Založ si blog

Základne a zbrane USA a naša bezpečnosť. Radarmi neviditeľné F35 zmizlo z radarov

Tento blog píšem v rámci konštatovania, že obidve strany účastné pri zostavovaní zmluvy medzi USA a SR (asi je o „obrane“), klamú. Teda nielen US strana, ale aj naši vyjednávači, ktorí sa zrejme pokúšajú vyhovieť Američanom, a do podpisu klamať občanov Slovenska, samozrejme okrem tých, čo trčia pravicovým kruhom zo zadku. Po podpise sa už „nebude dať nič robiť“.

To čo som uviedol v nadpise je len ilustrácia, že USA v podstate klamú už vo všetkom, a to zahrnuje aj kvalitu zbraní, ktoré nám prípadne v rámci zmluvy vnucujú. Japonské letecké zložky (Vzdušné sily sebaobrany sa to volá), na ktorých území sa nachádzajú radarmi neviditeľné lietadlá F35 oznámili – 9.4. okolo 7.30 večer – že jedno z ich F35A zmizlo z radarov v oblasti prefektúry Aomori, teda zrejme spadlo do mora. Vzlietlo z leteckej základne Misawa okolo 7.00 večer.

Neviem čo všetko nám tu chcú Američania umiestniť, isté je len to, že ak ako odvetný krok Rusko na tieto základne namieri svoje zbrane, Američania nám môžu dodať len obranné systémy, ktoré sú proti Ruským zbraniam bezmocné. Teda z nášho hľadiska prakticky žiadne reálne obranné systémy. Napríklad protiraketové systémy Patriot podľa všetkého neboli nikdy poriadne otestované. Systémy ktoré predali Saudskej Arábii nie sú v stave zastaviť staré Iránske rakety, ktoré vystreľujú z Jemenu tie zložky, proti ktorým tam USA a Saudská Arábia bojujú. Systémy proti medzikontinentálnym raketám (a to v súvislosti s raketami KĽDR, nie Ruskými) boli vyskúšané raz a využívali pritom slnečné osvetlenie, teda v tme zrejme zlyhajú.

Informácia pochádza z Moon of Alabama článok sa volá Zánik „západného“ systému. Podľa názoru viacerých autorov USA dnes nemajú žiadne kapacity na doháňanie Ruského náskoku. Navyše im o to ani nejde, im stačí, že sa na tom zbrojení oligarchovia nabaľujú. Už som písal, že na obranu SR sú potrebné 3 (tri) F-16, nie 18 – pre koho to teda kupujeme? Odpovedám si sám – pre vojenský personál USA, a nie pre účely obranné.

Ďalej autor v článku analyzuje viacero dnes vyrábaných, alebo modifikovaných zbraňových systémov USA, a v podstate pri každom analyzovanom systéme sa potvrdzuje, že primárnym účelom toho zbrojenia je bohatnutie oligarchov a prípadne zastrašovanie slabších krajín (sem asi patríme aj my). Podľa neho neviditeľné F35 vidia všetky Ruské systémy od modifikovanej verzie S300, a aj všetky moderné Ruské lietadlá, nakoniec ho videla aj služba Japonskej základne, kým spadlo – až vtedy sa mu „podarilo zmiznúť z radarov“.

A ešte detail. Je vysoko pravdepodobné, že zmluva vo formulácii nie je viazaná na naše členstvo v NATO, teda ak ju podpíšeme, tak sa už z toho nevykrútime ani prípadným vystúpením z NATO.

Záver: Kruh sa uzavrel. V roku 1989 sme sa dostali spod Ruského vplyvu a Ruskej vojenskej zóny. Kým sme tam boli, panovali u nás klamstvá a podlízavosť našich politikov voči Rusom, a tiež absolútna poslušnosť naších – vtedy len štátnych – tzv. médií v kopírovaní proruskej línie. Dnes sme vraj slobodní – v akom zmysle? Naši politici vyjednávajúci s USA zmluvu nám ju taja, a podľa toho môžeme usudzovať, že je formulovaná absolútne podľa požiadaviek USA, bez ohľadu na bezpečnosť Slovenska. Verejnoprávne médiá sa neopovažujú požadovať tú zmluvu na zverejnenie, a rôzne kľučkujú, kým sa nebude dať nič robiť. A máme tu médiá platené USA a ich poskokmi, ktoré – za peniaze – dlhodobo klamú časť obyvateľstva. Sme tam, kde sme boli pred rokom 1989. Klame sa a nie sme slobodná krajina. Rozdiel je v tom, že medzinárodná situácia je dnes oveľa horšia vďaka naším spojencom. Ale naša situácia je horšia aj vďaka neschopnosti (úplatnosti a karierizmu?) naších politikov, a časti spoločnosti, ktorá je ochotná Slovensko predať.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.