Založ si blog

Budúcnosť EÚ – Európa zjednotená v klamstvách?

V predchádzajúcich blogoch som poukázal postupne na systém klamstiev, na ktorých založili vládcovia USA, a zdá sa že už aj EÚ, svoju prosperitu. Vychádza zo sústavného vedenia vojen, ktoré podporujú ekonomiku – nahrádzajú normálny dopyt ktorý chýba následkom nerovnomerného (v USA extrémne) rozloženia bohatstva.

Vládcami sú žaby ktoré sedia na prameni – t.j. tí čo v rámci toho nerovnomerného rozdelenia majú v rukách zdroje. Pod ťahom a príkladom tých z USA postupne prišli na to, ktoré investície majú najspoľahlivejšiu návratnosť – vyvolávanie napätia a vojen. Dopyt po zbraniach si takto regulujú sami. Potrebujú k tomu pomerne málo:

  • Prostriedky na vyvolávanie napätia a vojen – najlepšie sú tajné služby. V predošlých blogoch som ukázal, že ako útok na WTC a následný útok na Afganistan, tak aj ďalšie vojny – Irak, Sýria – zariadili CIA, neskôr aj s účasťou britských tajných služieb. Dnes USA vyťahujú informácie, že za útokom na WTC bola Saudská Arábia, ale to vyťahujú z pôvodne tajných materiálov CIA, čiže to vedeli od začiatku a išlo tu o spoluprácu, prípadne objednávku.

  • Ovládnutie médií a justície. Prvých niekoľko týždňov po útokoch na WTC ešte aj hlavné mainstreamové US médiá, napr. Washington Post, písali pravdu – aj o výbušninách v tých budovách, aj o styku CIA s Usamom bin Ládinom (informáciu dokonca prebrali z Le Figaro – správa od francúzskej tajnej služby), aj o analýzach prachu, aj o skutočnosti, že satelity registrovali miesto ruín WTC niekoľko týždňov ako „žeravé“ – t.j. roztavené železo, čo potvrdzuje použitie nanotermických výbušnín. Dočítal som sa vtedy aj o spoločnej firme Carlyle v Texase Bushovcov a Bin Ladenovcov – 10. a 11. Septembra mali biznis stretnutie prerušené útokom na dvojičky, viď novšiu správu ( http://www.globalresearch.ca/the-bin-ladens-the-bushes-and-911-a-former-us-president-meets-osamas-brother-not-subject-to-anti-terrorism-legislation/5582436 ), pričom nikým z účastníkov sa vyšetrovatelia nezaoberali. Postupne však, využívajúc „útok na USA“ zaviedli špeciálny zákon tzv. Patriot Act, ktorý v niektorých oblastiach vytvoril čosi ako výnimočný stav ( https://www.justice.gov/archive/ll/highlights.htm – je to skratka z posledných slov „Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism“). Na základe toho vznikli všetky obmedzenia občianskych slobôd prakticky dodnes platné. Niektoré z nich boli medzitým formálne zrušené, nakoľko sú protizákonné, ale dáma poverená kontrolou v rámci Kongresu to nekontroluje, a je aj otázne aké sú jej možnosti, zrejme prakticky žiadne.
  • Zastrašovanie obyvateľstva terorizmom, ktorý sami vytvárajú, a ktorým sa ospravedlňuje postupné okliešťovanie ľudských práv, v súčasnosti hlavne všeobecné odpočúvanie. Tento terorizmus vytváraný v priestore ktorý obsadili následne po Afganistane a obsadení Iraku (dokázané ako ilegálne tzv. Chilcotovým vyšetrovaním – Chilcot Inquiry), kde vo vojenskej väznici USA v tábore Bucca vytvorili ISIS. Odtiaľ, aj vďaka rozvráteniu Sýrie a Líbye, postupne terorizmus prišiel aj do Európy – teda dodal nám ho náš „hlavný spojenec“. Ktovie či to niekto v rámci EÚ objednal?

Posledná otázka je dosť dôležitá. Ide totiž o to, či EÚ, resp. jej jednotlivé štáty:

  1. spolupracujú na systematickom vytváraní vojen a klamaní obyvateľstva (teda akceptovali postupy USA, aj voči vlastnému obyvateľstvu) dobrovoľne, lebo uznali že to „vynáša“, a pomáha ekonomike EÚ, alebo

  2. dostali sa do tejto pozície pod tlakom napr. US oligarchov, aj cez NATO, ktorí asi môžu mať značný vplyv na financie a ekonomiku EÚ, a teda aj na oligarchov EÚ.

Je samozrejme problematické, či máme vôbec možnosť to zistiť, alebo aj či to vedia napr. naši poslanci v Európskom Parlamente. Keď ich sem-tam počujem ako niečo hovoria, znie to, že nič také neexistuje, a ak by som sa ich opýtal, povedali by pravdepodobne, že podlieham Ruskej propagande. Keď sa rozhoduje o predlžovaní nezmyselných sankcií proti Rusku, ktoré významne poškodzujú ekonomiku EÚ (a hlavne Ukrajiny, ktorá je pritom hlavnou zámienkou pre ich nasadenie), všetci to odsúhlasia, „lebo nechcú porušiť jednotu“. Prečo nám teda tak vadilo jednotné klamanie za komunizmu? A ako to, že sa opäť vyčlenili skupiny ľudí, ktorí nemajú žiaden problém omieľať klamstvá a zase sú na politických funkciách (niektorí v spoločnostiach financovaných oligarchami), a v hlavných médiách iné typy vôbec nevystupujú – a to v celej EÚ? Nejak sa nám tá demokratizácia nepodarila, môžeme nanajvýš písať blogy, čo sa za komunizmu dalo len formou vyrábania „samizdatov“ a ich distribúciou, ale zrejme tým to aj končí. Môžeme len sledovať ako nás EÚ – ako vazal USA – postupne zaťahuje stále hlbšie do nebezpečenstva vzniku vojny v Európe, a ako v rámci „novej demokracie“ nemáme vôbec žiadne páky. Nové „extrémistické“ politické strany sa v podstate tiež týmto nezaoberajú, ale možno postačí ak budú klamať len o niečo menej ako tie štandardné.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.