi prišli na základe tejto výzvy pomôcť Iraku vyhnať z Iraku teroristov z USA a Británie, ktorí obsadili Irak a rozvrátili Sýriu. Tí teroristi sú ale spojenci Francúzska – a bohužiaľ aj naši – takže tento zámer za tým pravdepodobne nebol. Takže po analýze si môžeme dosadiť správny preklad oficiálnej správy – lietadlová loď tam bola na teroristickej operácii.

Naopak, USA po výzve Irackého parlamentu aby opustili jeho územie, a po pomerne zdrvujúcom raketovom útoku Iránu – odvete za vraždu Iránskeho generála – utrpeli značné straty na životoch a materiáli – viď môj blog – posilnili obranu nasadením nových systémov rakiet Patriot, teda žiadosť oficiálneho zástupcu ľudu Iraku ignorujú. Vlastne jedinou skutočnou protiteroristickou operáciou v poslednom čase v Iraku bol ten raketový útok na základne USA v Iraku zo strany Iránu. Takže predsa antiteroristická operácia, len tá Francúzska loď sa zabudla zapojiť, resp. ešte tam nebola, nestihli to.