Založ si blog

Odolnosť ľudí voči Fake News sa vraj hodnotila – ako sa to asi meria?

Pred pár dňami sa v Pravde objavil článok o vyhodnotení odolnosti obyvateľstva v rámci EÚ, alebo časti EÚ, voči Fake News. Nepamätám sa ako sme z toho vyšli my, alebo V4, to ma v rámci témy vlastne vôbec nezaujímalo. Ale veľmi ma zaujalo, že sa niekto rozhodol to merať a nejako vyhodnocovať.

A to najmä z dôvodu, že prieskum mal podľa všetkého punc EÚ. No a predsa väčšinu Fake News ktoré sa u nás dostávajú do obehu vytvárajú – alebo preberajú a preposielajú ďalej – mainstreamové médiá EÚ. Takže predpokladám, že prieskumná skupina predloží vzorke obyvateľstva nejaké správy a bude vyhodnocovať odpovede, napríklad:

Príklad 1: Skripaľovci boli otrávení Rusmi vyrobeným jedom Novičok, alebo NATO vyrobeným „BZ toxínom“ – je správne A alebo B? „Žiadúca“ odpoveď „odolného voči Fake News“ je – podľa tých čo sa pýtali – „A“, ale pravdivá odpoveď je „B“.

Príklad 2: Budovy WTC padli následkom A: nárazu lietadiel a požiaru, alebo B: výbušnín. Výsledok rovnaký.

Príklad 3: Chemický útok v Sýrii v roku 2013 bol podľa názoru zástupkyne OSN Carly del Ponte útokom vykonaným: A: Assadovými ľuďmi, alebo B: USA financovanou opozíciou. Výsledok rovnaký. Už je to nudné, tak už len jeden príklad.

Príklad 4: MH17 zostrelili A: Proruskí separatisti Donbaskí, alebo B: Ukrajinská armáda. Podľa Holandského súdu proruskí separatisti, pričom dokonca majú spracovaný podrobný scenár ako sa systém BUK presúval z Ruska na Donbas a po vykonaní operácie späť. Pritom ale let MH17 bol zostrelený stovky kilometrov od trasy svojho letového plánu, ktorý smeroval nad Azovské more – ako mohli Donbaskí milicionári vedieť že tam bude a doviezť si tam ten systém aby ho zostrelili? Takže Holandský scenár: Dopravili si ten systém BUK, nainštalovali, potom zavolali na ATC centrálu v Kyjeve (stredisko riadenia letovej prevádzky): Už to máme, teraz nám presmerujte ten let, nech ho môžeme zostreliť, a ATC tak urobilo. Nijako ináč sa to lietadlo totiž nemohlo v tej oblasti nachádzať, malo byť úplne inde. Ale že by ATC Ukrajiny takto spolupracovalo z proruskými separatistami, to teda skôr s tou ukrajinskou armádou ako poskokom USA. T.j., výsledok opäť rovnaký.

Nebudem pokračovať, nakoľko je to zbytočné, vzhľadom na to, že ak by som bol jednou z testovaných osôb, bol by môj individuálny výsledok – na 100% nevyhovujúci, verí všetkým Fake News. Pričom skutočnosť je, že žiadnym neverím . Ale keďže prieskum robili výrobcovia, alebo šíritelia Fake News z US-Britských dielní Göbbelsovej tradície, je nutné len upraviť interpretáciu výsledkov, a to úplne triviálnym spôsobom: Skutočné percento ľudí odolných voči Fake News nie je to čo bolo uvedené, ale 100 mínus uvedené percento. Teda ak sme boli napríklad hodnotení, že len 30% naších ľudí je odolných, tak v skutočnosti je to 70%. Pozdravujem všetkých blogerov.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.