Založ si blog

Stratégia oblbovania obyvateľstva v tzv. slobodnom svete – a u nás

V jednom z mojich blogov som sa odvolal na článok pána menom Edward Curtin, Ktorý sa volá „Organizovaný chaos a zmätok ako politické ovládanie“ uverejnený v Global Research. Prevzal som vtedy z článku len jeden alebo dva citáty, ale myslím si, že za súčasnej situácie je celý článok veľmi aktuálny pre Slovensko, alebo ktorúkoľvek krajinu v Európe. Takže preklad článku:

There’s something happening here, but what it is ain’t exactly clear.” – „Niečo sa tu deje, ale čo to je nie je presne jasné“ spievala rocková kapela Buffalo Springfield v roku 1967 text tu

Nie je účelom aby to bolo jasné, či vtedy, alebo dnes. Ak ste zmätení správami ktoré počujete, tak máte byť. Oni chcú aby ste boli. Oni vás k tomu tlačia. Ale nemusíte byť.

Kto sú “oni”? Oni sú korporátne mainstreamové médiá (MSM), ktoré slúžia ako hovorcovia pre mocenské elity, ktoré sú spojené cez zložitý systém inštitúcií a spoločností, ktoré sú zároveň jasné aj hmlisté. Prevádzkujú show, ktorú médiá vyrábajú pre masy. Aby som parafrázoval slávneho Amerického propagandistu menom Edward Bernays: Toto je výroba súhlasu ignorantského stáda niekoľkými inteligentnými.

Skutočnosť, že toto už beží dlho, by mala byť zrejmá. Že takáto propaganda je dnes naše „priestorové ozvučenie“ je fakt. Je totálna a nonstop. Dokonca aj jej kritikov niekedy „zvedie“ aj keď sú zhrození.

Ale rozprávam jasné veci aby som preskúmal skryté. Konkrétne, spôsoby ktorými sa elity pokúšajú ovplyvňovať myseľ verejnosti zmätenými protikladmi, polopravdami, násobné a protichodné historky, a odhalenia predložené na zatajenie oveľa podstatnejších faktov.

Základný spôsob ktorým je dnes ovládané myslenie ľudí je tým, že ich zmätieme a vytvoríme stály stav mentálnej nerovnováhy. Zmätený a rozhodený nejednoznačnými správami, nelogickým reportovaním, a kaleidoskopickým kolotočom protichodných správ, priemerná osoba je zredukovaná na mentálny zmätok.

Priemernému človeku ktorý sa pokúša byť informovaný,” píše Jacques Ellul v diele Propaganda, “sa vynára svet ktorý je prekvapivo nekoherentný, absurdný a iracionálny, čo sa pritom rýchle a neustále mení z dôvodov ktorým nerozumie.”

Pozrime na Donalda Trumpa. Je pravidelne káraný médiami za ten nekonečný prúd tweetov a protichodných vyhlásení. Volajú ho pitomec (moron), mentálne nevyvážený, a clown. Ale čo týmto kritikom uniká je, že on ich poráža v ich vlastnej hre zasievania zmätku. On je náš moderný mýtický Johnny Appleseed (čosi ako národný hrdina v niektorých štátoch USA, zavádzal pestovanie jabloní), divoko rozsievajúci semená zmätočného rozruchu aby podnecoval aj miatol. Nie je žiadnou anomáliou. Vyšiel z nášho celebrita-realita-TV premietnutého sveta aby pokračoval v úlohe médií, o ktorej Orwell povedal že je nevyhnutnou úlohou pre vládcov v totalitnej spoločnosti: “vykĺbiť u ľudí zmysel pre realitu.”

Mainstreamové médiá toto robia denne. Spomeňme si na ich reportovanie niektorých tém a opýtajte sa sami seba čo presne vlastne povedali – Russia-gate (zasahovanie Ruska do volieb USA), Zmluva s Iránom, Las Vegas masaker, Katalánsko, zdravotné poistenie (v USA), atď. Blábolenie nakopené na blábolenie, tým sa dá popísať čo povedali. Zmes (v origináli salmagundi, jedlo zmiešané z veľa zložiek) protichodných prázdnych rečí (verbiage), ktorá zanechá polovnímajúcu osobu krútiť hlavou v údive. Alebo ho nechá úplne zmäteného, bez akéhokoľvek zmyslu o tom, čo je pravda.

Zatiaľčo vypasený a vulgárny Harvey Weinstein, kamoš politikov Demokratickej strany, ktorí dostali značné sumy z jeho hlbokých vačkov, dominuje na MSM scéne, ako keby sa jeho činy zrazu objavili odnikiaľ, vojna USA proti Sýrii a toľkým ďalším krajinám “sa nedeje”, ako to Harold Pinter (Britský dramatik) povedal vo svojej reči v rámci prijímania Nobelovej ceny, keď povedal, že systematické zločiny Spojených Štátov „boli zmiznuté“ za “vysoko úspešným číslom hypnózy”. Nukleárne vyhrážky voči Číne a Rusku sa nedejú. Aj tak je to momentálne jedno. K tomu by sme sa mohli vrátiť na budúci týždeň, alebo budúci mesiac, ak dovtedy skončíme s Weinsteinom, alebo ak sa pitevná správa Stephena Paddocka (strelec z Las Vegas) nevráti zo Stanfordu, kde študujú jeho mozgové tkanivo, aby zistili príčinu a spôsob jeho smrti – vieme aké hlboké tajomstvá môže odhaliť mozgové tkanivo. A, áno, budeme skúmať otázku ktorú sa brilantný reportér opýtal zodpovedných osôb Las Vegas:

Myslíte si že to Paddock urobil pretože mohol?”

