Založ si blog

USA: sme pripravení jednať so Severnou Kóreou bez akýchkoľvek predbežných podmienok – čože, čože?

No, ako sa hovorí, bolo načase. Ohlásili to neviem presne kedy, (uvádzajú že pred 9 hodinami, ale čas rýchle beží) niekedy dnes – dá sa nájsť napríklad na NBC. Pán Rex Tillerson dokonca vyhlásil, že predsa nemôžu očakávať (čo doteraz požadovali), že Severná Kórea kvôli jednaniam – t.j. predtým ako by začali – opustí jadrový a raketový program, do ktorého toľko investovala. Len si predstavte, to sa dejú veci!

Aj by som ocenil „realistický prístup“ pána Tillersona, keby som nepoznal doterajší vývoj okolo vzťahov USA a Severnej Kórey. Pôvodne sa Severná Kórea pokúšala vyhovieť požiadavkám na zrušenie sankcií, ale vždy keď ich splnila, boli nasadené ďalšie. Nakoniec, podobne to prebiehalo s Iránom, lenže Irán potom nakúpil Ruský protiraketový systém S300 (možno už doplnený na S400) a tým si výrazne posilnil vyjednávaciu pozíciu. Túto potvrdil v poslednom čase, keď vyvinul nové rakety ktoré použil v Sýrii.

USA pôvodne – pomerne dlhodobo – pristupovali ku všetkým krajinám ako politicky a vojensky „nadradená“ krajina, ktorá vie najlepšie čo je demokracia (taká feudálna), a ak to druhá strana nechápe, tak s ňou zatočí, rozvráti ju a nasadí tam bábkovú vládu. Najprv USA narazili v Iráne – Irán si zabezpečil obranu a šokoval USA použitím nových presných a účinných rakiet proti ISISu v Sýrii – hoci to sa vtedy až tak široko neregistrovalo. Zároveň narazili na Ruské zbrane a vojakov v Sýrii, kde sa ukázala absolútna nadradenosť Rusov v protiraketovej a všeobecne protivzdušnej obrane (detaily viď komentár k môjmu predošlému blogu od „simon22“). Nakoniec ich Sýrski spojenci prebehli k Rusom a tým ostali USA v Sýrii ako kôl v plote (a nejakí ich vojaci tam trčia a boja sa, viď chat v predošlom blogu, už to vyzerá podľa toho vtipu – pôvodne protiruský – aký je rozdiel medzi bojovníkmi a válečníkmi USA – válečníci sa váľajú v Nemecku a bojovníci sa boja v Sýrii).

No a vyzerá to tak, že Sýria a najnovšia Severokórejská raketa Hwasong-15, spolu s vyššie uvedeným, „vyzliekli USA donaha“. Ukázalo sa – podľa ich reakcií, hlavne okamžitého opustenia zastrašovacieho postoja – že veci sa majú ináč:

  • Ich hlučne propagovaná obrana proti ICBM je zjavne v úplne začiatočnom štádiu a nemá ešte ani koncepciu. Vykonali nejaké pokusy, ktoré som spomenul v predošlom blogu, na základe ktorých sa nedá povedať vôbec nič, len to, že raketou zostrelili nejakú vlastnú raketu ktorá plnila funkciu útoku. Ale len raz a cez deň.
  • V tomto článku s názvom „THAAD can’t destroy the North Korean ICBMs but the NAVY might have a way” (THAAD nemôže zničiť Severokórejskú ICBM, ale námorníctvo by mohlo nájsť nejaký spôsob) sa vlastne iba špekuluje ako by sa to dalo urobiť. THAAD znamená Terminal High Altitude Area Defense, čiže to je ten konečný obranný systém vo veľkej výške, ktorý podľa toho existuje, ale nie je skoro vôbec otestovaný (a vývoj stál miliardy dolárov) a predali ho Južnej Kórei. A pritom ten je pôvodne na tento účel budovaný. Predsa Rusko a Čína majú stovky ICBM a Ruský S500 sa už postupne buduje (a S400 tiež dokáže veľa). A takých podobných článkov ako ten o THAAD sa objavilo viac.

Zdá sa, že USA v tejto súvislosti „dobehol“ ten feudalizmus, ktorý je „ešte triednejšia“ spoločnosť ako kapitalizmus, ktorý dávno opustili (chvalabohu, dá sa povedať). Všetko na čom sa dá zarobiť musí ísť cez tých niekoľko feudálnych rodín a tých je málo. Okrem toho, iba oni môžu do všetkého hovoriť, teda ak niekto povie, že toto nie je dobré, stáva sa nepriateľom – prakticky ako  u nás keď váš názor je iný ako názor bratislavskej kaviarne (BK). Tá krajina vydáva na zbrojenie viac ako nasledujúcich 6-7 v poradí spolu, a zrazu sa ukáže, že je bezbranná proti niečomu, čo už dlho existuje. Vyrábajú sa lietadlové lode ktoré stoja desiatky miliárd a dajú sa zničiť raketou ktorá stojí „len“ pár miliónov, a tie ktoré Rusi a Iránci „predviedli“ v Sýrii sa dajú použiť aj proti lodiam, pričom Rusi (a Číňania) majú navyše špeciálne protilodné. Sem tam na to niekto upozorní a hneď ho umlčia, predsa tu ide o prachy, a nie hocijaké.

Na vojne som bol tankista a počas cvičení sme nacvičovali na predošlú vojnu – t.j. na úrovni II. svetovej, ktorá bola hodne dávno. Ale boli tu Rusi, ktorí vedeli, a časť našej armády nacvičovala na prípadnú ďalšiu vojnu – aj s novými bojovými prostriedkami, ako rakety, celkom iné tanky, a v tom čase lietadlá najlepšie na svete, bolo to ale dosť utajované. USA majú však opačný problém – tají sa tu nie čo majú, ale čo nemajú, a kde všade bojujú. Zbrojenie a vojny sa platia z daní občanov (feudáli neplatia dane), a pre tých tento súčasný stav môže byť šokujúci. Ale tých už asi pomerne dosť oblbli za tie roky mediálnych masáží a oblbovania, dokonca na túto tému vyšiel článok „The Dumbing Down of America – By design“, čiže „Oblbovanie Ameriky – cielené“. Som zvedavý či sa nejaká skupina občanov prebudí. A aj u nás by sa zišlo, zatiaľ je nás málo, väčšina sa nezaujíma, médiá ovláda BK aj po zmene GR RTVS a sme naďalej proamerickí, lebo „to je pre nás jediná cesta“ – ako za komunizmu.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.