Založ si blog

Výročie „teroristických útokov 11/9“ – 2. časť

Táto časť je pokračovaním predošlého blogu, čiastočne inšpirovaným diskusiou, vďaka za ňu. Keď už o tom hovoríme, tak doplním ešte ďalšie fakty čo poznám, zdá sa že je to zaujímavé.Najprv teda k teórii, že oheň ktorý vznikol po náraze lietadiel mohol roztaviť, alebo aspoň oslabiť, oceľovú kostru budov a tým spôsobiť pád budov. V tejto veci sú kľúčové teploty, ktoré vznikajú pri horení látok, ktoré mohli byť palivom. Prichádza do úvahy palivo do leteckého motora a kancelársky materiál (WTC 7 len kancelársky materiál). Ide pritom o teplotu horenia na vzduchu, nie pri horení v prúde vzduchu vytvorenom turbínou. Pre palivo do leteckého motora sú uvedené teploty od (všetko v °C): 815, uvádza sa aj 1000, až do 1500. Propán 1000, bután 1970, metán teda prírodný plyn 1950, drevo na vzduchu 1980 (wikipedia).

Takže – keďže pri varení sa nám šporák spravidla netaví, či už plynový alebo na drevo, ťažko mohol oheň horiaci vo WTC (1, 2 aj 7) meniť vlastnosti oceľovej kostry budovy. Navyše, aj keby mal takú teplotu aby zmenil pevnosť ocele v tom mieste, v žiadnom prípade nie na celej budove. Budova – WTC 1 a 2 – by sa v tom mieste nanajvýš ohla a vrchná časť by prípadne spadla, ale (1, 2 aj 7) za žiadnych okolností okrem riadenej demolácie sa nemohla rozsypať na (pomerne) malé kusy celá budova včítane nosnej oceľovej konštrukcie. A už celkom absurdné je, že by spadla disciplinovane do svojho pôdorysu, toto skutočne možno dosiahnuť výlučne pri riadených demoláciách. Navyše tomu zodpovedá aj rýchlosť pádu. Pádom WTC 7 sa zaoberala aj Univerzita vo Fairbanks na Aljaške a práve k 11. septembru 2017 oznámila, že „ je nemožné, že WTC 7 padlo následkom malých ohňov ako vyhlásil NIST“ – http://www.blacklistednews.com/Alaska_University:_Impossible_That_WTC_Building_7_Collapsed_By_Small_Fires_As_Claimed_By_NIST/60781/0/38/38/Y/M.html . Viď aj napríklad môj starší blog http://ihsken17.blog.pravda.sk/2017/04/03/este-par-videi-k-11-septembru/ .

Ďalej sú tu dlhodobé nejasnosti okolo lietadla ktoré vraj vrazilo do Pentagonu. Napriek tomu že na streche majú plno kamier, aj na stranu odkiaľ malo priletieť lietadlo, nezverejnili žiadnu snímku a stopa na budove nebola potrebnej veľkosti. Ale najpozoruhodnejšie je, že po dlhodobom vymáhaní na základe zákona o prístupe k informáciám – FOIA – sa nakoniec podarilo získať od NTSB (National Transportation Safety Board) údaje z letového záznamníka (tzv. čierna skrinka). Výsledok analýzy dát je, že od štartu lietadla až do konca letu neboli otvorené dvere pilotnej kabíny. Z toho samozrejme vyplýva, že lietadlo nemohlo „byť unesené“. NTSB to odmietla komentovať. Oznámila to spoločnosť „Piloti za pravdu o 911“ : Pilots for 9/11 Truth has reported that the data stream from the flight data recorder (FDR) for American Airlines flight 77, which allegedly struck the Pentagon on 9/11, shows that the cockpit door never opened during the entire 90 minute flight. The data was provided by the National Transportation Safety Board, which has refused to comment. https://americansjourney.blogspot.sk/2009/11/911-pentagon-aircraft-hijack-impossible.html . Pre mňa tento výsledok smeruje k diaľkovému riadeniu, ak teda vôbec išlo v prípade Pentagonu o lietadlo (podľa výpovedí nejakých svedkov lietadlo pred útokom vykonalo zložitý manéver, ktorý nemohol s takým lietadlom vykonať človek s kurzom pre Cessnu. V podstate ale toto platí pre všetky lietadlá, leteli bez komunikácie s ATC, všetko vypli).

A ešte jednu zaujímavú udalosť dňa 9/11 2001, ktorú pripomenul jeden z diskutujúcich – tzv. tancujúci Izraelci: Ľudia pozorujúci udalosť si všimli, že na veľkej bielej dodávke (volajú to van) sa navzájom fotografujú štyria ľudia s pozadím WTC a na tragickej udalosti sa zjavne bavia. Privolali FBI, ktorá ich odviedla a ukázalo sa, že sú všetci štyria občanmi Izraela a oficiálne prevádzkovali sťahovaciu službu. Zdá sa, že neboli nijako vážne vyšetrovaní, je známe že boli prepustení. Na ABC news bol článok s titulom Were Israelis detained on the 9/11 spies? – Boli Izraelci zatknutí 9/11 špióni? http://abcnews.go.com/2020/story?id=123885&page=1 . Živá reportáž na CNN je tu https://www.youtube.com/watch?v=UMkX5uemLyk .U ľudí to pomerne logicky vyvoláva pocit, že na príprave „akcie“ sa okrem CIA podieľal aj Mossad a bol to prejav spokojnosti s dobre vykonanou prácou, tým skôr, že sa už viac neobjavilo žiadne vysvetlenie. A na záver ešte upozorňujem, že v priebehu písania som odkaz ohľadne Pentagonu musel nahradiť, lebo pôvodný sa stal nedostupným.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.