Založ si blog

Kto v EU vie čo je demokratické? Žeby OBSE?

Tento môj blog bol naštartovaný správou našich médií, že novozvolený šéf nemeckej SPD – pán Martin Schultz – vyhlásil, že nedemokratické krajiny sú dnes USA, Poľsko a Maďarsko.

Politici a médiá celej EÚ pred voľbami v USA pomerne výrazne preferovali pani Clintonovú. Po zvolení pána Trumpa nastalo také mierne zdesenie, čo je vlastne určitý prejav nedemokratičnosti – určitým spôsobom sa tu spochybňovalo právo voličov USA zvoliť si prezidenta. Keď proti-Trumpovská zložka v USA vymyslela „prepočítavania hlasov“, EÚ to potichu podporovala, to však odišlo do stratena, tiež potichu, ukázalo sa že ak sa švindľovalo, tak skôr v prospech Clintonovej. Výsledná Trumpova prevaha bola naozaj veľká.

Už predtým však bolo obdobie, kedy sa rozhodli do volieb zasiahnuť CIA a mainstreamové médiá (v ďalšom len „médiá“), nakoľko uniklo, že v rámci DS (Demokratickej Strany) sa podvádzalo pri primárkach proti Sandersovi – jeho orientácia bola totiž proti establishmentu rovnako ako Trumpova. Vlastný podvod – v podstate zrejme porušenie volebného zákona zo strany DS – bol prakticky ignorovaný, CIA a „médiá“ sa rozhodli odviesť pozornosť a vymysleli, že to Rusi hackli server DS. Po víťazstve Trumpa nastal dokonca prvý pokus v histórii USA zvrhnúť ho, opäť na základe výmyslov CIA, že ho podporoval Putin, ktorý tým vraj zmanipuloval voľby v USA (plus prepočítavanie). Potom sa podarilo odstaviť Trumpovho hlavného kandidáta na ministra zahraničia – na základe odpočúvania.

Celé to vlastne (skoro) zastavil až pán Assange – Wikileaks – uvoľnením „trezoru 7“ dokumentov CIA, po ktorých CIA ubrala plyn, lebo sa ukázalo, čo všetko boli výmysly a zásahy CIA. Pozíciu do ktorej sa tým dostali „médiá“ uvádzam ďalej. Dovtedy sa ale nad všetku pochybnosť prejavilo, že vlastne CIA má moc – absolútne mimo ústavných orgánov a procesov – významným spôsobom ovplyvňovať ako voľby, tak aj tieto nastavenia krajiny po voľbách.

Nepočul som, že by niekto z EÚ kritizoval demokraciu v USA z titulu vyššie popísaných procesov, a tie teda s demokratickou krajinou ozaj nemajú nič spoločného. Ako však bude teraz OBSE, ktorej koníčkom je posielať obľúbené delegácie na posudzovanie „demokratickosti“ volieb do rôznych krajín, teraz postupovať? Mala pozorovateľov v USA, aby mohla tie „vzorové demokratické“ procesy zmapovať a predpísať ich ďalším krajinám ako šablónu? Tu by som aj bol ochotný sa angažovať, potrebujem popracovať na suchom humore.

Vyššie uvedená správa o názore pána Martina Schultza sa však v médiách postupne menila. Dopracoval som sa k značne zmiernenému názoru v britskej tlači: Ukážka kritiky pána Trumpa:

Martin Schultz: Trump is un-American – Trump je neamerický – podľa všetkého preto, že kritizuje mainstreamové médiá, čo sa nepatrí, a v USA naozaj môže mať význam že je nedemokratický.

Ht tp://www.independent.co.uk/news/world/europe/germanys-martin-schulz-calls-trump-un-american-and-warns-against-lifting-russia-sanctions-a7556631.html

Tí čo tieto „médiá“ čítajú vedia, že málokedy publikujú niečo nevymyslené, teda iné ako tzv. fake news, a navyše sa významným spôsobom zapájali do volebného boja proti Trumpovi v spolupráci s CIA. Ale vzhľadom na vyššie popísané skutočnosti, najmä „trezor 7“ Wikileaks, už dnes tieto médiá postupne strácajú čítanosť, a teda svojim sponzorom prestávajú byť užitočné – to je pre ne katastrofický scenár. Tak sa rozhodli vytvoriť a zverejniť zoznam médií ktoré podľa nich vytvárajú a zverejňujú fake news, a varujú čitateľov, aby to nečítali. Tento postup sa mi mimoriadne páči – predpokladám, že ak ktorýkoľvek čitateľ vidí ten zoznam, a pôvodne čítajúc New York Times alebo Washington Post si len tak preklikne pozrieť na niektorú z uvedených „zakázaných“ stránok – napríklad Global Research, Washington’s Blog, MoonOfAlabama, alebo BoilingFrogsPost, … – už sa k tým pôvodným nikdy nevráti. Super taktika. Hanbím sa, že som to nevymyslel.

Ale ešte sa vrátim k pánovi Schultzovi – posudzovateľovi demokracie a pána Trumpa. Sú tu aj iní Nemci, napríklad minister financií Wolfgang Schauble, ktorí zase hovoria, že Martin Schultz sa čoraz viac chová ako Donald Trump (tento konkrétny model „chovania sa“ som ale nikde nenašiel definovaný, takže vlastne neviem čo to znamená):

…Merkel’s finance minister Wolfgang Schauble said that Martin Schulz is increasingly behaving like U.S. President Donald Trump.

http://www.zerohedge.com/news/2017-02-10/knives-come-out-schauble-says-martin-schulz-german-donald-trump

Ak teda Schultz hovorí že Trump je nedemokratický, a Schauble hovorí že Schultz je ako Trump, tak sme sa tam nejak zacyklili. No a skúste z toho vybrať, kto je demokratický. Mne nejako z toho vychádza že ani jedna strana zo všetkých čo tu vystupovali. Ale máme šťastie – máme tu OBSE a tá to určite dá do poriadku, hoci – má čo robiť. Moja rada pre nich – skúste si to nakresliť.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.