Založ si blog

EÚ, CIA a Transparency International

Možno sa zoskupenie uvedené v nadpise bude zdať nepatričné, takže najskôr uvediem prečo som tieto tri inštitúcie zoskupil. Ohľadne CIA som už písal, z jej uniknutých dokumentov vyplynulo (okrem iného), že veľkú časť svojich „cyberútokov“ viedla z US konzulátu vo Frankfurte, a to včítane útokov proti krajinám mimo EÚ, napr. Rusko, Čína a pod. Toto naozaj predstavuje neslýchanú úroveň porušovania suverenity EÚ, a aj Nemecka.

Zatiaľčo Nemecko nie tak dávno – po odpočúvaní telefónu Frau Merkel a následnom pokračovaní špionáže aj po sľube že prestanú – vypovedalo zástupcu CIA v Nemecku a museli ho vymeniť, teraz je nejako ticho, zdá sa že tie dokumenty stále študujú a špekulujú čo majú urobiť, aby si zachovali tvár. S tým si nemusia robiť starosť, už žiadnu nemajú, či už Nemecko, alebo EÚ. Naozaj som zvedavý, k čomu dospejú pri tých manévroch okolo „partnerstva“ so štátom, ktorý zjavne opovrhuje ako celou EÚ, tak aj jednotlivými štátmi, ktoré nechajú USA robiť čo sa im zachce. Ale tento prípad útoku USA na iné štáty z územia EÚ pritom zrejme prekročil nejakú ďalšiu hranicu, aj keď to bol zatiaľ len cyberútok. Ale čo už naši EU zástupcovia narobia, s takým stiahnutých chvostom by aj štekanie vyznelo skôr smiešne.

A teraz k tej Transparency International (v ďalšom TI, aby som ušetril a TI ma nemohli obviniť z mrhania). Naši top manažéri EÚ si považujú za povinnosť udržovať našu pozornosť odvrátenú od tých najzávažnejších tém, a TI je na to jedným z vhodných nástrojov. Závažné témy sú, aby som uviedol krátky zoznam napríklad:

  • Rastúce nebezpečenstvo vojny v Európe, ktoré je kŕmené umiestňovaním vojsk a zbraní USA v štátoch strednej a východnej Európy,
  • Rastúca nerovnosť rozloženia bohatstva (upozorňujú ekonómovia), ktorá posúva spoločnosť do problémov s dopytom, následne teda aj výrobou, a ktorú USA (ako krajina ktorá už má feudálne rozloženie bohatstva) riešia práve vyvolávaním napätia vo svete, ktorým potom odôvodňujú neustály rast zbrojenia – teda ekonomika sa čiastočne zbavuje závislosti na prirodzenom dopyte obyvateľstva, ale nemôžeme vylúčiť, že primárnym faktorom sú vlastne geopolitické ciele, niektoré nemenované skupiny obyvateľstva planéty dlhodobo snívajú o ovládnutí Ruska, a vlastne celého sveta,
  • Ničenie krajín a vyvražďovanie ich obyvateľstva zo strany USA a Británie, s následnou aspoň formálnou účasťou NATO, vytváranie terorizmu, dodávanie zbraní teroristom v rámci svojich účelovo vyvolaných vojen (následkom je aj súčasná migrácia).

Uvedená schéma samozrejme predstavuje vrcholnú korupčnú schému. Vytvorí sa „ohrozenie“ a nasleduje útok a veľké zisky zbrojárov. Tak začala napríklad aj vojna vo Vietname (fingovaný útok na americkú loď v Tokinskom zálive), útok na WTC 11/9, ktorý bol organizovaný zvnútra, ináč nebol možný. Poznáme napríklad aj plán „operation Northwoods“ útoku na Kubu, ktorý tiež mal začať fingovaným útokom na loď USA, neuskutočnil sa a dnes už je odtajnený, dá sa vygugliť.

V rámci korupčnej schémy tohoto rangu sa pohybujú iné sumy ako tá za večeru v rámci predsedníctva Slovenska, tuším 30000 €. Ako som uviedol v jednom blogu, tri stále živé vojny USA stáli do Septembra 2016 4,79 trilióna USD (US trilión je 1 s 12 nulami). Tie peniaze sa samozrejme čerpajú z daní Amerických občanov (a zo štátnych dlhopisov, t.j. budúcich daní), okrem tých bohatých, ktorí dane neplatia. Na druhej strane štát od nich nakupuje zbrane a za tie im platí. Kruh sa uzatvára – tí na začiatku, ktorí ovládajú CIA a za jej pomoci vojny vyvolávajú, na konci dostávajú zaplatené. Typická schéma pre odvážnych bojovníkov proti korupcii, nie?

Ale tu sa treba najprv pozrieť kto je TI a hlavne kto TI financuje. Na ich stránke sa to môžeme dočítať. V zoznamoch sú napríklad:

Priznávam samozrejme, že vyššie uvedené je môj výber, je toho viac. Myslím si ale, že postačuje na to, aby sme videli, prečo sa TI príliš nestarajú do vecí štátom ani federálu USA. A okrem toho čo som vyššie spomenul, bolo by čo. Napríklad v oblasti súčasnej ochrany korporátov pred ľuďmi, namiesto naopak, či už vo sfére potravín, alebo napríklad pri vyvlastňovaní súkromnej pôdy pre verejný prospech, keď sa ukáže že verejný prospech je farmaceutická firma. Ale pre TI je pomerne príznačná hlavne orientácia na krajiny, kde nevládne pravica, akú si oni predstavujú. Aj v našej krajine boli korupčné kauzy, kde boli zamočené pravicové strany, tlak bol nepomerne menší, či už ide o napríklad dodávku software pre Daňové riaditeľstvo garážovou firmou SDKÚ z Británie (podľa adresy garáže) – určite boli v hre milióny. Alebo zneužitie odpočúvania pomocou Vojenského obranného spravodajstva na dokázanie (pán Galko), že pán Kaliňák sa pozná s nejakou konkrétnou redaktorkou Pravdy – toto bola dokonca relácia STV v priamom prenose. Stupeň ohrozenia demokracie bol teoreticky v tomto prípade maximálny, hoci tu nešlo o peniaze.

Napriek tomu čo tu píšem, som si vedomý, že nerozborné priateľstvo medzi USA a EÚ tým nenaruším. Toto nerozborné priateľstvo je totiž analógiou iného nerozborného priateľstva z čias komunizmu a ľudia v pozadí majú nejaké ciele a majú moc nedať sa vyrušovať v ich realizácii, tak ako vtedy. Tie ciele nezverejňujú, takže ich vlastne nepoznám, ale aj tak som proti, poznám už smerovanie.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.