Založ si blog

O čom médiá čušia. Otázky: prečo; majú na to právo?

Obvykle kritizujem médiá za pravicové postoje, teda za to, o čom nás informujú – čiastočne alebo úplne nepravdivo – z príslušných zdrojov. Ale v poslednom čase bolo viacero tém, ktoré „ignorovali“, niektoré som v predchádzajúcich blogoch spomenul. Išlo pri tom o závažné veci, napríklad interview so strelcami z Maidanu, výsledok Švajčiarskeho laboratória ohľadne otravy Skripaľovcov, nová jadrová doktrína USA, fingované chemické útoky, a podobne. V jednom staršom blogu som to nazval, že smerujeme ku Korporátnemu Komunizmu – systému ktorý bude z hľadiska bežného človeka ako komunizmus, ale mimozákonná riadiaca menšina budú korporáti. Takže dnes pridám ďalšiu konkrétnu kritiku o tom čo nepovedali.

Zdrojom informácií je článok Prof. Marjorie Cohn v Global Research. Pre tých čo sledujú politiku USA, resp. pána Trumpa – toho asi sledujú aj tí čo nechcú – totiž táto informácia môže byť náznakom určitých zmien politickej klímy, prinajmenšom v Kongrese (t.j. dolná snemovňa USA).

Kongres teraz pripravuje po dlhom čase AUMF na rok 2019 (Authorisation for the use of military force, čiže autorizáciu použitia vojenskej sily), pričom sa chystá vlastne obnoviť túto svoju ústavou danú právomoc, ktorú v predošlom období (po 11/9) „prenechal“ – dalo by sa povedať – PNAC a vojnychtivým zložkám. Kongresman Keith Ellison (Demokrat) a ďalší štyria navrhli nasledujúci tzv. dodatok (amendment):

Kongres rozumie, že použitie ozbrojených síl proti Iránu nie je autorizované týmto zákonom, ani žiadnym iným zákonom.“

Tento dodatok bol odsúhlasený hlasovaním 24. mája v drvivom pomere 351 – 66. Okrem vyššie spomenutého pána Ellisona – Demokrata, dodatok pripravovali štyria jeho spolustraníci a jeden Republikán. Výsledok hlasovania však ukazuje, že názor ide naprieč stranami. Návrh zákona ide do Senátu.

Ak verzia Senátu tiež zahrnie túto pasáž, Kongres týmto vysiela Trumpovi jasnú správu, že nemá zákonnú autoritu na vojenský útok proti Iránu. Autori uvedení vyššie to komentovali slovami Ellisona:

Jednohlasné odsúhlasenie tohto bi-partajného dodatku je silnou a dobre časovanou protiváhou odstúpenia od zmluvy s Iránom zo strany Trumpovej administratívy a jej stále agresívnejšej rétoriky. Tento dodatok vysiela silnú správu, že Americkí ľudia a členovia Kongresu nechcú vojnu s Iránom. Dnes Kongres konal, aby si obnovil svoju moc nad nasadzovaním vojenskej sily.“

Ďalší spolupracujúci, McGovern, pridal: „Kongres vysiela jasnú správu, že prezident Trump nemá právomoc vstúpiť do vojny s Iránom. V čase ľahkovážneho zrušenia zmluvy s Iránom, a útoku na Sýriu bez súhlasu Kongresu, nastal ideálny moment, kedy by si mal Kongres potvrdiť svoju autoritu. Už dávno prešiel čas ukončiť „voľnú ruku“ Bieleho Domu, a odhlasovanie tohto dodatku predstavuje silný štart“.

Môj komentár: Samozrejme návrh zákona schvaľuje Senát a „hin se hukáže“ (stihol vraj povedať Kozina, odvolávajúc sa na úplne najvyššiu inštanciu). Vojnychtivý komplex nalieva peniaze kam treba, má ich dosť, lebo takáto investícia má vysokú návratnosť. Tým pádom je hodne vysokou inštanciou, hoci mimoústavnou – korporátnou. Táto informácia ale v každom prípade naznačuje, že aj v USA médiá vykresľujú ich svet tak falošne ako naše: o tomto (a podobnom) mainstreamové vôbec nehovoria, a naše to „preberajú“, t.j. tiež o tom mlčia. Ale my máme aj verejnoprávne, ktoré si platíme. Kto vyberá čo nám nepovedia a kto vyberá tie klamstvá čo nám povedia? A samozrejme, na základe akého práva? A aké páky máme na to, aby sme to zmenili?

Vyzerá to tak, že žiadne, hoci vraj máme teraz demokraciu. Ale nebudem vymýšľať zložitú odpoveď prečo je to u nás takto, okrem vyššie spomenutého Korporátneho Komunizmu presmerujem na výstižný blog: http://cudzinec.blog.pravda.sk/2018/06/07/chmuloviny/ , alebo dnešný http://mikulas.blog.pravda.sk/2018/06/11/o-ovplyvnovani-nezavislych-novinarov/

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.