Založ si blog

Hľadá sa „korešpondent z Ruska“

Moon of Alabama, 20.11.2020

Čudovali ste sa niekedy prečo ‚západné‘ mainstreamové médiá spracúvajú historky o Rusku a ďalších cudzích krajinách „tak blbo, nepravdivo“?

Je to jednoduché. Zamestnávajú tých najvymytejších (brainwashed – vymyté mozgy), najneobjektívnejších (biased) a cynických pisateľov akí sa dajú zohnať na ten flek. Tých, ktorí sú dostatočne skorumpovaní, aby povedali akúkoľvek lož potrebnú na podporu pohľadu na svet svojich vydavateľov a vlastníkov médií.

Sú v tom celkom najlepší (upfront – celkom vpredu).

Tu je dôkaz vo forme job description – teda „popisu práce“ pre pozíciu zahraničného korešpondenta New York Times v Moskve:

Ruský korešpondent

Popis práce

Rusko Vladimíra Putina je stále jednou z najväčších historiek vo svete.

Vysiela úderné bandy (oddiely, hit squads) vyzbrojené nervovým plynom proti svojim nepriateľom, naposledy to bol vodca opozície Aleksei Navalny. Najíma svojich kybernetických agentov aby zasievali chaos a disharmóniu na Západe, aby pošpinili jeho demokratické systémy, zatiaľčo pestuje svoju lživú (faux) verziu demokracie. Nasadilo súkromných vojenských kontraktorov po celej zemeguli, aby tajne šírili jeho vplyv. Doma, jeho nemocnice sa rýchle zaplňujú pacientmi Covidu, zatiaľčo jeho prezident sa skrýva vo svojej vile.

Ak toto znie ako miesto ktoré chcete pokrývať, tak máme dobrú správu: Budeme otvárať pozíciu pre nového korešpondenta, keďže Andy Higgins preberá pozíciu nášho nasledujúceho Šéfa Kancelárie pre Východnú Európu začiatkom budúceho roku.

Tu nasleduje fotografia takého skutočného listu s hlavičkou Internationaal Opportunities – Medzinárodné príležitosti, viď link hore plus dátum.

Aby ste mohli písať pre the Times, musíte vnímať Ruskú Federáciu ako krajinu ktorej vládne jeden človek.

Musíte byť zanietený veriaci v tie nezmyselné výmysly (hogwash) o Novičoku vyrobené MI6. Musíte veriť aj v Russiagate a mnohonásobné idiotstvá (idiocies) ktoré vyrobili, dokonca aj po tom, ako boli vyvrátené.

Musíte vedieť, že sčítavania hlasov v Rusku sú vždy zlé, zatiaľčo U.S. sčítavanie hlasov je najspoľahlivejšie vôbec. Ruskí súkromní vojenskí kontraktori (ktorí, ako musíme veriť, sú zlí ľudia) sú ‚tajne nasadzovaní‘ všade kam vyhlasuje vydavateľ že tam sú. V Rusku sú nemocnice samozrejme vždy horšie ako naše.

Dokonsa aj keď sa dá ľahko overiť, že Vladimir Putin (ten najhorší človek všetkých čias) teraz pracuje v Kremli v tomto zamestnaní sa vyžaduje tvrdiť, že sa skrýva vo vile.

Väčšina ľudí, ktorí píšu pre Times nebudú v skutočnosti veriť tie vyššie uvedené blbosti. Ale ten popis práce nie je na pozíciu, ktorá vyžaduje zvážiť a oznámiť fakty. Je to na pozíciu v ktorej sa požaduje od človeka klamanie. To, že Times uvádza kompletný zoznam najnovších nezmyslov o Rusku hneď na začiatku popisu práce jasne ukazuje, že len tí ľudia, ktorí podporujú tieto doterajšie lži, budú považovaní za primeraných na rozprávanie budúcich lží o Rusku.

Žiadna čestná nezaťažená osoba nebude chcieť takýto džob. Ale, keďže je zároveň súčasťou spoločenskej prestíže, dobrého príjmu, a pravdepodobne príjemného bytu v Moskve, New York Times určite nájde viacero ľudí, ktorí sú ochotní predať svoje duše aby ho dostali.

Zaujímavosťou je, že ponuka práce nezahrnuje v zozname požiadaviek znalosť Ruského jazyka ako podmienku. Hovorí len, že ‚Plynulá Ruština má prednosť (Fluency in Russian is preferred)‘.

‚Západné‘ mainstreamové médiá sú plné takých neobjektívnych, cynických a samo-cenzurujúcich sa Korešpondentov, ktorí majú minimálne, ak vôbec nejaké, vedomosti o krajine, z ktorej reportujú. Preto teda nemôže prekvapiť, že ‚západné‘ populácie, t.j. občania, ako aj ich politici, často nemajú vôbec žiadne vedomosti o tom, čo sa v skutočnosti vo svete deje.

A už len poznámka k idiomu použitému vyššie – hogwash – nezmysly, ale doslovne je to niečo, v čom sa vyváľalo – opláchlo – prasa.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.