V roku 2003 Bushova administrácia nehorázne klamala o tom, že Saddam Hussein disponoval zbraňami hromadného ničenia, aby spustili barbarskú a kriminálnu vojnu proti Iraku. Potom Obama plachtil na závratných fantáziách liberálov, tých istých ľudí, ktorí podporovali roztrhanie Srbska v roku 1999. Usmieval sa a usmieval, a artikulovane rozprával o potrebe vojny, vrážd dronmi, záchranou Wall Street a veľkých bánk, o potrebe konfrontovať Rusko vo veci jeho vlastnou administráciou vytvoreného prevratu na Ukrajine, a na likvidácii whistleblowerov (ktorí sú chránení zákonom USA). Celé dekády médiá opakovali nehorázne klamstvá týchto ľudí. Propaganda prechádzala od uhladených k jasným a späť k uhladeným. A potom „šok a úžas“ zvolenia pána Trumpa. Čo si počať s jedným z nich, jedným zrodeným z komplexu zábava-médiá-správy? Trump ich obvinil z vyrábania falošných správ (fake news). Neúnavne na nich útočil, akoby chcel povedať: vy pokrytci; obviňujete ma z toho čo robíte vy. Potom pokračoval v tweetovaní svojich správ so zámerom zmiasť a rozdúchať. Pokračoval vo vypúšťaní vyhlásení, ktorým potom protirečil. Čo mali úbohé médiá robiť iné ako prekonať ho v tom? To aj urobili.

Teraz sme vstúpili do novej fázy propagandy, kedy zvolenou metódou je zasievanie masového zmätku ohľadne každej témy v čase 24/7.

Ale nádej spočíva v tom, ak pochopíme význam paradoxného výroku Oscara Wildea: “Ak ako prednášajúci, tak aj poslucháči sú zmätení, tak prejav je hlbokomyseľný”.

Kontrola teórie na príkladoch:

MH-17: Včera sme sa v správach k téme vrátili, samozrejme podľa návodu z USA a ich žiakov z Holandska. Riešia sa – dookola – technické okolnosti zostrelenia, ktoré sa zároveň prekrúcajú s cieľom obviniť Rusko. Ignoruje sa základná skutočnosť, že do „oblasti bezpečného zostrelenia“ (t.j. bez hrozby ohrozenia iného letu), stovky kilometrov od miesta kde lietadlo malo v tom čase byť podľa letového plánu nad Azovským morom, sa mohlo dostať výlučne na základe inštrukcií Ukrajinského Strediska riadenia letov.

Tzv. Novičok: napriek nespochybniteľnej skutočnosti, že ten jed by obeti zabil v priebehu maximálne cca 15 minút, a nálezu Švajčiarskeho laboratória že išlo o „BZ toxín“ používaný v rámci NATO, len pred niekoľkými dňami náš hlavný moderátor správ RTV opäť spomínal „otravu Skripaľovcov Novičokom“, naďalej používal britskou propagandou vymyslený názov jedu, aj celú fámu. Ale možno len chcel povedať, že Putin to odmietol. V každom prípade to potvrdzuje teóriu. Putin odmietol niečo čo nemohlo byť, je to niečo o čom sa hodne hovorilo, treba vnášať zmätok.

Migranti, teroristické útoky: pri riešení týchto otázok sa úplne ignoruje príčina migrácie – vojny v oblastiach, a napríklad zbrane a iná výbava z USA v rukách ISISu, podpora US rozviedky ISISu, výcvik, a pod., pričom ISIS je oficiálne nepriateľom USA. Normálne, nie?

A samozrejme WTC, to ja nemôžem vynechať, aby som nesklamal: Budovy vraj padli následkom nárazu lietadiel a požiaru, stále hlásame oficiálne aj my(!). Nikto si akosi nespomína, že v ruinách (WTC 1 a 2) sa nenašli žiadne telá, ale ani žiadne stopy po nich, a vybavení budov, pričom úlomky kostí sa našli na streche Deutsche Bank. Samozrejme ani nehovoriac o stykoch Ál Kájdy s CIA a výcviku únoscov, a PNAC, stykov Bushovcov a bin Ládinovcov. Alebo výsledok skúmania University of Alaska, ktorá pád budov týmto spôsobom následkom nárazu lietadiel a ohňa, ako je popísané v správe NIST, jednoznačne vylúčila. Posledná oficiálna správa na túto tému je, že starosta New Yorku chce na smetisku, kam boli ruiny vyvezené, dať hľadať pozostatky obetí. Veď väčšina nevie, že to sa stalo pred ich vyvezením. A ak áno, prípadne zapochybujú.

Takže už som to v nejakom blogu krátko zhrnul: Mainstreamové médiá popisujú svet tak ako to vysvetlil pán Curtin, s výsledkom, že so skutočným svetom má vlastne spoločné len geografické názvy, účelom ostatných zložiek „správ“, resp. „informácií“ je výlučne dezinformovať, vytvárať zmätok. Môžeme, ako zvyknú písať matematici na konci dôkazu, povedať QED. V niečom sa naším veľkým vzorom približujeme, však oni aj do toho investujú. Viď aj dnešný blog autora mugurin.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.