Založ si blog

Záhadný útok na US diplomatov na Kube – naše médiá utajili ako skončil, plus škaredý plot US veľvyslanectva

Tá druhá téma v nadpise je dodatočná, vysvetlenie je na konci. Naše médiá nás pred časom informovali, že diplomatický personál USA na Kube bol vystavený záhadným akustickým útokom, pre ktoré nemohli spať, mávali stav miernej závrate, dokonca vraj strácali dočasne sluch, bolela ich hlava a podobne. Diplomati (časť) boli z Kuby stiahnutí a „na oplátku“ bolo vyhostených z USA 15 kubánskych diplomatov. Tón tejto informácie bol výrazne protikubánsky – aj v naších médiách – vyzeralo to, že podozrievame Kubu z testovania nejakých tajných zbraní, rozprávalo sa o studenej vojne. Aféra sa nejako ďalej vyvíjala, ale naše médiá, nasledujúc svoje vzory, o tomto vývoji neinformovali. Nechali nás v tom, že tí beštiálni Kubánci testujú tajnú zbraň – napríklad infrazvukovú (v čom predbehli USA a možno to majú od Rusov), alebo nejaký vírus, toxín, a všetkých nás to ohrozuje. Prípadne ide o otravu jedlom, čo je tiež vždy podozrivé. Ale niektoré mediálne agentúry pokračovali v skúmaní ďalej, a nakoniec výsledok získali a uverejnili. Zdroj: MoonofAlabama 27.10.

Začala to agentúra AP – Associated Press. Boli jej poskytnuté – zrejme na žiadosť – nahrávky tých zvukov, ktoré urobili sami postihnutí diplomati USA. Agentúra popísala:

Znie to ako veľký počet cvrčkov. Ako skučanie vo vysokom tóne, ale čoho? …
Zdalo sa, že zvuk sa prejavuje v pulzoch meniacich sa dĺžok – 7 sekúnd, 12 sekúnd, 2 sekundy – s neprerušenými periódami niekoľkých minút, aj viac. Potom bolo ticho na sekundu, alebo 13 sekúnd, alebo 4 sekundy, kým zvuk prudko začal znova.

Kubánsky vyšetrovateľ našiel odpoveď na otázku AP „ale čoho“. Úradníci z Kubánskeho ministerstva obrany povedali, že USA im odovzdali tri nahrávky od predpokladaných obetí sonických útokov, a že analýza zvukov ukazuje, že sú extrémne podobné zvukom cvrčkov a cikád ktoré žijú na severnom pobreží Kuby.
Je to tá istá vlnová dĺžka a je to aj sluchovo veľmi podobné“ povedal plukovník Juan Carlos Molina, telekomunikačný expert ministerstva vnútra. „Porovnali sme spektrá zvukov a evidentne tento známy zvuk je veľmi podobný zvuku cikády“.

Cvrčky dokážu spôsobiť hluk až 100 decibelov, čo je dostatočne hlučné, aby mohlo spôsobiť zdravotné problémy. Diplomati USA boli na Kube napadnutí kubánskymi cvrčkami, ktoré spôsobujú dostatočný hluk na spôsobenie nepríjemných pocitov, dokonca príznakov choroby. Ako niekto kto je vystavený tomuto zvuku len keď cestuje do zahraničia, môžem potvrdiť, že celonočný zvuk cvrčkov môže značne znervózniť až vykoľajiť ľudí, ktorí nie sú naň zvyknutí.

Ale ako to, že Ministerstvo zahraničia USA toto nevedelo? Ako to, že diplomati ten zvuk nespoznali? Cikády a cvrčky predsa nie sú neznáme v niektorých južných štátoch USA.
Môžeme predpokladať, že niekto v CIA a Ministerstve zahraničia nechce lepšie vzťahy s Kubou a bojujú takto proti znovuotvoreniu vyslanectva z roku 2016. Je možné že použili „útok cikádami“ na sabotovanie vzťahov.

Akokoľvek, incident stavia Ministerstvo zahraničia USA do svetla hlupákov. Predstavte si tie vtípky o „cvrčkoch“ ktoré si budú robiť diplomati z ostatných krajín o kolegoch z USA. Mocné USA boli porazené! Ich diplomati ustúpili v panike! … kvôli cvrčkom!

Môj dodatok: Pôvodne som žiadny nemal, veď ako hovoria na Záhorí „nebyuo o čem“. Ale pri zasadnutí s priateľmi ma títo upozornili, krátko pred záverečnou, že predsa v Bratislave máme dlhodobý problém s veľvyslanectvom USA, ktoré okolo prenajatej budovy – v pamiatkovej zóne – postavilo ohyzdné ploty a doteraz si nenašlo iné priestory, hoci im už vypršala zmluva. Jedno možné riešenie by samozrejme bola zmena politiky, aby sa nemuseli báť, a tie ploty by sa mohli odstrániť. Oni sa ale dosť tvrdošijne držia politiky podľa PNAC. Navrhujem teda nakúpiť na Kube cvrčky a cikády, ktoré by „sa venčili“ celú noc na námestí pri tom plote. To by nemalo výrazne narušiť štátny rozpočet, snáď nebude kvôli tomu potrebné rokovať o dlhovej brzde. Hoci musím priznať, že nesledujem pohyb ceny cvrčkov na burzách, ktorý mohol nastať v súvislosti s vyššie uvedeným.

Ale okrem toho sa nemôžem nevrátiť k naším médiám neuveriteľne servilným voči USA. Spôsob ktorým bez minimálneho uhnutia sledujú záujmy a pravoverné médiá USA je presnou kópiou naších médií za komunizmu, len patrón sa vymenil. A „toto“ je opäť financované z naších daní.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.