Založ si blog

Návrh zákona „stop vyzbrojovaniu teroristov“ poslankyne Tulsi Gabbardovej ( Rep. Tulsi Gabbard’s “Stop Arming Terrorists Act”)

Autorom článku je Stephen Lendmann, bol publikovaný na Global Research, 11.decembra 1916, s prekladom a publikovaním súhlasí.

“Ak ide o vojnu proti terorizmu tak som jastrab,” povedala. “Ak ide o kontraproduktívne vojny za zmenu režimu, tak som holubica.”

Postavila sa proti „zvrhnutiu“ Bašara al-Assada, argumentujúc, že zameranie sa na neho bol “slabo maskovaný pokus použiť zdôvodnenie ‘humanitarizmu’ ako ospravedlnenie pre eskalovania našej nelegálnej, kontraproduktívnej vojny” – s cieľom zvrhnúť jeho a jeho vládu.

Ak Trump myslí vážne, že chce viac diplomacie a menej vojny, mal by si za štátneho tajomníka zvoliť niekoho s podobnými náhľadmi. Osviežujúca nová tvár by bola vítaná, žena ktorá by bola opačným pólom bohyne vojny Hillary.

8. decembra tlačová správa (press release) z jej kancelárie povedala nasledovné:

Rep. Tulsi Gabbard…dnes predložila zákon Stop Arming Terrorists Act. Táto legislatíva by zakazovala vláde USA používať peniaze daňových poplatníkov na poskytovanie finančných prostriedkov, zbraní, výcviku a spravodajskej podpory skupinám ako Levant Front, Fursan al Ha a ďalším spojencom Jabhat Fateh al-Sham, al-Kajdy a ISISu, alebo krajinám ktoré týmto istým skupinám poskytujú priamu alebo nepriamu podporu.

Táto legislatíva je tiež presadzovaná poslancami Peter Welch (D), Barbara Lee (D), Dana Rohrabacher (R), a Thomas Massie (R), a podporovaná skupinou Progressive Democrats of America (PDA) a tiež US Peace Council.

V dolnej komore kongresu (House) Gabbardová povedala: “podľa zákonov USA je pre každého Američana nelegálne poskytnúť peniaze, alebo podporu al-Kajde, ISISu, alebo iným teroristickým skupinám.”

Ak by ste vy, alebo ja, dali peniaze, zbrane, alebo podporu al-Kajde alebo ISISu, boli by sme uvrhnutí do väzenia. Pritom vláda USA porušovala tento zákon dlhé roky, potichu podporujúc spojencov a partnerov al-Kajdy, ISILu, Jabhat Fateh al Sham a iných teroristických skupín peniazmi, zbraňami, a spravodajskou podporou v ich boji o zvrhnutie Sýrskej vlády.

Od CIA tiež prúdili zbrane a peniaze cez Saudskú Arábiu, Turecko, Katar a iné štáty ktoré poskytujú priamu a nepriamu podporu skupinám ako ISIS a al-Kajda.

Táto podpora umožnila al-Kajde a jej partnerským teroristickým organizáciám založiť opevnenia po celej Sýrii, včítane tých v Aleppe.

Toto je dôvod prečo som predložila návrh zákona Stop Arming Terrorists – legislatíva založená na aktivitách kongresu počas aféry Iran-Contra, na zastavenie ilegálneho vyzbrojovania rebelov v Nikarague zo strany CIA (viď vysvetlivku na konci).

Gabbardovej legislatíva vyžaduje aby Riaditeľ Národného Spravodajstva identifikoval národy, skupiny a jednotlivcov zapojených v teroristických aktivitách, alebo ich podporujúcich.

Podporuje ukončenie intervencionistických praktík USA proti národom ako Sýria, ktoré nikoho neohrozujú. Jej opatrenie predstavuje odvážny čin ktorý nemá obdoby v Kongrese zamorenom neoconmi (neo-konzervatívci).

Toto zároveň predstavuje varovný výstrel pre nastupujúcu Trumpovu administratívu na zastavenie agresívnych vojen USA voči ľudstvu.

Bude to fungovať aspoň čiastočne? Preverí to čas. Pravdepodobne je to prinajlepšom výstrel do diaľky.

 

Stephen Lendman žije v Chicagu. Je dostupný na adrese lendmanstephen@sbcglobal.net

Jeho nová kniha ako prispievateľa a vydavateľa sa volá „Flashpoint in Ukraine: How the US Drive for Hegemony Risks WW III“. http://www.claritypress.com/LendmanIII.html .

Navštívte jeho blog na sjlendman.blogspot.com.

Vysvetlivka k Iran-Contra: pozri článok na Global Research http://www.globalresearch.ca/the-iran-contra-affair-thirty-years-later-a-milestone-in-post-truth-politics/5562362 . Pod týmto názvom sa riešilo viacero prípadov v podstate nelegálnych akcií (neschválených kongresom), okrem vlastnej aféry s týmto názvom aj vyzbrojovanie opozície v Nikarague.

 

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.