Založ si blog

Schizofrénia politiky Slovenska (a celej EÚ) zo „súhlasu“

Zrazu „padla kosa na kameň“: prezident Trump sa postupne pod riadením feudálnej vrstvy USA dostal do pozície, ktorá by sa dala charakterizovať titulom diela Aloisa Jiráska „Proti všem“. V niekoľkých posledných mesiacoch sa naša politika zmietala v záchvatoch „súhlasov“ s evidentnými klamstvami. Zakaždým súhlasíme so „spojencami“ bez akéhokoľvek čo len pokusu danú situáciu nejako posúdiť. Náš „hlavný“ spojenec sa však takto dostal do sporu aj s Európskymi spojencami. Čo teraz??

Naši politici sa zasekli a plne prejavili svoju bezcharakternosť a v podstate strach z prípadných vlastných názorov. Už roky zrejme žiadne nemali a dávali pozor aby to tak bolo. Čakajú, ako sa rozhodnú Nemci a Francúzi. Napriek tomu, že tí už prejavili nesúhlas s USA, naše mainstreamové médiá a väčšina politikov stále akoby visia vo vzduchoprázdne, a ak majú niekde schované nejaké názory, alebo ich zvyšky, tak ich neprezradia ani na mučidlách. Veď ktovie čo bude zajtra, u Trumpa nikdy nevieš, a navyše ako môžeme spolupracovať s Ruskom alebo Iránom, ak si to neželajú feudálni páni USA? Ale ak sa pán kapitán Danko, ktorý ináč nie je mojím obľúbencom, odváži prejaviť priateľský postoj voči Rusku, nakoniec v súlade s postojom napríklad Rakúska, naším mainstreamovým médiám sa uľaví – aha, máme tému – a pustia sa do neho. Predsa keď ide do zahraničia, dokonca takého kde sa nepodlieha súhlasom, musí rozprávať v súlade s Ministerstvom Zahraničia. Ale tým sa rozumie, že nesmie v zahraničí povedať nič, čo si tam predtým nedá schváliť. Podľa nich by to nemohol ani premiér.

Týmto sa trochu odkrýva mechanizmus tohto štátu v oblasti politiky, zrejme aj ostatných vazalských štátov: Nemáme vlastnú politiku – Ministerstvo zahraničia sleduje vývoj u „nadriadených“ štátov a podľa toho usmerňuje zrejme dokonca aj predsedu vlády. Musíme byť zladení. Tento istý stav za tzv. komunizmu dnes nazývame násilným podriadením a útlakom. Keby sa bol pán Danko pýtal na prípustnosť svojho prejavu, asi by mu odporučili aby tam nešiel, alebo nič nehovoril, lebo nevedia. Nevedia kto je momentálne nadriadený štát a čo si majú myslieť. Len si predstavme to absolútne prázdno v hlave, to sa asi nedá dosiahnuť ani celonočným pitím. A náš pán minister – má k dobru že sme v poslednom záchvate intríg nikoho nevyhostili – sa chová opatrne, má dobrú pozíciu na medzinárodnom fóre a nechce ju stratiť.

Nečítam bežne médiá platené USA a pánom Sorosom, ale možno si pozriem ako strávia situáciu, keď je dosť zjavná snaha USA o rozvrátenie ekonomickej spolupráce s podtextom udržovanie existujúcich a prípadne rozpútanie ďalších konfliktov, hlavne proti Iránu. Platia ich totiž za šírenie neokonzervatívnych názorov a hoci tie už dávno prekročili hranicu zdravého rozumu, doteraz za dali udržovať – pre tých svojich čitateľov – sústavným kopírovaním klamstiev a rétoriky z pôvodne zdrojov USA, aj za súčinnosti pána Kisku. Ale týmto krokom Trumpa sa dostali tak trochu na križovatku: zdroj zabočil natoľko doprava, že už jazdí po chodníku – dá sa ešte nasledovať? A ak ho budú ďalej sledovať, ale už len po ceste, neprestane ich platiť? A ak pôjdu tiež po chodníku bude ich ešte niekto čítať?

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.