Založ si blog

Dajme CIA uznanie ktoré si zaslúži. “Fantastické výsledky Ameriky v hackingu”

Let’s Give the CIA the Credit It Deserves. “America’s Fantastic Hacking Achievements” by Norman Solomon, preložené a uverejnené so súhlasom autora

Po celé mesiace naša krajina trpezlivo pretrpela nevyslovené očierňovanie Americkej geniálnosti. Nespočetné vyhlásenia – od zvolených zodpovedných osôb, skupín aktivistov, žurnalistov, a mnohých ďalších — ignorovali super zmes oslňujúcich high-tech kapacít a štátnických schopností nášho národa klamať.

Našťastie tento týždeň správy (news) o uvoľnení povznášajúcich dokumentov CIA prostredníctvom Wikileaks začali dávať adekvátny kredit tomu, komu patrí. A v žiadnom prípade privčas. Naozaj to bolo príliš dlho, čo bol dávaný kredit Rusku za fantastický hacking a podrývanie demokracie v Spojených Štátoch.

Mnohí Američania prehliadali fantastické výsledky vlády USA v hackingu. To je maximálne unfair a neúctivé tým veci oddaným mužom a ženám zo špionážnych služieb ako sú CIA a NSA. Hoci mimo pozornosti, usilovne pracovali na podmínovávaní demokracie nielen v zámorí, ale tiež tu, doma.

Dnes masívna cenná zbierka dokumentov CIA môže pomôcť posúdiť veci zo správneho uhla pohľadu. Možno teraz ľudia pochopia, že podmínovávanie demokracie nášho národa je domáceho pôvodu a predstavuje plnú sebarealizáciu. Je urážkou kapacity geniálnosti Spojených Štátov Amerických myslieť si, že to nedokážeme sami.

V protiklade k celej práci v oblasti Public Relations ktorú pre nich štedro vykonali špionážne agentúry USA, Rusi nie sú ani na periférnej úrovni v oblasti prekážok a očakávaní v oblasti Americkej demokracie. Môžete si byť istí, počas celej dlhej histórie Spojených Štátov sme nepotrebovali cudzincov, aby tú prácu pre nás urobili.

V našej súčasnej ére – môže Vladimír Putin dostať akékoľvek zásluhy za vymazanie obrovských počtov čiernych Američanov, Hispáncov a iných minoritných občanov z voličských zoznamov? Jasné, že nie.

Vytvoril a udržoval Putin bariéry, ktoré zabránili mnohým voličom s nízkymi príjmami voliť 8. novembra? Len vo svojich snoch.

Môže sa Kremeľ aspoň zďaleka porovnávať s káblovými TV kanálmi ktoré vlastnia korporáti, a ktoré dali Donaldovi Trumpovi prakticky neobmedzené množstvo voľných vysielacích hodín neprerušeného času na prejavy v rámci volebnej kampane? Absolútne nemôže.

Možno akejkoľvek Ruskej operácii pripísať viac ako maličký úlomok účinku v porovnaní s ručnou prácou riaditeľa FBI Jamesa Comeyho, keď významne stimuloval šance Donalda Trumpa dvojicou gratis oznámení o darčeku vo forme znovuotvorenej próbe emailov Hillary Clintonovej počas posledných dní kampane v roku 2016? V žiadnom prípade.

Je Putin niečo iné ako miniatúrna ľahká váha v akýchkoľvek snahách manipulovať elektorát USA v porovnaní so „šedými peniazmi“ Amerických bilionárov ako bratia Kochovci? Neštvite nás.

A čo Štvrtý dodatok Americkej ústavy? Kremeľ môže len zízať na spôsob, akým CIA, NSA a dvojitý manažment vo Washingtone roztrhali Štvrtý dodatok, zatiaľčo hlásali, že ho upevňujú.

Tak to zosumarizujme: Snahy CIA propagovať Rusko sa vyfarbili na falošnú skromnosť, od ktorej nám padá sánka! Skromnosť vodcov “štátu v štáte” v Langley (CIA) je ozaj obdivuhodná.

Aby sme to uchytili: Ohromujúce, úspechy v oblasti likvidácie demokracie boli operáciou typu „urob si sám“. Prišiel už čas, aby sme dali adekvátny kredit silám, ktoré v krajine pokračovali v nasadzovaní vlastnoručných rán Americkej demokracii.

Ak by som voľne parafrázoval obľúbeného Poga z komiksu, keď je predmetom strašná ujma na demokracii doma, “Stretli sme genialitu a je to U.S.”*) Ale máme obrovský problém spoznať sa.

 

*) Vysvetlivka: Pogo: We have met the enemy and he is us – stretli sme nepriateľa a on je my. Autor tu využíva, že „us“ (vyššie U.S., t.j. USA) znamená aj „my“.

Norman Solomon je koordinátor online skupiny aktivistov RootsAction.org a výkonný riaditeľ Institute for Public Accuracy. Je autorom tuctu kníh včítane “War Made Easy: How Presidents and Pundits Keep Spinning Us to Death.”

Tento článok je pod licenciou Creative Commons

Pôvodný zdroj tohto článku je Global Research http://www.globalresearch.ca/lets-give-the-cia-the-credit-it-deserves-americas-fantastic-hacking-achievements/5578493
Copyright © Norman Solomon, Global Research, 2017

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Fico

Premiér vyzval predsedu Najvyššieho súdu, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

24.04.2024 16:51

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.